صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۱۰ - ۱۹ فروردين ۱۳۹۹
آنا گزارش می‌دهد؛

سناریوی تلخ خانه‌نشین کردن کادر درمانی/ بخش خصوصی مقابل کرونا زانو زد

در حالی که این‌روزها، کشور درگیر مبارزه با کروناست و همه نظام سلامت کشور درحال مقابله با این ویروس هستند برخی از بیمارستان‌های خصوصی اقدام به تعدیل و خانه‌نشینی کادر درمانی خود کرده‌اند.
کد خبر : 481573

گروه اجتماعی خبرگزاری آنا- امیر زندی؛ ویروس کرونا این روزها علاوه بر اینکه با سلامت مردم کشور درگیر شده با وضعیت اقتصادی کشور نیز دست‌وپنجه نرم می‌کند، بسیاری از مشاغل ناخواسته ضربه دیده و بسیاری خانه‌نشین شده‌اند؛ اما در این میان در حوزه سلامت نیز برخی از بیمارستان‌های خصوصی از نظر وضعیت اقتصادی آسیب‌هایی دیده‌اند که ممکن است به تعطیلی بسیاری از این بیمارستان‌ها منجر شود.


با توجه به جنگ تمام‌عیار با ویروس کرونا، نظام سلامت کشور تمام‌قد در برابر این بیماری ایستاده و در تلاش است بمبی که خطر سلامت جانی 80 میلیون ایرانی را تهدید می‌کند، خنثی کرده و سلامت مردم مقابل شر این ویروس محافظت کند؛ اما ساز ناکوک بیمارستان‌های خصوصی در این روزهای جنگی باعث شده تعدادی از مدافعان سلامت کشور مانند پرستاران خانه‌نشین شوند.


در بیمارستان آبان چه خبر است؟


بیمارستان آبان یکی از مراکز درمانی است که طی یک ماه اخیر اقدام به تعدیل نیرو کرده است؛ این مرکز درمانی که می‌تواند با پتانسیل بهداشتی و درمانی خود به کمک نظام سلامت بیاید، شاید بدموقع‌ترین و نابخردانه‌ترین زمان را برای این اقدام خود در نظر گرفته است.


یکی از پرستاران این بیمارستان در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا در این مورد گفت: حدود یک ماهی است که از طرف بیمارستان با ما صحبت شده که فعلاً سر کار حاضر نشویم تا مشخص شود که شرایط بیمارستان چگونه پیش می‌رود.


او در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا بیمار مبتلا به کووید-19 نیز در این بیمارستان بوده است یا خیر گفت: بله، متأسفانه در بیمارستان از 4 بیمار مبتلا به کووید-19 مراقبت می‌کردیم که متأسفانه 2 نفر از این عزیزان را از دست دادیم.


پیگیری‌های خبرنگار خبرگزاری آنا نیز مهر تأیید بر صحبت‌های این پرستار زد و زمانی که با مدیریت بیمارستان آبان تماس گرفتیم اطلاع دادند که مدیر بیمارستان در مسافرت است!


تعدیل نیرو برای پول


در حالتی که آحاد و اصناف جامعه در تبلیغات صداوسیما و تبلیغات سایر دستگاه‌های حاکمیتی به ایثار و همدلی و همکاری دعوت می‌شوند به نظر می‌رسد بخشی از افراد که هم‌اکنون در پناه امنیت و صلابت نظام مشغول کسب درآمد هستند، بنایی بر همکاری و همیاری با مردم ندارند. پذیرش یک بیمار کرونایی به شرط واریز حداقل ۲۵ میلیون تومان از عهده بخش قابل‌توجهی از مردم خارج بوده و در شرایطی که پرواضح است که تخت‌های بیمارستان‌های دولتی کفاف این تعداد از بیماران کرونایی را نمی‌دهد و پزشکان و پرستاران و بهیاران و خدمه خیر بیمارستان‌های دولتی در حال تلاش و جهاد شبانه‌روزی هستند؛ تعداد معدودی از کاسبان کرونا قصد مشارکت در این رزمایش واقعی را نداشته و نظم عمومی جامعه را مختل نموده‌اند.


جنگ با ویروس


ما امروز در شرایط جنگ با کرونا هستیم؛ در واقع در زمانی که کشوری درگیر جنگ می‌شود هیچ کدام از بیمارستان‌های آن کشور حق امتناع از پذیرش مجروحان جنگی و یا تعدیل نیروهای درمانی را ندارند و موظف هستند در این شرایط که مردم در یکی از حساس‌ترین برهه‌های تاریخ خود قرار گرفته‌اند با تمام قدرت به مردم خدمت‌رسانی کنند و از دیگر نیروهای داوطلب نیز کمک بگیرند.


تعدیلی‌ها بیمه می‌شوند


در چنین شرایطی که کشور نیاز شدیدی به کادر درمانی بیمارستانی دارد این اقدام عجولانه بیمارستان‌های خصوصی می‌تواند ضربه بزرگی به نظام سلامت کشور بزند، اما سؤال اصلی اینجاست که چرا از ظرفیت کادر درمانی بیمارستان‌های خصوصی در بیمارستان‌های دولتی در چنین شرایط بحرانی استفاده نمی‌شود؟ کیانوش جهانپور سخنگوی وزارت بهداشت در پاسخ به سؤال خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا در مورد این که چرا تعدادی از بیمارستان‌های کشور اقدام به تعدیل نیرو کرده‌اند، گفت: متأسفانه شرایط اقتصادی امروز کشور باعث شده است که برخی از بیمارستان‌های خصوصی کشور نتوانند از پس مخارج خود برآیند.


وی افزود: البته پیشنهاد‌هایی دادیم که دولت نیز کمک‌هزینه مالی به این بیمارستان‌ها انجام دهد.


سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور در ارتباط با حمایت از این نیروهای تعدیل‌شده عنوان کرد: نیروهای تعدیل‌شده بیمارستان‌های خصوصی شامل بیمه می‌شوند البته نیروهایی که در خط مقدم مقابله با کرونا هستند نیز در اولویت استخدام هستند و به‌زودی به وضعیت آن‌ها رسیدگی می‌شود.


با توجه به حجم بالای مراجعات به مراکز درمانی بیمارستان‌های خصوصی می‌تواند در این زمینه کمک شایانی کند.


به وزارت بهداشت چیزی گزارش نشده است


قاسم جان بابایی معاون درمان وزارت بهداشت هم در گفتگویی که با خبرنگار آنا داشت، ضمن تأیید تعدیل نیرو بخش خصوصی بیمارستان‌ها گفت: بخش خصوصی مکتوب به ما گزارش نشده است و امیدواریم به‌زودی به ما در مورد تعدیل نیروی بیمارستان‌های خصوصی نیز آماری داده شود.


وی افزود: البته دانشگاه‌های علوم پزشکی می‌توانند از ظرفیت‌های نیروی بیمارستان‌های خصوصی استفاده کنند.


درحالی‌که دولت‌هایی همچون اسپانیا که نه‌تنها نسبت به اصول اسلامی شناختی ندارند بلکه مدعی آن نیز نیستند و با قوانین اسلامی و شرعی سازمان‌دهی نشده‌اند در این شرایط بیمارستان‌های خصوصی را الزام در پذیرش بیماران نموده‌اند شایسته است که دولت هم تمام بخش‌های خصوصی بهداشت و درمان و مرتبط با بحران کرونا را الزام به رعایت پروتکل‌های شرایط بحران کرده و در غیر این صورت نسبت به تداوم مجوز فعالیت آن‌ها تأمل جدی نماید. بدیهی است اشتغال در جمهوری اسلامی و کسب درآمد در جامعه‌ای که برای امنیت آن خون هزاران شهید محترم ریخته شده است و هزاران میلیارد دلار هزینه داشته تا بیمارستان خصوصی به کسب سود و درآمد مشغول باشد مستلزم رعایت قواعد و قوانین کشور است.


انتهای پیام/4076/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر