صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۵ - ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
آنا گزارش می دهد؛

آیا کرونا برای همیشه همراه انسان‌ها خواهد ماند؟/ خطر ابتلای مجدد بهبودیافتگان به ویروس کووید-۱۹ چقدر است؟

هنوز کسی نمی‌داند که ویروس کرونا به چیزی مانند آنفلوآنزای فصلی تبدیل خواهد شد یا یک بیماری مزمن یا مانند هپاتیت B و ویروس سارس نابود می‌شود؛ اما آنچه مشخص است اینکه این ویروس عجیب ذهن کارشناسان را به خود مشغول کرده است.
کد خبر : 482190

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، نگرانی دانشمندان از احتمال ابتلای مجدد به کرونا افزایش یافته است؛ چراکه سطح پادتن ایجادشده در بدن افراد بهبودیافته همیشه برای ایجاد ایمنی کامل و طولانی‌مدت کافی نیست و سطح پایین پادتن ویروس جدید کرونا در خون افرادی که پس از ابتلا به بیماری کووید-19 حالشان بهبود یافته است، به نگرانی‌ها در مورد احتمال ابتلای مجدد انسان‌ها به این ویروس دامن زده است.


گروهی از دانشمندان دانشگاه فودان در شهر شانگهای با آزمایش میزان پادتن ۱۷۵ بیماری که پس از ابتلا به نوع جدید ویروس کرونا از بیمارستان مرخص شده‌اند، دریافتند که سطح پادتن در خون نزدیک به یک‌سوم آن‌ها به شکل غیرمنتظره‌ای پایین است. به گفته آن‌ها در برخی موارد اصلاً پادتن بیماری کووید-19 در خون بهبودیافتگان موجود نیست.


به گزارش روزنامه «ساوت چاینا مورنینگ پست» چاپ هنگ‌کنگ، محققان دانشگاه فودان بااین‌حال تأکید کرده‌اند که در مورد احتمال ابتلای مجدد افرادی که پس از ابتلا به ویروس جدید کرونا حالشان بهبودیافته است باید تحقیق کنند.


پژوهش دانشمندان در شانگهای اولین تحقیق در مورد میزان سطح پادتن خون افراد بهبودیافته پس از ابتلا به نوع جدید ویروس کرونا محسوب می‌شود.


در گزارش گروه تحقیقاتی دانشگاه فودان آمده است که همه ۱۷۵ بیماری که سطح پادتن خون آن‌ها مورد آزمایش قرار گرفته است اخیراً علائم خفیفی از ابتلا به بیماری کووید-19 داشتند و اغلب آن‌ها هم جوان بودند.


محققان در این پژوهش از آزمایش سطح پادتن افرادی که به دلیل ابتلا به ویروس جدید کرونا به بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان انتقال‌یافته بودند خودداری کردند زیرا به بسیاری از آن‌ها پلاسمای خون بهبود یافتگان تزریق شده بود.


تولید پادتن از سوی سیستم ایمنی بدن صورت می‌گیرد و ساختار شیمیایی منحصربه‌فرد آن عامل بیماری خاصی را مهار می‌کند.


یافته‌های دانشمندان چینی نشان می‌دهد که میزان پادتن ویروس جدید کرونا در خون افراد با افزایش سن بیشتر می‌شود. سطح پادتن این ویروس در خون افراد ۶۰ تا ۸۵ ساله پس از ابتلا به کووید-19 بیش از سه برابر میزان آن در خون افراد ۱۵ تا ۳۹ ساله است.


میزان پائین پادتن در خون بهبود یافتگان می‌تواند ایمنی گله‌ای را که منجر به جلوگیری از شیوع دوباره بیماری همه‌گیر می‌شود مختل کند. بااین‌حال رئیس گروه تحقیقاتی دانشگاه فودان روز سه‌شنبه تأکید کرد که برای نتیجه‌گیری در مورد تأثیر سطح پادتن در خون بهبود یافتگان بر ایمنی گله‌ای به داده‌های بیشتری از سراسر جهان نیاز است.


سطح پائین پادتن در خون شماری از بهبودیافتگان می‌تواند خبر بدی نیز برای تولید واکسن بیماری کووید-19 محسوب شود زیرا اگر خود ویروس جدید کرونا نتواند باعث تولید سطح قابل قبولی از پادتن در بدن برخی بیماران شود احتمالاً واکسن آن‌که حاوی میکروارگانیسم ضعیف شده ویروس است نیز نمی‌تواند منجر به تولید میزان مؤثری از پادتن شود.


وانگ چن مشاور ارشد دولت چین در امور علمی می‌گوید: به‌عبارت‌دیگر کسی نمی‌داند که ویروس کرونا تبدیل به چیزی مثل یک آنفلوانزای فصلی خواهد شد یا یک بیماری مزمن مانند هپاتیت B یا مانند ویروس سارس نابود می‌شود؟


برای بسیاری از پرسش‌ها در مورد ویروس جدید کرونا از جمله چگونگی انتقال آن از حیوان به انسان، علت واکنش متفاوت بدن افراد به این ویروس و دلیل نتیجه مثبت تست شماری از بهبودیافتگان تاکنون پاسخی ارائه نشده است.


انتهای پیام/4145/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر