صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

حلول روح «گاندو» و تداوم «ترور خاموش» در یک «خانه امن»/ قصه جدیدترین سریال راهبردی تلویزیون چیست؟

سریال جاسوسی امنیتی «خانه امن» به کارگردانی احمد معظمی در سیمافیلم درحال تولید است.
کد خبر : 483436

به گزارش خبرنگار حوزه رادیو و تلویزیون گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، سریال جاسوسی امنیتی «خانه امن» به کارگردانی احمد معظمی و تهیه‌کنندگی ابوالفضل صفری از محصولات گروه فیلم و سریال مرکز امور نمایشی سیما (سیمافیلم) است.


این مجموعه تلویزیونی قرار است در 40 یا 45 قسمت نیمه دوم امسال روی آنتن برود. صفری و معظمی پیش از این با دو مجموعه تلویزیونی «سارق روح» و « ترور خاموش» نشان دادند که به ساختن آثاری با موضوعات امنیتی و دارای سوژه‌های راهبردی علاقه دارند.


در این سریال که نویسندگی آن را حسین تراب‌نژاد برعهده دارد، بازیگرانی چون حمیدرضا پگاه، سیما تیرانداز، سامان صفاری و امین زندگانی مقابل دوربین رفته‌اند.


«خانه امن» روی موضوعات جاسوسی و امنیتی دست گذاشته و به تهدیدات داعش و چگونگی طراحی کشور‌های غربی و کمک‌های مالی منطقه‌ای به این گروه تروریستی می‌پردازد.



 ابوالفضل صفری تهیه‌کننده «خانه امن» در گفتگویی که  حدود یک ماه پیش با یکی از رسانه‌ها داشت  خط اصلی داستان این سریال را  تلاشهای آمریکا برای ناامن کردن خانه امن ما( ایران) معرفی کرد و  گفته بود: ما پیش از این با سریال «سارق روح» به سراغ فرقه‌های انحرافی رفتیم؛ در «ترور خاموش» مباحث مافیایی موادمخدر و حالا در «خانه امن» موضوع جاسوسی و امنیتی را در دستور کارمان قرار دادیم. هرجایی با دغدغه، هشدار و تلنگر زدیم، چون وظیفه رسانه و کار نمایشی همین است.


 او همچنین گفت: بهترین راه در کارهای استراتژیک و پیچیده، عموماً کارهای نمایشی است و «خانه امن» به آن استراتژی اشاره دارد که کمتر به سراغش می‌رویم. به واسطه محدودیت‌های امنیتی، امکان تصویرسازی نداریم و کمتر به نمایش و قالب نمایشی تبدیل می‌شود. البته که در این قالب دستمان بازتر خواهد بود و هنرمندانه بسیاری از ایدئولوژی‌ها و استراتژی‌ها را می‌توان عرضه کرد.



خط اصلی داستان سریال خانه امن، تلاش‌های آمریکا برای ناامن کردن کشور است



 به گفته صفری، «خانه امن» سریالی است که به دلیل قصه شلوغ و سنگین احتمالاً بیش از 50 بازیگر  خواهد داشت. او معتقد است علاقه‌مندان به سریال های پلیسی می توانند منتظر قصه‌ شگفت‌انگیز و اتفاقات  هیجان انگیز در این سریال باشند.


با این حال  خانه امن را می‌توان سومین سریال تلویزیون در یک سال اخیر دانست که با موضوع مسائل امنیتی روی آنتن می‌رود.


ترور خاموش، روایت تجارت مواد مخدر در عرصه بین‌الملل


اما زوج صفری- معظمی به عنوان تهیه کننده و کارگردان، پیش از کلید زدن سریال «خانه امن»، مجموعه تلویزیونی «ترور خاموش»  روی آنتن شبکه اول سیما داشتند. سریالی که شهریورماه سال گذشته پخش شد.


موضوع سریال ترور خاموش، مبارزه با تولید و توزیع مواد مخدر در سطح کلان و روشنگری درباره پیامدهای منفی این معضل خانمان‌سوز بود . در کنار این موضوع ، آسیب‌های اجتماعی مرتبط با مواد مخدر و در صدر آن فروپاشی نهاد خانواده نیز در این سریال به تصویر کشیده شد که موردتوجه مخاطبان نیز قرار گرفت.



از سوی دیگر مباحث کلانی نظیر پولشویی، نارکو تروریسم (تروریسم مواد مخدر)، تجارت بین‌المللی مواد مخدر، فعالیت زیرزمینی آزمایشگاه های تولید مواد مخدر صنعتی و... نیز در این سریال در قالب داستانی جذاب روایت شد.


در ترور خاموش شاهد رقابت دو گروه سازنده و توزیع‌کننده مواد مخدر در ایران بودیم که پیوندهایی را نیز با خارج از کشور داشتند. از سوی دیگر، نیروهای امنیتی نیز که بازیگرانی همچون سعید راد، علیرضا جلالی‌تبار، حمید عطایی و جلال فاطمی ایفای نقش آنان را به عهده داشتند با جدیدترین شیوه‌های امنیتی به دنبال یافتن سرشاخه‌های این تجارت کثیف بودند.


سعید راد، جلال فاطمی، حمید عطایی، امیرمحمد زند، پرویز فلاحی‌پور، پریوش نظریه، ستاره اسکندری، رضا مولایی، سامیه لک، مهدخت مولایی، ژیلا آل ارشاد، مریم بوبانی، نازنین فراهانی، رویا میرعلمی، حمید شریف‌‌زاده، حسین سحرخیز ، سمیرا حسینی،آناهیتا افشار، سپیده خداوردی و شایسته ایرانی از بازیگران سریال ترور خاموش بودند.



سازندگان این مجموعه با نگاهی راهبردی و با بهره‌گیری از بازیگرانی توانمند در بستر یک قصه جذاب، تقابل نیروهای امنیتی و توزیع‌کنندگان مواد مخدر را روایت کرده‌اند.


گاندو؛  داستان یک شکار ناب در تور اطلاعاتی جمهوری اسلامی ایران 


سریال «گاندو» را شاید بتوان یک از جنجالی ترین و البته جدیدترین سریال های ساخته شده در حوزه مباحث راهبردی و امنیتی دانست. یک مجموعه تلویزیونی که از نیمه خردادماه سال 1398 تا پایان تیرماه روی آنتن شبکه سه سیما رفت.


سریال «گاندو» یک مجموعه ضدجاسوسی به نویسندگی آرش قادری و کارگردانی جواد افشار بود. فیلمنامه این اثر  بر اساس مستندات و وقایعی تاریخی که در کشورمان رخ داده به نگارش درآمده است. چگونگی شناسایی و دستگیری «جیسون رضائیان» جاسوس ایرانی- آمریکایی محور اصلی داستان این سریال بود. سوژه‌ای که البته باجنجال ها و واکنش های مختلف همراه بود و دامنه پیامدهای آن حتی به هیئت دولت و واکنش چهره‌هایی همچون علی ربیعی، محمود واعظی و حسام‌الدین آشنا نیز کشیده شد.



جواد افشار کارگردان 52 ساله گاندو از پرکارترین سریال‌سازان دهه اخیر در تلویزیون است. «سی‌امین روز»، «مادرانه»، «کیمیا»، «برادر» و «آنام» ازجمله آثار اوست که در یک دهه گذشته از تلویزیون پخش شده است. سریال‌هایی که اگرچه جزء آثار ماندگار تلویزیون نبوده‌اند، اما در زمان پخش با اقبال نسبی بینندگان مواجه شدند.


از توئیت‌های طعنه‌آمیز حسام‌الدین آشنا در واکنش به ادعای سازندگان سریال که مدعی اعمال فشار دولت برای سانسور برخی سکانس‌های سریال شده بودند تا تغییر دیالوگ یکی از شخصیت‌ها که به‌صورت مستقیم از مصونیت وابستگان رئیس‌جمهور انتقاد کرده بود گرفته تا طرح موضوع شهادت شهید طهرانی‌مقدم به‌عنوان یک ترور برنامه‌ریزی‌شده از جانب موساد و به تصویر کشیدن شیوه جاسوسی وابستگان و اقوام برخی مسئولان همه و همه، بخشی از حواشی این سریال موج‌ساز بودند.



توجه برنامه‌سازان تلویزیون به موضوعات راهبردی و امنیتی به ویژه درحوزه کارهای نمایشی  اتفاقی مبارک است



این روند به‌گونه‌ای پیش رفت که حتی سخنگوی دولت در همان زمان و  در جمع خبرنگاران به شایعه فشار دولت برای پخش نشدن قسمت‌هایی از سریال تلویزیونی گاندو واکنش نشان داد.


علی ربیعی در نشست خبری هیئت دولت از صدا و سیما خواست که هرچه سفارش شده پخش کنند. او در ادامه گفت: «قسمت‌هایی از این سریال را دیدم، هنرپیشه‌های خوبی هم کار می‌کنند. اصلاً از سوی دولت چیزی عنوان نشده که پخش نکنند. البته به مقدار کافی علیه دولت مواردی پخش‌ شده که این در برابر آن چیزی نیست».


در مقابل، مجتبی امینی تهیه‌کننده این مجموعه نیز با اعلام این که گاندو برای چند فصل طراحی شده است گفت: همه ما باید ظرفیت‌ها و دل‌هایمان را بزرگ کنیم. برای گاندو ۲ سوژه‌هایی مطرح شده که مبتنی بر شرایط روز خواهد بود. اولویت‌ها و مطالبات مردم است که سوژه گاندو ۲ را تعیین می‌کند.



وی با اشاره به فضای تبلیغاتی و هجمه‌هایی که به این سریال وارد شد، عنوان کرد: به آن دسته از افرادی که که منتظر هستند که بدانند سوژه فصل دوم گاندو درباره چه موضوعاتی است پیشنهاد می‌کنم یا عملکردشان را اصلاح کنند یا آماده باشند تا سوژه فصل بعدی ما قرار بگیرند.


 توجه برنامه‌سازان تلویزیون به موضوعات راهبردی و امنیتی به ویژه درحوزه کارهای نمایشی و سریالی اتفاقی مبارک است. البته  پیش از این هم شاهد تولید و پخش سریال‌های امنیتی و پلیسی همچون  خواب وبیدار، هوش سیاه، تعبیر وارونه یک رویا و.. بودیم اما  چند سالی است که این روند با عمق و گستره بیشتری دنبال می‌شود.


شرایط حساس کشور از حیث سیاسی و قرار گرفتن در چهارراه حوادث منطقه‌ای از  یک سو و فعالیت همه‌جانبه سرویس‌های جاسوسی کشورهای غربی در منطقه از سوی دیگر پرداختن به این گونه سوژه‌ها را دارای اهمیت ساخته است. از سوی دیگر به نظر می‌رسد ده‌ها پرونده امنیتی بایگانی‌شده در وزارت اطلاعات موجود باشد که می‌تواند محور تولید سریال‌های جذاب قرار بگیرد.


«خانه امن» را می‌توان یکی از جدید ترین آثار در این حوزه دانست که موضوع مهم امنیت منطقه‌ای و خطر  تروریست‌های تکفیری و حامیان آنها را بستر داستان خود قرار داده است. حال باید دید که زوج معظمی و صفری تا چه اندازه در ارائه یک  روایت جذاب از این موضوعات راهبردی موفق خواهند بود.


انتهای پیام/4104/


انتهای پیام/

ارسال نظر