صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۵ - ۰۶ فروردين ۱۳۹۹
شمس در گفتگو با آنا:

فوتسال در سال 98 ناکام بود/ افراد غیرمتخصص در سازمان لیگ حضور دارند

پیشکسوت فوتسال ایران گفت: وجود افراد غیرمتخصص در فوتسال ایران ملموس است و این ورزش در سال گذشته ناکام بود.
کد خبر : 478865

به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، بدون تردید در فوتسال ایران نام حسین شمس برای علاقه‌مندان به این ورزش کاملاً شناخته شده است. او که سابقه سال‌ها مربیگری تیم ملی ایران را داشته، حالا در عرصه مشاوره و کارشناسی عمل می‌کند و البته اگر از وی به عنوان مربی نیز درخواست یاری شود، قطعاً تجارب ارزنده خود را در اختیار تیم‌هایش قرار خواهد داد. وی در گفتگویی پاسخگوی سؤالات ما بود که در ادامه آن را خواهید خواند.


آنا: سال 98 برای فوتسال ایران چگونه گذشت؟


شمس: اگر بخواهیم از لحاظ اجتماعی به سالی که پشت سر گذاشتیم نگاهی کنیم، متأسفانه برای مردم ایران سال بدی بود چرا که سیل و زلزله و دست آخر ویروس کرونا باعث شد تا بسیاری از هموطنانمان را از دست بدهیم. در خصوص فوتسال هم ناکامی‌هایی داشتیم که بدون شک در تاریخ این ورزش ثبت خواهد شد.


آنا: فوتسال ایران چه ناکامی‌هایی در سال 98 داشت؟


شمس: تیم فوتسال جوانان ایران که سابقه قهرمانی آسیا را داشت، در خانه و مقابل هواداران تبریزی پس از ژاپن و افغانستان به عنوان سومی رسید و نتوانست از عنوان قهرمانی خود دفاع کند. در رده باشگاهی هم مس سونگون نتوانست به عنوان قهرمانی آسیا دست یابد و در مسابقات جهانی نیز در میان هشت تیم، هفتم شدیم که قطعاً نتیجه نامناسبی بوده است.


آنا: از کیفیت برگزاری رقابت‌های لیگ برتر فوتسال رضایت داشتید؟


شمس: با وجود اصرارهای زیاد پیشکسوتان و دلسوزان ورزش فوتسال برای آنکه رقابت‌های لیگ برتر پس از اتمام دیدارهای دور جدولی، تکلیف تیم‌های قهرمان و نایب‌قهرمان و تیم‌های صعودکننده مشخص شود ولی وجود افراد غیرمتخصص در سازمان لیگ فوتسال باعث شد تا پس از برگزاری رقابت‌های دور گروهی، مرحله پلی‌آف نیز برگزار شود که این موضوع منجر به این شد که هنوز که هنوز است تکلیف تیم قهرمان مشخص نشده و با توجه به تعطیلی تمام رقابت‌های ورزشی باید دید مرحله فینال چه زمانی برگزار می‌شود تا قهرمان این فصل فوتسال ایران مشخص شود.


آنا: چه انتظاری از فدراسیون فوتبال برای حمایت از فوتسال ایران دارید؟


شمس: فدراسیون فوتبال باید تصمیم خود را درباره فوتسال بگیرد. این ورزش قهرمانی‌های زیادی را برای کشورمان به ارمغان آورده است. با توجه به اینکه رقابت‌های قهرمانی آسیا که قرار بود از هشت تا 18 اسفند 98 در ترکمنستان برگزار شود، به خاطر شیوع ویروس کرونا لغو شد و قرار است در مرداد امسال با تأخیری تقریباً 6 ماهه برگزار شود که البته هنوز تکلیف میزبان مسابقات مشخص نشده، رقابت‌های لیگ از خرداد شود و پس از وقفه‌ای دو ماهه برای برگزاری رقابت‌های قهرمانی آسیا و پس از آن جام جهانی لیتوانی از مهر ماه برگزار شود یا اینکه به‌طور کلی مسابقات از مهر 99 آغاز شود و تیم ملی دائماً در اردو باشد تا با آمادگی کامل راهی تورنمنت‌های بین‌المللی شود.


آنا: نظرتان در خصوص لژیونر شدن بیشتر فوتسالیست‌های ایران چیست؟


شمس: به نظرم باید از لحاظ مالی به فوتسال توجه بیشتری شود تا بازیکنان کشور ما به خاطر دریافت دستمزد بیشتر در لیگ‌هایی که کیفیت پایینی دارند بازی نکنند. رنکینگ فوتسال همیشه در میان 6 تیم برتر جهان قرار دارد ولی فوتبال هیچ‌وقت نتوانسته در میان 10 اول برتر رنکینگ فیفا قرار بگیرد که این موضوع گویای برتری فوتسال بر فوتبال است. بسیاری از بازیکنان فوتسال ما برای ماهیانه 500 تا یک هزار دلار به لیگ‌های قزاقستان، ازبکستان، تاجیکستان، چین، مالزی و اندونزی می‌روند چون در ایران ارقام بسیار کمتری دریافت می‌کنند و جالب است نهایتاً 30 تا 40 درصد مبلغ قراردادشان برایشان محقق می‌شود و الباقی را از دست می‌دهند. شکایت آن‌ها به کمیته انضباطی یا کمیته تعیین وضعیت نیز به نتیجه نمی‌رسد. 120 بازیکن فوتسال ایران در لیگ‌های خارجی بازی می‌کنند که این موضوع نشان‌دهنده قدرت فوتسال ما و مظلومیت مالی‌اش است.


آنا: چه دعایی در لحظه تحویل سال برای مردم کردید و دوست دارید به کوچک‌ترها عیدی بدهید؟


شمس: امسال فقط دعای سلامتی و تندرستی برای مردم کشورم کردم که از مسائل اقتصادی بالاتر است و امیدوارم بحران کرونا هر چه زودتر به پایان برسد. اگر کسی جرئت می‌کند وارد خانه ما شود، قطعاً به او عیدی می‌دهم ولی به خاطر سرعت بالای شیوع ویروس کرونا ناچاریم دید و بازدید نداشته باشیم.


انتهای پیام/4048/


انتهای پیام/

ارسال نظر