صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۵ - ۱۸ فروردين ۱۳۹۹

اجرای اخذ مالیات از خانه‌های خالی به کجا رسید؟

ازجمله راهکارهای پیشنهادی جهت جلوگیری از سوداگری در بازار مسکن و حمایت از تولید، اخذ مالیات از خانه‌های خالی است.
کد خبر : 481215

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، بر اساس گزارش‌های مرکز آمار ایران، ۷۰ درصد از تقاضاهای مسکن کشورمان، تقاضاهایی غیرمصرفی و سرمایه‌ای هستند. به عبارت دیگر سوداگران با هدف افزایش قیمت اقدام به خرید و احتکار مسکن می‌کنند. ازجمله راهکارهای پیشنهادی جهت جلوگیری از سوداگری در بازار مسکن و حمایت از تولید، اخذ مالیات از خانه‌های خالی است. مالیاتی که جزء مالیات‌های تنظیمی زمین و مسکن به شمار می‌رود و در بسیاری از کشورهای دنیا معمول است.


پس از ایرادات شورای نگهبان به بند مالیات بر خانه‌های خالی در لایحه بودجه 99 سرانجام مصوبه بودجه 99  در مجلس اصلاح و دوباره راهی شورای نگهبان شد. هادی قوامی، سخنگوی کمیسیون تلفیق گفت: در اصلاحیه جدید لایحه بودجه، مالکان دو خانه خالی به بالا مشمول مالیات بر خانه‌های خالی می‌شوند.


عباسعلی کدخدایی در رابطه با ایراد شرعی شورای نگهبان به اخذ مالیات از خانه‌های خالی در لایحه بودجه سال 99 گفت: ایراد شرعی در این زمینه وجود داشت که اگر کسی برای خودش یک منزل داشته باشد و منزل اضافی برای بستگان و فرزندان داشته باشد، آیا آن هم باید مالیات دهد و دفاع از حقوق مردم بود و نظر فقهای ما هم بود که خوشبختانه مجلس آن را اصلاح کرد. در رابطه با بخشی که مربوط به اخذ مالیات از خانه های خالی بود، شورای نگهبان ایرادی نداشت و این بند در بودجه با اصلاحی که به وجود آمده باقی است و برای سال آینده اجرا خواهد شد.


مالیات از خانه‌های خالی موجب کاهش سهم مسکن از سبد هزینه‌های خانوار می‌شود


مسکن، خوراک، حمل و نقل، بهداشت و درمان و پوشاک، اصلی‌ترین بخش‌های سبد هزینه خانوار در شهرها محسوب می‌شوند. مسکن با سهم تقریباً ۵۰درصدی، اصلی‌ترین هزینه خانوار در کلان‌شهرها است. این سهم در دهک‌های کم‌درآمد جامعه تا ۷۰درصد نیز می‌رسد. بالا بودن سهم مسکن در سبد هزینه‌های خانوار خرید خانه را تبدیل به آرزویی برای زوج‌های جوان و مستأجران کرده است. این موضوع درحالی است که کشورهای پیشرفته با قانون مالیات بر خانه‌های خالی، سهم مسکن را در حد مطلوبی از هزینه‌های خانوار کم کرده‌اند.


محمد اسلامی، وزیر راه و شهرسازی در رابطه با وضع مالیات از خانه‌های خالی از سکنه گفت: در قانون مالیات‌های مستقیم اخذ مالیات قانون است و در اختیار ما نیست. در بسیاری از کشورها برای خانه‌های خالی از سکنه مالیات وضع می‌کنند تا سرمایه‌ها راکد نماند. تکلیف وزارت راه و شهرسازی این بود که سامانه املاک را راه‌اندازی کند و آن را پارسال راه‌اندازی کرد و پایگاه‌های داده برای شناسایی خانه‌های خالی از سکنه را آماده کرد. به هر حال این اخذ مالیات می‌تواند موجب تحرک در بخش مسکن شود و این واحدها می‌تواند به بخش اجاره مسکن و یا برای فروش به بازار مسکن تزریق شود.


انتهای پیام/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر