صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۰۲ - ۳۱ فروردين ۱۳۹۹
کارشناس اقتصادی در گفتگو با آنا مطرح کرد؛

برداشت‌های اشتباه از حباب شاخص کل بورس/ بازار سرمایه چگونه به جهش تولید کمک می‌کند؟

عنبری گفت: در بازار بورس عرضه و تقاضا، قیمت سهام را به حدی رسانده که همچنان برای این سهم تقاضا وجود دارد. به این حالت حباب گفته نمی‌شود.
کد خبر : 484088

محمد عنبری کارشناس اقتصادی در گفتگو با خبرنگار گروه  اقتصادی خبرگزاری آنا درباره وجود حباب در شاخص کل بورس گفت: ابتدا باید بدانیم که حباب چیست؟ زمانی‌که یک کالایی ارزش ذاتی دارد و ارزش بازاری آن از ارزش ذاتی آن بیشتر می‌شود به این حالت حباب گفته می‌شود. اقتصاد ایران در سال‌ها اخیر با تورم شدیدی همراه بوده که منشاء آن حجم بالای نقدینگی است که از محل خلق پول بانکی انجام شد. در این شرایط حجم بالایی از نقدینگی در بازاری سرازیر می‌شود این اتفاق در گذشته نیز رخ داده که تلاطم‌های دو سال قبل بازار طلا، سکه و ارز یکی از نمونه‌های آن بوده است. در این حالت آیا دلار دچار حباب می‌شود؟ معلوم نیست اما آنچه واضح است این موضوع بود که نقدینگی و عرضه و تقاضا بازار ارزش دلار را تعیین می‌کند و چون نقدینگی و تقاضا وجود دارد قیمت آن نیز افزایش می‌یابد.


سردبیر برنامه پایش درباره وضعیت فعلی بورس گفت: برخی از سهام در بازار بورس اوراق و بهادار ممکن است مقدار سودشان از ارزش ذاتی‌شان بالاتر باشد اما عرضه و تقاضا بازار، قیمت سهام را به حدی رسانده که همچنان برای این سهم تقاضا وجود دارد. به این حالت حباب گفته نمی‌شود چون حباب قیمت موهوم است که ناشی از سفته‌بازی بوده که در شرکت‌هایی رخ می‌دهد که ارزش‌ بالایی ندارند اما برخی با ورود حجم زیادی از پول به این سهام‌ها، قیمت آن‌ها را افزایش می‌دهند و به یکباره با فروش آن سهم را زمین می‌زنند. درحالیکه‌ در عموم سهم‌ها و شرکت‌ها و به خصوص سهام شرکت‌های بزرگ این اتفاق رخ نمی‌دهد.


وی ادامه داد: زمانی‌که پول و نقدینگی بالا در بازارهایی مانند طلا، سکه و ارز ریخته می‌شود تورم در جامعه ما احساس می‌شود. اما وقتی‌که همین پول در بازارهایی مانند بورس سرازیر می‌شود در همان بازار مجازی مورد معامله قرار می‌گیرد و وارد زندگی روزمره مردم نمی‌شود.


عنبری درباره فرصت‌های اقتصادی بورس برای دولت گفت: دولت از شرایط فعلی بورس باید حُسن استفاده را بکند و شرکت‌ها و پروژه‌های جدید خصوصی و دولتی را برای شکل گرفتن و تامین سرمایه وارد بورس کند و از این شرایط برای تامین نقدینگی لازم جهت اجرای پروژه‌ها و راه‌اندازی شرکت استفاده نماید. برنامه دولت در زمینه واگذاری شرکت‌های دولتی در بورس نیز اقدام مثبتی بوده که به افزایش شفافیت در واگذاری و تغییرات مدیریتی این شرکت‌ها کمک می‌کند.


این کارشناس اقتصادی درباره نقش مهم بورس در تحقق جهش تولید گفت: اگر نقدینگی از بورس خارج شود این نقدینگی به سمت بازارهای سوداگرانه مانند ارز می‌رود و موجب ضربه به تولید می‌شود. اگر دولت شرایط افزایش عرضه اولیه را در بورس فراهم کند تا حضور شرکت‌های خصوصی در بورس تسهیل شود این اقدام موجب استفاده بیشتر این شرکت‌ها از نقدینگی موجود در بازار بورس می‌شود که نتیجه آن، افزایش سرمایه و رشد تولید این شرکت‌ها خواهد بود.


انتهای پیام/4141


انتهای پیام/

ارسال نظر