صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۵۴ - ۰۹ فروردين ۱۳۹۹
آنا گزارش می‌دهد؛

در روزهای کرونایی چگونه از خشکی پوست جلوگیری کنیم؟

شستشوی مکرر دست‌ها و محیط با مواد ضدعفونی‌کننده برای پیشگیری از کرونا می‌تواند منجر به اگزما یا خشکی شدید پوست شود و برای جلوگیری از این بروز این مسئله، متخصصان توصیه‌هایی دارند.
کد خبر : 480040

به گزارش خبرنگار حوزه پزشکی، بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، شستشوی مکرر دست‌ها و محیط با مواد ضدعفونی‌کننده برای پیشگیری از کرونا می‌تواند منجر به اگزما یا خشکی شدید پوست شود و برای جلوگیری از این بروز این مسئله، متخصصان سلامت و کارشناسان سازمان جهانی بهداشت با شیوع و همه‌گیری کرونا ویروس در سراسر جهان از مردم خواسته‌اند تا دست‌های خود را به‌طور مرتب با آب و صابون یا در صورت عدم دسترسی به آب با ژل‌ها و مواد ضدعفونی‌کننده بر پایه الکل بشویند.


به گفته متخصصان، استفاده مکرر از ضدعفونی‌کننده دست و شستشوی آن‌ها می‌تواند پروتئین‌ها را در اپیدرم (لایه بالای پوست) تجزیه کند و منجر به از بین رفتن سد پوستی و درنتیجه خطر عفونت شود. علاوه بر این صابون‌ها می‌توانند با تحریک پوست منجر به خشکی و قرمزی به‌خصوص در نواحی بین انگشت‌ها شوند.


برای جلوگیری از این امر متخصصان استفاده از مرطوب‌کننده‌های معمولی را توصیه می‌کنند.


افرادی که از قبل دچار مشکلات پوستی هستند، بیشتر در معرض آسیب ناشی از شست‌وشوی دست‌ها هستند. این افراد بهتر است از مواد شست‌وشوی حاوی مرطوب‌کننده‌هایی استفاده کنند که مواد آنتی باکتریال مانند کلرهگزیدین یا کلرید بنزالکونیوم دارند.


بااین‌حال مطالعات حاکی از آن است که ضدعفونی‌کننده‌های دستی که حاوی این عناصر بیوکسیل هستند نسبت به ژل‌های دستی مبتنی بر الکل در ریشه‌کن کردن کرونا ویروس تأثیر کمتری دارند.


علاوه بر استفاده از مرطوب‌کننده، خشک‌کردن کامل دست‌ها نیز اهمیت بسیاری دارد. چراکه میکروب‌ها در میان رطوبت دست‌ها راحت‌تر منتشر و منتقل‌شده و هم‌چنین آب با کاهش روغن طبیعی پوست هنگام تبخیر، باعث خشک شدن پوست و درنتیجه از بین رفتن سد پوستی می‌شود.


پس توصیه کلی متخصصان این است که دست‌ها را ابتدا با صابون یا مایع دستشویی حاوی مرطوب‌کننده شسته و سپس از مرطوب‌کننده استفاده کنید. همچنین اگر از ژل‌های ضدعفونی‌کننده بر پایه الکل استفاده می‌کنید باید کمی پس از استفاده از ضدعفونی‌کننده، اقدام به مرطوب کردن دست‌هایتان کنید چراکه استفاده هم‌زمان این ژل‌ها و مرطوب‌کننده اثر ضدعفونی‌کننده آن را خنثی می‌کند.


علاوه بر استفاده مکرر از مرطوب کننده‌ها در طول روز، توصیه می‌شود افراد پس از استفاده از مرطوب‌کننده در شب و پیش از خواب دستکش نخی دست کرده و تا صبح آن‌ها را از دست‌های خود درنیاورند. هنگام شستن ظرف‌ها، استفاده از مواد تمیزکننده یا شامپو کردن موهای کودک نیز استفاده از دستکش‌های لاتکس و پلاستیکی توصیه می‌شود.


برخی از مشکلات پوستی دلایل ایمنی دارند و از همین رو متخصصان برای مقابله با آن‌ها سرکوب کننده‌های سیستم ایمنی ازجمله متوترکسات و سیکلوسپورین را تجویز می‌کنند.


بنا بر گزارش سایت تخصصی مدیکال نیوز تودی، برخی افراد نسبت به مصرف این داروها نگرانی داشته و نمی‌دانند با شیوع کرونا مصرف آن‌ها درست است یا خیر. متخصصان اما می‌گویند هنوز هیچ ارتباطی میان استفاده از این نوع کرم‌ها و افزایش احتمال ابتلا به کووید-۱۹ در افراد یافت نشده و ازاین‌رو بهتر است استفاده از آن‌ها طبق تجویز پزشک و دوزهای توصیه شده ادامه یابد.


انتهای پیام/4145


انتهای پیام/

ارسال نظر