صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۴۲ - ۲۵ فروردين ۱۳۹۹

تجهیزات پیشرفته دندانپزشکی بومی‌سازی شد

توربین‌های دندانپزشکی ابزاری وارداتی در کلینیک‌ها محسوب می‌شوند. اما با تلاش محققان دانشگاه علم و صنعت طراحی و ساخت آن با موفقیت در کشور انجام شد.
کد خبر : 482804

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با حمایت از پروژه  توسعه بومی‌سازی تجهیزات پیشرفته دندانپزشکی، ساخت توربین‌ دندانپزشکی ایرانی را تحقق بخشید. توربین‌های دندانپزشکی در کلینیک‌ها کاربرد گسترده‌ای دارند و با این اقدام فعالیت جدی برای ساخت و تولید آن برداشته شد.


توربین‌ها ابزارهای چرخنده با سرعت بالا هستند که برای برداشتن دندان و پوسیدگی در حداقل زمان به کار می‌روند. هندپیس‌ها نیز ابزاری مکانیکی برای انجام اونواع روش‌های معمول دندانپزشکی از جمله از بین بردن پوسیدگی، پولیش و تغییر پروتزها است. میکروتوربین‌های با سرعت بالا یکی از اجزای هندپیس‌ها است که فناوری به کار رفته در آن پیشرفته است.


برهان بیگ زاده مجری این طرح پژوهشی گفت: تشدید تحریم‌ها در سال‌های اخیر موانعی را در کشور به وجود آورده است بنابراین واردات هندپیس‌های دندانپزشکی با مشکلاتی روبرو می‌شود. از سویی با وجود توانایی‌های داخلی نیازی به وابستگی کلی در این حوزه به خارج از کشور نیست و می‌توان این فناوری را بومی سازی کرد. در این پروژه نیز توسعه فناوری ساخت این میکروتوربین‌ها با کاربرد اصلی در دندانپزشکی مد نظر قرار گرفت.


وی هدف از اجرای این طرح را ارائه پیشنهاد ساخت یک نمونه دستگاه هندپیس توربین دندانپزشکی با بهینه کردن نمونه آزمایشگاهی ساخته شده دانست که در این طرح نمونه مهندسی آن با قابلیت کار در دور کاری 250 هزار تا 300 هزار rpm  توسعه  داده شد.


 با این اقدام گامی دیگر در مسیر خودکفایی کشور برای تولیدی ابزاری فناورانه در حوزه پزشکی برداشته شد. اکنون که با ساخت این نمونه دانش فنی آن در کشور وجود دارد، باید برای تجاریسازی آن اقدام کرد تا محصولات ایران ساخت در این حوزه نیز گسترش یابد.


انتهای پیام/4144/


انتهای پیام/

برچسب ها: بومی سازی
ارسال نظر