صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۸:۴۲ - ۱۳ فروردين ۱۳۹۹
دهقان در گفتگو با آنا:

«کرونا» تاثیر تعیین‌کننده‌های اجتماعی سلامت را آشکار کرد

عضو مرکز تحقیقات طب پیشگیری و سلامت جمعیت دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: پاندمی کرونا توانست خلأهای موجود در آگاهی عمومی و دسترسی به امکانات و خدمات بهداشتی را آشکار کند که حفظ و ارتقای سلامت در گرو تعیین‌کننده‌های اجتماعی به‌عنوان هسته سلامت عمومی است.
کد خبر : 480559

نصیر دهقان در گفتگو با خبرنگار حوزه دانشگاه و سیاست گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، با اشاره به شیوع ویروس کرونا در کشور اظهار کرد: پاندمی کرونا به‌عنوان یک مهمان نوپدید خودخوانده، توانست به خوبی خلأهای موجود در آگاهی عمومی و دسترسی به امکانات و خدمات بهداشتی را آشکار کند که حفظ و ارتقای سلامت در گرو تعیین‌کننده‌های اجتماعی به‌عنوان هسته سلامت عمومی است.
وی با بیان اینکه سلامت افراد جامعه به تعیین‌کننده‌های اجتماعی آن وابستگی نزدیک دارد، افزود: توجه به آگاهی‌های بهداشتی، سواد سلامتی، حمایت‌های اجتماعی و سبک زندگی افراد در کنار مؤلفه‌هایی از جمله میزان تحصیلات، وضعیت اقتصادی، وضعیت اشتغال و شرایط محیطی زندگی در بیان وضعیت سلامتی افراد جامعه بسیار مهم است.
عضو مرکز تحقیقات طب پیشگیری و سلامت جمعیت دانشگاه علوم پزشکی ایران تصریح کرد: برخورداری از یک زندگی طولانیِ سالم و با کیفیت، بدون بیماری و ناتوانی حقی همگانی است که مسئولیت آن برعهده دولت بوده و پیش شرط تحقق توسعه پایدار است، چراکه نقش سلامت در شاخص‌های توسعه انسانی بسیار پررنگ محسوب می‌شود.
دهقان با اشاره به اینکه در هر سیستم اجتماعی، تفاوت‌هایی در وضعیت سلامت گروه‌های مختلف به چشم می‌خورد، گفت: نکته حائز اهمیت، تلاش در برقراری برابری در موجودیت و امکان دسترسی به خدمات بهداشتی-درمانی با اولویت اقشار کم برخوردار است که باید سرلوحه تصمیم‌سازان و مجریان حوزه سلامت قرار بگیرد تا هیچکس به‌خاطر فقر مالی و آگاهی، از امکاناتِ مقتضی محروم نشود.
وی خاطرنشان کرد: سیاست‌های دولت در حوزه سلامت باید به سمت توانمند کردن مردم برای شیوه‌های زندگی سالم‌تر و کاهش شکاف میان فقیر و غنی سوق پیدا کند؛ این دیدگاه از آنجا سرچشمه می‌گیرد که رویکرد پیشگیرانه در سلامت به‌عنوان خط مشی سیاست‌گذاری‌ها و اجرا در هر کشور قرار گرفته است و جامعه را به امور مرتبط با خودمراقبتی تشویق مستمر می‌کند.
انتهای پیام/۴۱۱۸/


انتهای پیام/

ارسال نظر