صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۵۷ - ۳۰ فروردين ۱۳۹۹
در نامه‌ای به رئیس قوه قضائیه؛

جمعی از نمایندگان مجلس خواستار محاکمه قاطع و علنی تضییع‌کنندگان بیت‌المال شدند

جمعی از نمایندگان در نامه‌ای به دستگاه قضا خواستار صدور اوامر مقتضی و برخورد قانونی با عوامل مخل روند جریان دادرسی و محاکمه سریع و قاطع و علنی تضییع کنندگان اموال بیت المال در دادگاه‌های ویژه رسیدگی به جرائم اقتصادی شدند.
کد خبر : 483868

به گزارش خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا، جمعی از نمایندگان در نامه‌ای به رئیس دستگاه قضا خواستار برخورد قانونی با کسانی شدند که مانع تسریع در برخورد با تضییع کنندگان حقوق بیت‌المال در واگذاری شرکت‌های دولتی به بخش خصوصی هستند.


در این نامه خطاب به حجت‌الاسلام رئیسی آمده است: همان‌گونه که خاطر عالی مستحضر است سازمان خصوصی‌سازی با ارتکاب تخلفات عدیده در اجرای قانون سیاست‌های کلی اصل 44 قانون اساسی و سایر قوانین موضوعه کشور باعث اتلاف مقادیر متنابهی از اموال بیت المال شده است. برابر گزارش تفریغ بودجه سال ۱۳۹۷ حداقل دوازه هزار میلیارد تومان از اموال عمومی با قیمت‌گذاری غیر عادلانه و واگذاری بنگاه‌های دولتی به خریداران فاقد اهلیت یا مدیران و اعضای هیئت مدیره این بنگاه‌ها تضییع شده است. با تلاش مجدانه دستگاه‌های امنیتی و نظارتی و اهتمام قوه محترم قضائیه تاکنون فرآیند واگذاری تعدادی از این بنگاه‌ها بررسی و تخلفات قانونی و جرائم مترتبه احصا شده‌اند.


نمایندگان امضا کننده تصریح می‌کنند: به سبب آشکار شدن تخلفات مذکور هیئت واگذاری در اولین گام برای جبران مافات در سیصد و پنجاه و هفتمین جلسه برگزار شده در تاریخ ۱۳۹۸/۱۰/۹ مقرر نمود، واگذاری شرکت‌های ماشین سازی تبریز، ریخته گری ماشین سازی تبریز، زمین‌های ائل گلی، شرکت ملی کشت و صنعت و دامپروری مغان، شرکت پالایش نفت کرمانشاه، تولید نیروی برق شاهرود، ایران ایرتور، خدمات مهندسی آب و خاک پارس وخدمات مهندسی خط و ابنیه فنی راه آهن از طریق ساز و کارهای پیش بینی شده در قانون ابطال و بنگاه‌های پیشتر گفته شده به بیت المال بازگردانیده شوند. با کمال تأسف روند ابطال واگذاری‌های مذکور در مراحل نخستین توسط اعمال غیرقانونی بخش هایی از قوه مجریه با اختلال مواجه گردیده است.


نامه می‌افزاید: به عنوان مثال معاونت هماهنگی و نظارت اقتصادی و زیربنایی معاون اول رئیس جمهور مبادرت به تشکیل کمیته ای موسوم به کمیته رونق تولید نموده که سعی دارد تا کلیه جرائم و تخلفات قانونی صورت پذیرفته در واگذاری شرکت ملی کشت و صنت و دامپروری مغان را که توسط مقامات ذیصلاح قضایی مورد تحقیق و بررسی قرار گرفته است را تحت عنوان رعایت مصالح ملی بی اثر و واگذاری خلاف قانونی (قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل 44 قانون اساسی) مبادرت به صدور مصوبه ای بر خلاف نص صریح قوانین و مقرارت کشور نموده که منجر به تخدیش استقلال قوه قضاییه نیز گردیده است.


نمایندگان از رئیس دستگاه قضا خواستار شدند: در این مقرره صلاحیت خریدار شرکت مورد بحث بدون هیچ گونه اختیار قانونی احراز و سازمان خصوصی‌سازی به هر روش ممکن مکلف به باز پس گیری لایحه ابطال واگذاری از هیئت داوری گردیده است و در راه نیل به این هدف شوم حتی از بهره گیری از اصل ۱۳۹ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و پیشنهاد اخذ مصوبه هیئت وزیران جهت استرداد دادخواست ابطال نیز فروگذار ننموده است. علی رغم علم این کمیته به نازل بودن قیمت گذاری به عمل آمده که مراتب آن صراحتا در مصوبه معترض عنه منعکس است، کمیته رونق تولید سعی در نادیده انگاشتن وقایع تحصیل شده در تحقیقات قضایی را داشته و بدین ترتیب بر تضییع اموال دولتی و دارایی‌های بیت المال اصرار می‌ورزد.


این تامه خاطرنشان می‌کند: هدف نهایی این سوء عملکرد عامدانه به بن بست کشانیدن رسیدگی به تخلفات غیرقانونی سازمان خصوصی سازی و اجرای عدالت در مورد رئیس سابق این سازمان است که در حال حاضر به اتهام اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور در انتظار محاکمه می‌باشد. از آنجا که اعمال نفوذ جهت جلوگیری از اجرای عدالت باعث تخریب شئونات و بی‌اعتباری قوه قضائیه در برقراری عدالت نیز افکار عمومی و سبب تخریب اعتماد عمومی نسبت به نظام اسلامی در امر مبارزه با فساد می‌گردد، صدور اوامر مقتضی جهت توقف اقدامات و برخورد قانونی با عوامل مخل روند جریان دادرسی و محاکمه سریع و قاطع و علنی تضییع کنندگان اموال بیت المال در دادگاه‌های ویژه رسیدگی به جرائم اقتصادی مورد استدعا است.


اسامی امضاکنندگان نامه جواد کریمی قدوسی، احمد علیرضا بیگی، حسینعلی حاجی دلیگانی، حجت‌الاسلام نصرالله پژمانفر، علی اکبر کریمی، سید احسان قاضی‌زاده هاشمی، حجت الاسلام علیرضا سلیمی، حجت الاسلام محمد حسین حسین‌زاده بحرینی، حجت الاسلام سید ناصر موسوی لارگانی، حجت الاسلام سید جواد حسینی کیا، عباس گودرزی، محمد مهدی مفتح، محمدرضا صباغیان بافقی، حجت الاسلام مجتبی ذوالنوری، سمیه محمودی، سید کمال‌الدین شهریاری، محمد مهدی زاهدی، سید مرتضی خاتمی، سید جواد ساداتی نژاد، حمیدرضا حاجی بابایی و حبیب الله دهمرده هستند.


انتهای پیام/4034/


انتهای پیام/

ارسال نظر