آغاز به کار اصناف به معنی عادی شدن امور نیست/ توصیه وزارت بهداشت به بیماران کرونایی در ماه رمضان
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، علیرضا رئیسی در نشست خبری که ظهر امروز بهصورت ویدئوکنفرانس برگزار میشود ضمن تشکر از مردم بهدلیل رعایت نکات بهداشتی گفت: با توجه به آگاهی مردم از نکات بهداشتی بیش از پیش به این موضوع توجه خواهند داشت و آرامشی ایجاد شده بهم نخورد. نباید فکر کنیم این ویروس از دنیا و کشور ما خارج شده است ابتلا و شیوع در حال ادامه یافتن است. افراد زیادی را مبتلا میکند و اقتصاد برخی کشورها را فلج میکند، با هر سهل انگاری ممکن است تعداد بستری در بیمارستانها افزایش پیدا کند.
وی افزود: یکی از اقداماتی که از این پس انجام دهیم مردم باید در سایت وزارت بهداشت حضور پیدا کنند و علائم خود را ثبت کنند تا همکاران ما با آنها تماس بگیرند.
به گفته معاون بهداشت وزارت بهداشت پس از اجرای طرح فاصلهگذاری اجتماعی در گام اول کنترل کرونا، مردم بسیار رعایت کردند و بحث اقتصاد در کنار سلامت مهم است هر چند سلامت بر همه امور اولویت دارد و تصمیم فاصلهگذاری هوشمند در صورتی موفق خواهد بود که مردم همچنان به نکات بهداشتی توجه داشته باشند.
وی با اشاره به شایعات فضای مجازی گفت: ما قرار نیست در هنگام ثبتنام کد اقتصادی از کسی بگیریم و این هیچ ارتباطی به مالیات ندارد و ما صرفاً در حوزه بهداشت اقدام میکنیم و این اقدام تنها در خصوص ارسال پروتکلها و رعایت آنها است. نقش پروتکل این است که ریسک ابتلا را کاهش میدهد به شرطی که دقیق رعایت شود.
معاون وزیر بهداشت ادامه داد: کسی مجدد در کشور مبتلا نشده است و گزارشهایی از کره جنوبی منتشر شده است و این موضوع درحال بررسی است تا ببینند آیا ویروس جهش یافته است یا خیر.
رئیسی افزود: اوایل ثبتنام مردم در سامانه صنوف مشکلاتی وجود داشت اما با توجه به ظرفیت ایجاد شده توانایی ثبتنام یک میلیون صنف وجود دارد. نباید ذهن را به این سمت ببریم که ما به دنبال بستن اصناف هستیم.
وی با اشاره به کارکرد ثبتنام صنوف در سامانه گفت: در صورتیکه اصناف در این سامانه ثبت نام کنند دستورالعملی برای آنها ارسال خواهد شد و ثبتنام کردن در سامانه به معنای دریافت مالیات نیست و دیدگاه ما بهداشتی است.
معاون بهداشت وزیر بهداشت در پاسخ به سؤالی مبنی بر ابتلای مجدد یک بهبود یافته کرونایی در کشور اظهار کرد: اینکه یک نفر مجدد مبتلا شده است را تأیید نمیکنیم اما مقالهای از کره جنوبی حاکی از آن است که گزارشهایی در این زمینه دارند و در حال بررسی هستند که آیا جهش ژنی خاصی صورت گرفته و یا ابتلا به چه صورت بوده است؟
رئیسی با اشاره به اشکالات سامانه ثبت احوال عنوان کرد: در اوایل فعالیت سامانه اشکالاتی در ثبت آن وجود داشت از جمله اینکه استعلام با ثبت احوال قطع شده بود و حجم ثبت نام بالا بود اما از دیروز و امروز مشکلی گزارش نشده است. نباید ذهن به این سمت برود که ما میخواهیم اجبار کنیم اصناف را و آنها را ببندیم بلکه هدف ما بازگشایی اصناف است. خواهش ما این است که اصناف حتماٌ شرکت کنند.
وی با بیان اینکه ثبتنام اصناف در سامانه بهمعنای اخذ مالیات نیست، گفت: در این سامانه برای اصنافی که حتی پروانه هم ندارند خواستیم ثبتنام کنند. ما صرفاً دیدگاه بهداشتی در این زمینه داریم. کمتر کشوری هست که این همه پروتکل در این زمینه تهیه شده باشد.
معاون وزیر بهداشت در خصوص اظهارات مطرح شده درباره متفاوت بودن آمار اعلامی وزارت بهداشت با واقعیت بیان کرد: در مورد خیلی از بیماریها ما برآورد داریم و علت برآورد شناخت ما از آن بیماری و میزان شیوع آن است.
رئیسی تصریح کرد: درصد بالایی از بیماران ناقل هستند و علامت ندارند. یکی از راهها این است که کل افراد را تست کنیم و برآورد شیوع کنیم. مشکل دیگری که وجود دارد این است که در برآورد شیوع، جاهایی مثل قم و گیلان خیلی متفاوت از بعضی استانهای جنوبی کشور است لذا آمار چند برابری اعلام شده به صورت حدسی است.
معاون بهداشت وزارت بهداشت تصریح کرد: برای برآورد شیوع بیماری باید نمونهبرداری کرده و نتیجه را بررسی کنیم که این کار هم مشکلاتی دارد برای مثال در برخی استانها مثل گیلان، قم یا ووهان چین، میزان شیوع نسبت به استانهای جنوبی ایران، بیشتر است.
وی ادامه داد: ما برای آمار مبتلایان و میزان سرایت بحث تستهای سرولوژیک را داریم چراکه مثبت کاذب بالایی دارد و برآورد دقیقی از میزان ابتلا و سرایت نمیتوان داشت. در ایران و برخی کشورها فرصت نکردند که تعداد تست بالایی بگیرند فقط در کشوری مثل کره جنوبی تعداد تست بالا بود. در کشورهایی مثل آمریکا، ایتالیا، اسپانیا و حتی ایران اگر تعداد تستها افزایش یابد تعداد موارد شناسایی بیشتر خواهد شد به همین منظور بیماریابی فعال را اجرایی کردیم.
رئیسی در خصوص روزهداری افراد مبتلا به بیماری کرونا، گفت: افرادی که کرونا مثبت هستند و افرادی که کمتر از ۲ هفته از بیماری آنها میگذرد توصیه شده است که میتوانند روزه نگیرند. افراد بالای ۶۵ سال و دارای بیماری زمینهای که امکان ایزوله شدن ندارند، مشمول نمیشوند و برخی افراد هم هستند که ارتباطی با کرونا ندارند و قبلا هم این فتاوی در مورد آنها بوده است.
معاون وزیر بهداشت در خصوص عدم اجرای فاصلهگذاری اجتماعی در حمل و نقل پایتخت اظهار کرد: بحث حمل و نقل عمومی در تهران بحث مشکل کرونا و الان نیست. همیشه ضعف زیرساختهای ما در حمل و نقل عمومی همیشه مشهود بوده و الان هم وجود دارد به همین دلیل برداشتن طرح ترافیک در این راستا بود هر چند برداشتن طرح ترافیک باعث ایجاد ترافیک و آلودگی میشود، اما استفاده از خودروهای شخصی شانس انتقال را کمتر میکند.
وی درباره اینکه عامل انتقال ویروس کرونا در ایران ۲ گردشگر چینی بودند، گفت: این گردشگران در بهمن ماه به ایران سفر کرده بودند و در ارتباط با اینکه کرونا چه زمانی وارد ایران شده است، اخبار بسیاری در فضای مجازی منتشر شده است.
معاون بهداشت وزارت بهداشت ادامه داد: پس از شیوع کرونا در ایتالیا و اسپانیا، تست گسترده در دست بود اما زمانیکه کرونا در ایران گزارش شد. ما حتی دستی از خارج تست وارد کردیم و بعد از سازمان جهانی بهداشت تستهایی ارسال و انستیتو پاستور به سرعت وارد فاز تولید کیتهای تشخیص کرونا شد. ما تلاش کردیم تا خانواده کرونا ویروس را شناسایی کنیم.
رئیسی درباره ثبتنام مشاغل پزشکی در سامانه اصناف و انتقاد رئیس نظام پزشکی در این رابطه اظهار کرد: هدف ما از ثبت نام، اجرای پروتکلهای بهداشتی است. در مطبهای پزشکان بحث رعایت بهداشت ارائه دهندگان و دریافت کنندگان خدمت و دفع بهداشتی زبالههاست. هر چند میدانیم که پزشکان در خط مقدم مقابله با کرونا پیش قدم بوده و به رعایت نکات بهداشتی واقف هستند و دسترسی به پروتکلهای بهداشتی دارند باوجود این تاکنون بیش از ۱۴ هزار مطب در سامانه سلامت اصناف ثبت نام کردهاند.
انتهای پیام/ 4105
انتهای پیام/