دانشبنیانها کلید پیروزی در برابر کرونا/ نیاز بیمارستانها به ونیتلاتور از طریق شرکتهای داخلی تأمین میشود
گروه دانشگاه خبرگزاری آنا-هانیه حیدری، شیوع ویروس کرونا نه تنها منجر به اپیدمی جهانی شد بلکه دنیا را با بحران تجهیزات پزشکی از ماسک N95 و دستکش یکبارمصرف گرفته تا ونتیلاتور و لباس ایزوله مواجه کرد. شمار مبتلایان به ویروس کووید-19 بیش از 2 میلیون و 233 هزار نفر در جهان بوده و در این میان بیش از 151 هزار نفر بر اثر این عفونت جان خود را از دست دادهاند. ویروس کووید-19 دستگاه تنفسی بیمار را عفونی میکند و باعث اختلال در عملکرد ریه میشود. درواقع بیشتر بیماران بر اثر نارسایی ریوی جان خود را از دست میدهند.
بنابراین ونتیلاتور از جمله تجهیزات ضروری است که برای درمان بیماران مبتلا به ویروس کرونا به کار میرود. در حال حاضر دستگاه ونتیلاتور یا تنفس مصنوعی به طلای نایابی تبدیل شده که بسیاری از کشورهای جهان به دنبال آن هستند. از یک سو بسیاری از کشورها دانش فنی مورد نیاز برای ساخت این دستگاه را ندارند و از سوی دیگر قیمت دستگاههای تنفس مصنوعی پس از همهگیری کرونا افزایش شدیدی پیدا کرده است. خوشبختانه شرکتهای دانشبنیان فعال در حوزه تجهیزات پزشکی ایران با تکیه بر دانش و تجربه خود موفق به طراحی و ساخت دستگاه ونتیلاتور شدهاند و چند سالی است که کشور برای تأمین دستگاه تنفس مصنوعی وابستگی به کشورهای دیگر ندارد.
دانشبنیانها نیاز به ونیتلاتور را مرتفع کردند
محمدرضا کمپانی، مدیرعامل یکی از شرکتهای دانشبنیان فعال در حوزه تولید تجهیزات هایتک است. این شرکت در سال 1380 تأسیس شده و از سال 1390 در پارک فناوری پردیس مستقر شده است. بیش از 40 کارمند به صورت مستقیم در این شرکت کار میکنند که 12 نفر از آنها در بخش توسعه و تحقیق مشغول به کار هستند. این شرکت دانشبنیان یکی از شرکتهایی است که دستگاه بیهوشی همراه با ونتیلاتور یا دستگاه تنفس مصنوعی تولید میکند.
کمپانی میگوید؛ ساخت این دستگاه بعد از هفت سال تحقیق و توسعه صورت گرفت. در سال 98 تمام دستگاههای بیهوشی مورد نیاز کشور و ساخت ایران بود و از طریق شرکتهای داخلی فراهم شد. با شیوع کرونا در کشور تغییراتی در خط تولید و گروه توسعه و تحقیق اتخاذ شد تا برخی از نیازهای فعلی کشور شناسایی و تأمین شود. یکی از پروژههایی که در حال کار روی آن هستیم تکمیل و افزودن قابلیتهای بیشتر به دستگاه بیهوشی مجهز به ونتیلاتور است تا کارایی آن بیشتر شود. هر کدام از قابلیتهایی که به این دستگاه اضافه میشود، یک پروژه بزرگ بوده که شرکت چند سال روی آن کار کرده است.
تأمین نیازهای جامعه پزشکی هدف دانشبنیانهاست
به گفته کمپانی در حال حاضر مشغول توسعه دستگاه پمپ سرم هستیم که در آی.سی.یو و اتاق عمل کاربرد بسیاری دارد. وقتی نیاز است تزریق دارو به صورت مستمر و یکنواخت طی یک دوره خاص انجام شود، میتوان از پمپ سرم استفاده کرد. نزدیک به پنج سال روی این پروژه کار کردهایم و امیدواریم در نیمه دوم سال جاری با قیمتی مناسب وارد خط تولید شود تا بخشی از نیازهای جامعه پزشکی را برطرف کند. نیاز کشور به این دستگاه حدود 4 تا 5 هزار مورد در سال است که از منابع خارجی تأمین میشود. تولید تجهیزات پزشکی توسط شرکتهای دانشبنیان نه تنها وابستگی به کشورهای خارجی را کاهش میدهد، بلکه باعث صرفهجویی ارزی میشود.
دانشبنیانها؛ از رونق تولید تا جهش تولید
مدیرعامل این شرکت دانشبنیان میگوید؛ قبل از سال 97 تفکری میان خریداران و مسئولان وجود داشت که مانع از خرید محصولات و تجهیزات پزشکی از شرکتهای داخلی میشد اما در سال 98 اتفاق خوبی افتاد که باعث رونق تولید شد و ادامه این روند باعث جهش تولید نیز خواهد شد. بر اساس قانون جدید، واردات محصولاتی که توسط شرکتهای داخلی انجام میشود و میزان تولید آنها نیاز کشور را تأمین میکند، انجام نمیشود. دستگاه بیهوشی نیز یکی از این محصولات بود، در سال 98 وارداتی در خصوص دستگاه بیهوشی به کشور نداشتیم و هیئت امنای ارزی تمام نیازهای مراکز بهداشتی و درمانی و دانشگاهی را از طریق شرکتهای ایرانی تأمین کردند.
به گفته کمپانی شرکتهای دانشبنیان برای تولید محصولات خود زحمات بسیاری میکشند. معمولاً نیز محصولاتشان با محصولات شرکتهای خارجی مطرح و ثروتمند جهان رقابت میکنند. بنابراین برای تشویق و جذب مشتریان به استفاده و خرید محصولات داخلی باید بهترین کیفیت را به مشتری ارائه بدهند و محصولی ارائه دهند که بتواند نیاز کشور را مرتفع کند. بنابراین سیستم بانکی، صندوقهای سرمایهگذاری و صندوقهای خطرپذیر باید سرمایه گردشی لازم را برای آنها به وجود بیاورد.
انتهای پیام/4021/پ
انتهای پیام/