صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۸:۰۰ - ۱۸ فروردين ۱۳۹۹

معرفی رمان برای زمان قرنطینه؛ «غرور و تعصب» از جین آستین

رمان «غرور و تعصب» بیش از دویست سال است که در جهان خوانده می‌شود، جین آستین این رمان را در سن بیست‌ویک سالگی نوشت.
کد خبر : 481305

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، شیوع ویروس کرونا در سراسر دنیا و از جمله ایران، باعث ایجاد محدودیت و تغییراتی در زندگی مردم شده است که سپری کردن آن نیازمند کسب اطلاعات تازه‌ای است.


سبک زندگی تغییر یافته مردم و افزایش ساعت در خانه ماندن آنها باعث شده تا سراغ موضوعات مختلفی برای سپری کردن ساعات خود بروند. برخی ساعات بیشتری را صرف اینترنت و فضای مجازی می‌کنند، برخی سراغ فیلم و عده‌ای هم دنبال کتاب می‌‌روند.


در این میان رمان به عنوان یکی از گونه‌های پرطرفدار در بین مردم، همیشه مورد توجه بوده است. اگر شما هم جز آن دسته از مردم هستید که برای دوران قرنطینه دنبال کتاب مناسب می‌گردید در این مطلب با ما همراه باشید تا جزئیاتی از رمان «غرور و تعصب» یکی از بهترین رمان‌های تاریخ ادبیات جهان اثر «جین آستین» را بخوانید.


جین آستین نویسنده قرن هجدهم و نوزدهم انگلیسی است که آثارش ادبیات غرب را سخت تحت تأثیر قرار داد. شناخت او از زندگی زنان و مهارتش در گوشه‌وکنایه‌ها، او را به یکی از مشهورترین رمان‌نویسان عصر خودش تبدیل کرده است. رمان‌های آستین از پرخواننده‌ترین آثار در ادبیات جهان‌اند و حدود دویست سال است که نسل‌های پیاپی، با کشش و علاقه روزافزون، رمان‌های او را می‌خوانند.


رمان «غرور و تعصب» رمان مشهوری از جین آستین، نویسنده انگلیسی است. این اثر دومین کتاب این نویسنده خانم است که آن را در سال ۱۷۹۶، درحالی که تنها ۲۱ سال داشت، نوشت، اما تا سال ۱۸۱۳ چاپ نشد. اکثر منتقدان رمان «غرور و تعصب» را بهترین اثر جین آستین می‌دانند و خود او آن را «بچه دلبند من» می‌نامید.


این کتاب، که ابتدا با نام «تأثرات اولیه» نوشته شده بود، تا مدت‌ها توسط ناشران رد می‌شد و وقتی پس از ۱۷ سال به چاپ رسید، به‌جای نام آستین، نام «یک خانم» به‌عنوان نام نویسنده روی جلد به چشم می‌خورد.


نام دقیق این رمان مشهور «تفاخر و پیش‌داوری» است اما در ترجمه‌های اولیه به زبان فارسی با عنوان «غرور و تعصب» ترجمه و به همین نام شهرت یافت و مترجمان مختلف آن را با همین نام منتشر کردند.


در رمان «غرور و تعصب» داستان پیرامون خانواده بنت شکل می‌گیرد که پنج دختر دارند. با آمدن دو مرد جوان ثروتمند با نام آقای بینگلی و دوستش آقای دارسی به همسایگی‌شان، خانم بنت امیدوار می‌شود تا دخترهایش ازدواج کنند و سامان بگیرند. جین، دختر بزرگ خانواده به آقای بینگلی علاقه‌مند می‌شود اما خواهر سرزنده و بانشاطش الیزابت، به خاطر تکبر و انزوای آقای دارسی از او متنفر است.


به مرور زمان با اینکه‌، الیزابت بنت، دختری عقل‌گرا از طبقه متوسط و حومه‌نشین و چارلز دارسی، مردی خوددار و مغرور از طبقه مرفه و شهرنشین است، این دو به تدریج به خصوصیات اخلاقی خوب هم پی می‌برند و با افزایش شناخت و آگاهی‌شان از یکدیگر، خود نیز با تغییرات مثبت و خوب در بینش و شخصیت‌شان کامل‌تر می‌شوند و عشقی واقعی بین این دو ایجاد می‌شود.


غرور و تعصب داستان خانواده‌ای از طبقه متوسط است. طرح آن بر اساس آداب معاشرت و طریقه رفتار ظاهری شخصیت های اصلی و فرعی داستان، شکل بسیار منسجم و محکم خود را یافته است . در این رمان به آداب و رسوم اجتماعی، سنت‌ها و عادات طبقات معینی از جامعه در چارچوب خاصی از زمان و مکان، سهم عمده‌ای داده می‌شود.


سبک رمان، فوق‌العاده کهنه و به شیوه‌ای انگلیسی نوشته شده که متفاوت از روش رایج در قرن بیستم است ولی جمله هایش متعادل و متقارن، روشن، دقیق، ساده و در عین حال پالایش یافته و پرنشاط است. ایجاز نویسنده در نقاشی صحنه ها و خودداری از آن در جاهایی که احتمال صحنه پردازی می رود ، خود دلیل بر مهارت جین آستین در رمان نویسی است.


شخصیت اصلی این داستان یعنی الیزابت بنت با مسائل مربوط به رفتار، تربیت، اخلاق، آموزش و پرورش، و ازدواج در طبقه ثروتمند بریتانیا دسته و پنجه نرم می کند. راوی داستان توضیح می دهد که چگونه پیش داوری ها و اولین تصورات، به ویژه آن هایی که آمیخته با غرور هستند؛ در طول رمان تغییر می کند. به ویژه شخصیت اصلی رمان یعنی الیزابت بنت از این نظر کانون توجه است.


تا امروز مترجم‌های مختلف ترجمه‌‌هایی از این شاهکار ادبی ارائه داده‌اند، اما خوش‌اقبال‌ترینِ این ترجمه‌ها، اثر رضا رضایی بوده که توسط انتشارات نشر نی وارد بازار کتاب شده و چندین بار تجدید چاپ شده است.


انتهای پیام/4028/


انتهای پیام/

ارسال نظر