صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۵ - ۲۸ اسفند ۱۳۹۸
دانشگاه آزاد علیه کرونا / آنا گزارش می‌دهد؛

دانشگاه آزاد اسلامی در خط مقدم مبارزه با کرونا/ لزوم راه‌اندازی کمپین حمایت از خانواده‌های کادر درمانی

کادر درمانی کشور روزهای سختی را پشت سر می گذارند. برای اینکه این عزیزان بتوانند بدون دغدغه به اقدامات درمانی بپردازند، باید از نگرانی‌های آنها کاسته شود.
کد خبر : 478718

به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، این روزها که ویروس کرونا در حال جولان است، تعداد زیادی از هم‌وطنان به عنوان کادر درمانی برای نجات جان عده دیگر تلاش می‌کنند.


در حالی که این افراد خود نیز درگیر این ویروس منحوس در زندگی شخصی خود هستند، باز به جان هموطنان خود می‌اندیشند و از هیچ تلاشی دریغ نمی‌کنند.


 به همین سبب لازم است به لحاظ روحی و روانی سایر مردم مراقب کادر درمانی باشند. یکی از این مراقبت‌ها و پشتبانی‌ها توجه به خانواده‌های این عزیزان است.


در این زمینه سید حمید جمال‌الدینی، معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی به خبرنگار آنا گفت: پرسنل درمانی ازسوی خانواده‌هایشان در فشار روانی هستند و مدام برای عزیزان خود در بیرون از بیمارستان‌ها نگرانند.


چراکه این افراد اکنون به دور از خانواده‌هایشان و در قرنطینه به سر می‌برند به همین دلیل نیاز است که هموطنان به خانواده‌های کادر درمانی توجه بیش از پیش داشته باشند.


وی افزود: در بسیاری از کشورها کمپین حمایت از خانواده‌های کادر درمانی به راه افتاده است تا پزشکان و پرستاران نگران خانواده‌هایشان نباشند. 


معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران با اشاره به اقدامات دانشگاه آزاد اسلامی در این زمینه تاکید کرد: ما در دانشگاه آزاد اسلامی اقداماتی نظیر ارتقای دستمزد یا مسائل دیگر را در دستور کار قرار داده‌ایم ولی لازم است که این راه ادامه یابد و خانواده‌های کادر درمانی نیز مورد پشتیبانی روحی قرار گیرند. 


پشت جبهه مبارزه با کرونا نیاز به مراقبت دارد


پروین داداندیش، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تهران غرب نیز شرایط حساس کنونی را مشابه دوران جنگ خواند و گفت: در آن زمان خانواده‌های سربازان و فرماندهان میان مردم بسیار مورد توجه بودند اکنون نیز کادر درمانی در خط مقدم مبارزه هستند و باید با نگاه همراهی با خانواده‌های آنها برخورد شود.


وی به توجهات جهانی به این موضوع اشاره کرد و ادامه داد: مسئولان سازمان بهداشت نیز اعلام کرده‌اند  برای اینکه کادر درمانی بتواند بهتر کارش را انجام دهد باید از دغدغه‌های بیرونی آنها کاسته شود و یکی از این دغدغه‌ها خانواده‌های این عزیزان است. در این زمینه هر کشوری راه خود را رفته است، مردم کشور ما نیز قطعاً بر اساس آداب ایرانی عمل می‌کنند و خانواده‌های این عزیزان را فراموش نمی‌کنند. 


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب بیان کرد: در این مسیر در محلات نیز باید به خانواده‌های کادر درمانی توجه شود. البته اخلاق ایرانی خودش دستورالعمل در این زمینه دارد تا کادر درمانی خیال آسوده داشته باشند. باید حواسمان به فرزندانشان باشند و به وسایلی که نیاز دارند برایشان تامین شود. مثلا این عزیزان نمی‌توانند در صف بایستند، قصاب و سوپرمارکت محله باید حواسشان به این افراد باشد. انتقال حس خوب می‌تواند این عزیزان را سرپا نگه دارد. 


لزوم درک احساسات مراقبان سلامت


مژگان سپاه‌منصور، دانشیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی نیز در این زمینه معتقد است: برنامه سلامت و  بهداشت روان برنامه‌ای جامع و کل‌نگر است که  تمام افراد جامعه  را دربر می‌گیرد. متأسفانه در برخی موارد مشاهده می‌کنیم که  توجه و تمرکز  صرفاً بر افراد بیمار متمرکز شده  و سایر گروه‌ها از جمله مراقبان و خانواده‌های  افراد بیمار مورد غفلت قرار گرفته‌اند.


وی افزود: درک احساسات منفی مراقبان از جمله احساس غم، رنج، ناامیدی و اندوه باید به‌عنوان واکنش طبیعی در نظر گرفته شود.  این احساسات نیاز به درمان ندارند و نباید آنها را سرکوب کرد. تنها نکته مهم در نظر گرفتن میزان و نحوه بروز احساسات منفی است.


دانشیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی گفت: یکی از  روش‌های مناسب  ایجاد فضای تخلیه هیجانی به شکل اجازه بحث و گفتگو و بیان خاطرات و تجارب  به مراقبان است. در این زمان باید دقت کنیم که به حرف‌های خانواده افراد بیمار گوش دهیم و برای ارتباط با آنان وقت بگذاریم. همچنین در هنگام صحبت لازم است تا  به شکل کلامی و غیرکلامی علاقه خود را به آنان نشان دهیم و از قطع کردن صحبت و پند و نصیحت کردن بپرهیزیم.


سپاه‌منصور ادامه داد: ایجاد حمایت روانی اجتماعی یکی دیگر از عوامل مؤثر در کاهش آسیب‌های روانی مراقبان است. توجه به مسائل فرهنگی و ارزش‌ها و اعتقادات افراد به نحوی که موجب برانگیخته نشدن احساسات منفی از جمله ایجاد احساس ترحم نشود مهم و ضروری است.


وی تاکید کرد: تشویق مراقبان به رعایت استراحت، تغذیه سالم و صحیح و خودمراقبتی جسمی و روانی نیز از عوامل مهم به شمار می آید.


انتهای پیام/4040/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر