صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۵ - ۲۸ اسفند ۱۳۹۸
دانشگاه برخط؛ آموزش الکترونیک - در گفتگوی آنا با کلانتری تشریح شد؛

آموزش مجازی چه مزیت‌هایی دارد؟/ جزئیاتی از راه‌اندازی سامانه آموزش غیرحضوری در استان مرکزی

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی با تشریح مزایای آموزش‌ غیرحضوری‌ گفت: «این روش طرفداران بسیاری دارد و دیگر نیاز نیست دانشجویان و استادان در مکان مشخص حضور داشته باشند.»
کد خبر : 478492

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ با شیوع ویروس کرونا، دکتر محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بخشنامه‌ای را در راستای آموزش مجازی ابلاغ کرد و واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی موظف شدند برنامه‌ریزی‌های خود را طبق این بخشنامه پیش ببرند.


براین‌اساس، تعدادی زیادی از واحدهای دانشگاهی آموزش غیرحضوری به دانشجویان را آغاز کرده‌اند و تعدادی نیز در شرف آموزش هستند.


 برای بررسی فعالیت‌های دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی در آموزش غیرحضوری دانشجویان و مزایای این طرح گفتگویی را با حسین کلانتری رئیس این دانشگاه ترتیب دادیم که مشروح این گفتگو در پی می‌آید:


آنا: با توجه به تأکید دکتر طهرانچی بر آموزش غیرحضوری و مجازی دانشجویان و ابلاغ بخشنامه مربوط دانشگاه متبوع شما تاکنون چه اقداماتی در این راستا انجام داده است.


کلانتری: پیرو ابلاغ دستور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی درباره ضرورت آموزش مجازی در شرایط همه‌گیری ویروس کرونا به‌سرعت ستاد ویژه آموزش مجازی در دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی با حضور اعضای تعیین‌شده در بخشنامه شامل معاونت آموزشی، معاونت اداری و مالی، مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات، روسای دانشکده‌ها و سایر اعضای آگاه دانشگاه در زمینه آموزش مجازی تشکیل شد.


این کمیته با بررسی شرایط، امکانات موجود دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی، برآورد امکانات مورد نیاز برای راه‌اندازی سامانه آموزش مجازی دروس دانشگاه و آماده‌سازی زیرساخت‌ها در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات اقدام کرد.


ارتباط لازم واحد الکترونیک دانشگاه آزاد اسلامی برای همکاری در این زمینه نیز انجام و پس از هماهنگی با آن واحد، در گام بعدی اطلاعات مورد نیاز برای راه‌اندازی کلاس‌های مجازی دروس ارائه شده نیمسال جاری شامل اطلاعات دانشجویان، استادان و دروس ارائه شده برای ارائه به واحد الکترونیکی دانشگاه آزاد اسلامی آماده و برای آن واحد ارسال شد.


فعالیت تیم پشتیبان دانشجویی برای رفع اشکال احتمالی


این اطلاعات از واحدهای تابعه استان مرکزی، معاونت سما و مراکز تابعه واحد اراک تهیه شد و در اختیار واحد الکترونیکی دانشگاه آزاد اسلامی برای تشکیل کلاس‌های مربوط در فضای زیرساخت آن واحد قرار گرفت.


آنا: در بحث آموزش غیرحضوری (مجازی) از چه امکانات و تسهیلات آموزشی در بخش تئوری و فیزیکی برخوردار هستید؟


کلانتری: در راستای تسهیل راه‌اندازی سیستم آموزش مجازی در استان مرکزی به ازای هر یک‌هزار دانشجو، دو نفر پشتیبان برای رفع اشکال احتمالی در زمان برگزاری کلاس‌ها در آماده‌باش به سر می‌برند که اطلاعات تماس آنها در سامانه آموزش مجازی دانشگاه آزاد اسلامی قرار داده شده است.


این افراد آگاهی لازم در زمینه مسائل آموزشی و موارد فنی مربوط به برگزاری کلاس مجازی را دارند و در صورت نیاز می‌توانند با مقامات دیگر دانشگاه برای رفع مشکلات موجود ارتباط برقرار کنند. 


از نظر سخت‌افزاری نیز برای برگزاری کلاس‌های مجازی پنج باب کلاس آماده خدمت‌رسانی به استادان است. اگر استادان در منزل توان و امکانات برگزاری کلاس را نداشته باشند، می‌توانند درخواست تشکیل کلاس در یکی از این کلاس‌ها را صادر کنند؛ البته در این شرایط نیز دانشجویان با استفاده از سامانه آموزش مجازی و از منازل خود وارد کلاس شده و از آموزش استاد بهره‌مند می‌شوند. 


در واحدها و مراکز تابعه نیز به همین ترتیب کلاس‌هایی برای حضور استادان برای برگزاری کلاس مجازی در نظر گرفته شده است. این کلاس‌ها دارای زیرساخت مورد نیاز برای برگزاری کلاس شامل سیستم کامپیوتری با امکانات و ارتباط اینترنتی با شرایط کلاس‌های آموزشی است.


آنا: آموزش غیرحضوری و مجازی در فرصت پیش آمده به‌دلیل بیماری کرونا را چگونه ارزیابی می‌کنید و فکر می‌کنید این آموزش‌ها تا چه اندازه برای دانشگاه، دانشجویان و استادان مفید باشد؟ 


کلانتری: آموزش مجازی نسل جدیدی از آموزش در جهان بوده که با توجه به امکانات چندرسانه‌ای که در اختیار استادان برای انتقال مفاهیم به دانشجویان قرار می‌دهد، در جهان دارای طرفداران بسیاری است. از دیگر مزایای آموزش مجازی در دانشگاه‌ها بی‌نیازی به حضور دانشجویان و استادان در مکان مشخص و مشترک در دانشگاه است که از همین مزیت برای کنترل ویروس کرونا بهره‌ برده می‌شود.


آموزش مجازی مسیری برای کنترل ویروس کرونا


در آموزش مجازی غنای مطالب ارائه‌شده به دانشجویان، کیفیت و کمیت ارتباط بین استاد و دانشجو می‌تواند بسیار بیشتر از کلاس‌های حضوری باشد؛ بنابراین کیفیت آموزش در این سیستم ارتقا می‌یابد، امیدواریم استفاده از آموزش مجازی با استفاده از زیرساخت‌های دانشگاه آزاد اسلامی که بزرگ‌ترین دانشگاه حضوری جهان و بزرگ‌ترین دانشگاه مجازی منطقه است، زمینه کمک به کنترل ویروس کرونا مهیا شده و کیفیت آموزش نیز در این دانشگاه به سطحی بالاتر ارتقا یابد.


واکنش سریع و وسیع دانشگاه آزاد اسلامی در این زمینه می‌تواند نمایانگر مسئولیت‌پذیری اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی در زمینه مسائل موجود در جامعه در کنار تعهد به آموزش مستمر و ارتقای سطح دانش در میهن اسلامی توسط این دانشگاه باشد.


آنا: تاکنون کدام واحدها و مراکز آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی در استان مرکزی آموزش را آغاز کرده‌اند؟


کلانتری: تا این ساعت واحدهای جاسب، زرندیه، ساوه، محلات، کمیجان، خنداب و آشتیان ضمن راه‌اندازی و فعال‌سازی سیستم آموزش مجازی موفق به برگزاری کلاس‌های مجازی شده‌اند و سایر واحدها و مراکز شامل اراک، خمین، شازند، سمای اراک، سمای ساوه، فراهان، نراق، تفرش، مهاجران و دلیجان با ارسال اطلاعات و تأیید دریافت اطلاعات توسط واحد الکترونیک دانشگاه آزاد اسلامی در نوبت راه‌اندازی سامانه از طرف واحد الکترونیکی دانشگاه آزاد اسلامی هستند.


با توجه به بار کاری زیادی که بر دوش واحد الکترونیکی در راه‌اندازی سامانه آموزش الکترونیک واحدهای کشور قرار دارد، ضمن پیگیری رابط استان مرکزی با واحد الکترونیکی مقرر شده که یک یا دو روز آینده سامانه واحدهای دانشگاهی راه‌اندازی شود.


انتهای پیام/4078/4062/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر