چگونه روباتها میتوانند به مبارزه با کرونا کمک کنند؟
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، موارد ابتلای ویروس کرونا در هر ساعت در حال افزایش است و تاکنون به بیش از 1میلیون و 400هزار نفر رسیده است. مرگومیرها نیز هرروز رشد صعودی دارد و تاکنون بیش از 80هزار نفر در سراسر جهان کشته شده اند.
اکنون آمار مبتلایان در چین به ثبات نسبی رسیده و در عوض کشورهای آمریکا، اسپانیا، ایتالیا، آلمان و فرانسه پنج کشوری هستند که مبتلایان بیشتری دارند و آمارشان روز به روز بدتر میشود. ویروس کرونا اکنون یک بیماری همهگیر است. این بیماری نیاز به سرمایهگذاری دارد تا تشخیص داده شده و تجزیهوتحلیل شود، و همچنین افراد سالم و آلوده به آن از جداسازی شوند.
گروهی از محققان درزمینهٔ روباتیک، ازجمله هنریک کریستنسن، مدیر موسسه روباتیک UC سن دیگو، برای بررسی مدلهای مختلف و بهکارگیری روباتها برای مقابله با این ویروس، دستبهکار شده اند. آنها معتقدند روباتها میتوانند در امور کلینیک از قبیل رسیدگی به بیماران و ضدعفونی محل، در امور تدارکات، بهعنوانمثال تحویل و مدیریت زبالههای آلوده، و همچنین در امور شناسایی برای کمک به مبارزه با این ویروس به کار گرفته شوند.
تاکنون شاهد بودیم كه روباتها برای تمیزکردن سطوح مختلف، تحویل دارو و غذا به بیماران، برآورد علائم ضروری و غیره مستقر شده و مشغول به خدمت میباشند. کریستنسن، مدیر موسسه روباتیک UC سن دیگو، بهویژه کارهایی را ارائه داد که روباتها میتوانند در ضدعفونی، تمیز کردن نقش مهمی را داشته باشند.
محققان برای پیشگیری از این بیماری، با توجه به این واقعیت که COVID-19 نهتنها از طریق انتقال قطرات تنفسی یک شخص به شخص نزدیک به وی، بلکه از طریق سطوح آلوده نیز گسترش مییابد، از روباتهای کنترلی مجهز به اشعه ماوراءبنفش برای ضدعفونی کردن سطوح استفاده میکنند.
محققان معتقدند فرصتها در پیمایش هوشمند و شناسایی مناطق پرخطر و همراه با سایر اقدامات پیشگیرانه نهفته است. بنابراین نسلهای جدیدی از روباتهای عظیم، کوچک، و روباتهای گروهی که میتوانند بیوقفه کار کرده و تمیز کنند (بهعنوانمثال برطرف کردن گردوغبار و همچنین تمیز و ضدعفونی کردن همه سطوح) باید ایجاد شوند.
اگرچه تعداد زیادی از افراد در سراسر جهان در پی شیوع ویروس کرونا در حال انجام فاصلهگذاری اجتماعی هستند، افرادی که در خط مقدم مبارزه با این بیماری هستند نمیتوانند در خانه بمانند. کارشناسان معتقدند روباتها میتوانند کنترل کارهایی "کسلکننده ، سنگین و پرخطر" را به عهده بگیرند که مردم اکنون آنها را انجام میدهند. بهعنوانمثال کشورهایی مانند چین روباتهایی را برای کمک به کارهای خاص، مانند گرفتن درجه حرارت افراد، مستقر کردهاند.
متخصصان خاطرنشان كردند: تجارب مربوط به شیوع ویروس ابولا طیف وسیعی از اقدامات و موارد استفاده را تشخیص داد، اما بااینوجود بودجه لازم برای تحقیقات چند رشتهای، با همکاری آژانسها و صنعت، برای مواجهه با این موارد بسیار گزاف و غیرمعمول باقیمانده است.
دانشمندان میگویند ما میتوانستیم برای مقابله با این ویروس آماده باشیم، و اکنون در تلاش هستیم با به کارگیری کلیه ابزار و فناوریهای مختلف که در مقابله با این بیماری عملکرد خوبی داشته باشیم.
یکی از پیشروترین توسعهدهندگان فناوریهای روباتیک یعنی SMP Robotics ، که مقر آن در کالیفرنیا است، جدیدترین مدلهای روباتهای خودکار و خودران را معرفی کرده است.
در حال حاضر، روباتها میتوانند بهراحتی صورتها را بررسی کنند، رفتارهای انسانی را تجزیهوتحلیل کنند و دمای بدن را از فاصله 28متری اندازهگیری کنند. آنها مجهز به دوربینهای هوشمند نظارت تصویری 360 درجه و سیستمهای تحلیلی قابل پیشبینی هستند. این میتواند یک تمهید مناسب برای کمک به دولتها و مقامات بهداشت و درمان برای جلوگیری از شیوع ویروس همهگیر فعلی و آینده باشد. استقرار این روباتها به نظارت بر اماکن شلوغ و عمومی و همچنین محل تأسیسات صنعتی یا تجاری کمک میکند.
روباتهای SMP Robotics بهطور حتم ماهرتر و کمتحرکتر از انسانهایی هستند که همین رویهها را انجام میدهند.
با استفاده از هوش گروهی، هوش مصنوعی با فناوری تشخیص چهره و رفتار انسان، و سیستمهای مدیریت تصویری، روباتها میتوانند نظارت کامل و ضبط فیلمبرداری 24ساعته و بدون وقفه، در نواحی مختلف و تحت هر شرایط آب و هوایی را بهصورت کامل ارائه دهند. و این یعنی کادر فنی میتوانند از هر نقطهای از کره زمین، از راه دور بهطور مطمئن وظایف خود را انجام دهند.
روباتهای SMP Robotics برخلاف روباتهای رایج موجود در مراکز خرید، تواناییهای بیشتری دارند و برای گشت زنی در مناطق گسترده، عبور از موانع و همچنین نظارت بر تأسیسات صنعتی در نظر گرفتهشدهاند.
گفتنی است با شیوع ویروس کرونا، استفاده از روباتها در دیگر کشورها نیز رایج شده است. برای مثال کشور چین پهپادهایی با دوربینهای حرارتی برای تشخیص افراد مبتلا به ویروس، روبات پیشخدمت برای تحویل غذا، روباتهای تحویلدهنده دارو و همچنین روباتهای ضدعفونیکننده را برای مقابله هرچه بهتر با ویروس کرونا، به کار گرفته است. کشور تایلند نیز در بیمارستانهای خود از روباتهای معروف به نینجا، مجهز به صفحهنمایش استفاده میکند که وظایف مختلفی را انجام میدهند. کشور تونس نیز روباتهای کنترل از راه دور پلیس را برای کنترل اوضاع قرنطینه در سطح شهر مستقر کرده است.
استفاده از روباتها به دلیل کاهش تماس افراد و کادر درمانی با بیماران و یا سطوح آلوده نقش مهمی را در مبارزه با ویروس کرونا دارد.
انتهای پیام/4112/
انتهای پیام/