صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۵۶ - ۲۶ اسفند ۱۳۹۸
مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان در گفتگو با آنا مطرح کرد؛

حل مشکل کمبود مواد ضدعفونی‌کننده با حمایت از بخش خصوصی/ برای تولید ماده ضدعفونی‌کننده الکل نداریم

متخصص ویروس‌شناسی و رئیس هیئت مدیره شرکت دارویی فعال در پارک علم و فناوری پردیس گفت: دولت با حمایت بیشتر از بخش خصوصی می‌تواند مشکل مواد ضدعفونی‌کننده در کشور را حل کند.
کد خبر : 478261

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، مواد ضدعفونی کنونی برای مبارزه با بیماری کرونا از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و در شرایط کنونی کشور نیز عموم مردم استفاده گسترده‌ای از انواع این مواد می‌کنند.


ویروس کرونا تا مدت‌زمان تقریباً زیادی روی سطوح مختلف زنده می‌ماند و از همین رو افراد زیادی تنها با لمس نقطه‌ای آلوده به بیماری کرونا مبتلا می‌شوند. گزارش‌های مردمی از داروخانه‌های متعدد در سراسر کشور نشان می‌دهد میزان مواد ضدعفونی‌کننده (به‌طور ویژه الکل) در بازار نسبت به حجم موردنیاز مردم بسیار کمتر است و مردم برای خرید این مواد دچار مشکل هستند.


در چنین شرایطی شرکت‌های دانش‌بنیانی که در حوزه تولید و توزیع مواد دارویی و بهداشتی فعالیت می‌کنند با  آغاز شیوع ویروس کرونا در سطح کشور عمده تمرکز خود را بر روی تولید مواد ضدعفونی‌کننده قرار دادند. در ادامه گفتگو با اسماعیل صابرفر، مؤسس و رئیس هیئت‌مدیره یکی از شرکت‌های فعال در زمینه تولید دارو و موارد ضدعفونی‌کننده را مشاهده می‌کنید:


آنا: حوزه فعالیت شرکت ‌شما چیست؟


صابرفر: من و همکارانم در حوزه دارویی فعالیت می‌کنیم ولی با توجه به اتفاقی که برای کشورمان افتاده، خیلی زود بخشی از کارگاه تولید شرکت را که حدوداً یک سالن 400 متری است،  به تولید مواد ضدعفونی‌کننده دست و سطوح مختلف اختصاص دادیم.


آنا: محصولات تولید شرکت شما هم‌اکنون به بازار مصرف عرضه می‌شود؟


صابرفر: بله مقدار زیادی از محصولات شرکت را به منطقه شرق تهران، داروخانه‌های پردیس، بومهن، رودهن و بعضاً تا دماوند عرضه می‌کنیم. در حال حاضر با داروخانه‌های متعددی در سطح تهران همکاری می‌کنیم.



آنا: علاوه بر داروخانه‌ها با مراکز درمانی و بیمارستان هم همکاری می‌کنید؟


صابرفر: بعضی از مسئولان خرید مراکز درمانی با قسمت فروش شرکت تماس گرفته و تمایل خود به خرید محصولات را اعلام می‌کنند. شرکت ما تاکنون با چند بیمارستان متفاوت قراردادهای همکاری امضا کرده و بخشی از نیازهای دارویی و مواد ضدعفونی آن‌ها را تأمین می‌کنیم.


آنا: به‌عنوان عضو رئیس هیئت‌مدیرهٔ یک شرکت دارویی چه برنامه‌های ویژه دیگری برای کمک به شرایط حاضر کشور در نظر گرفته‌اید؟


صابرفر:  بیشترین کاری که می‌توانیم بکنیم این است که مواد ضدعفونی‌کننده را حداقل در حد نیاز منطقه خودمان تأمین کنیم که مردم دچار بحران نباشند، بتوانند دستشان را الکل بزنند و از بابت اینکه این ویروس منتقل نمی‌شود خیالشان راحت باشد.



برای آینده برنامه‌ریزی ویژه‌ای انجام داده‌ایم و امیدواریم با فراهم شدن شرایط لازم پروژه‌های جدید خودمان را به‌زودی در پارک علم و فناوری پردیس آغاز کنیم.


آنا: از زمانی که بیماری کرونا در کشور شیوع پیداکرده، از نهادها یا مؤسسات دولتی برای همکاری با شما و کمک به چرخه تأمین مواد ضدعفونی‌کننده در کشور ابراز تمایل شده است؟


صابرفر: ابراز تمایل لفظی برای اینکه ما با مردم همراه باشیم، شده است ولی ما از وزارت بهداشت توقع داریم برای شرکت‌های دارویی مثل این شرکت که تمرکز کاری خود را بر روی تولید مواد ضدعفونی‌کننده گذاشته‌اند اهمیت بیشتری بدهد. وزارت بهداشت از زمان شیوع کرونا تاکنون فقط یک‌بار در همان ابتدا حواله الکل دادند  و ما مشکل الکل داریم. شرکت ما در صورت تأمین الکل موردنظر می‌تواند روزانه 5 تا 15 تن مواد ضدعفونی‌کننده تولید کند. با توجه به تقاضایی که منطقه از ما دارد، باید برویم در بازار آزاد دنبال الکل بگردیم. اگر الکل مورد نیاز شرکت تأمین شود می‌توانیم خیلی بیشتر در خدمت جامعه باشیم.


آنا: به‌عنوان یک فعال در این حوزه تولید دارو و مواد ضدعفونی‌کننده فکر می‌کنید مشکل کمبود مواد ضدعفونی‌کننده و ماسک و دستکش در داروخانه‌ها به چه علت است؟ این حجم عظیم تولید در کنار کشفیاتی که دستگاه‌های امنیتی داشتند، نباید نگرانی مردم را کم کند؟ چه‌کار باید کرد؟ مشکل کجاست؟


صابرفر: جواب این سؤال را مسئولان نهادهای دولتی باید بدهند. در حد اینکه تولید کنیم و تحویل داروخانه‌ها دهیم، وظیفه ماست ولی فکر می‌کنم نیاز جامعه به مواد ضدعفونی‌کننده هم‌اکنون خیلی زیاد است؛ یعنی الکل فقط برای مراکز درمانی نیست. خانه همه مردم یک مرکز درمانی کوچک شده و هرکدام از اعضای خانواده مقداری الکل می‌خواهند.



حجم تولیدات کنونی جوابگوی نیاز جامعه نیست. حالا نباید دنبال این باشیم که حتماً احتکار شده یا دلایلی از این قبیل را پیدا کنیم. من فکر می‌کنم نیاز جامعه خیلی زیاد است و این حجم تولید جوابگو نیست. اگر در کشور به اندازه کافی الکل وجود داشت،  قطعاً وزارت بهداشت حواله آن را به شرکت های فعال می‌داد ولی فکر می‌کنم آن‌ها هم مشکل تأمین الکل را دارند و این مشکلی در سطح گسترده است. تقاضا زیاد و تولید کم شده است، بنابراین کمبودها همه‌جا خودش را نشان می‌دهد.


آنا: یعنی شما معتقد هستید دلیل اصلی در مشکل کمبود مواد ضدعفونی‌کننده برابر نبودن عرضه و تقاضا است؟


صابرفر: فکر می‌کنم دلیل اصلی همین مسئله باشد. البته در این‌جور شرایط همیشه عده ای سودجو هم هستند که از شرایط سوءاستفاده می‌کنند اما  فکر می‌کنم دلیل اصلی همان زیادی تقاضا نسبت به سطح تولید است.


آنا: نوسانات قیمت مواد ضدعفونی‌کننده را در مدت شروع گسترش ویروس کرونا را چگونه ارزیابی می‌کنید؟


صابرفر: اولین بار که حواله الکل گرفتیم لیتری 17 هزار تومان بود، بعد گفتند لیتری 22 هزار تومان شده است. وقتی 5 یا 10 تن الکل می‌گیریم با این نوسان قیمت باید هزینه بسیار زیادی را پرداخت کنیم. در بازار آزاد، قیمت الکل را لیتری 100 هزار تومان و حتی بعضاً لیتری 120 هزار تومان قیمت می‌دهند. وقتی‌که دولت و دستگاه‌های نظارتی نتوانند واحدهای مصرف‌کننده را تأمین کنید، یک عده‌ای سودجو می‌آیند همان الکل را به شکلی دیگر و با قیمت بالا می‌فروشند.



آنا: شرکت شما در پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد پردیس مشغول فعالیت است. آیا سازمان مرکزی دانشگاه آزاد برای کمک به شرایط فعلی جامعه دستوری به شرکت‌های دارویی ابلاغ کرده است؟ یا شما به‌صورت خودجوش به سمت تولید مواد ضدعفونی‌کننده رفتید؟


صابرفر:  از سوی مدیران پارک توصیه‌های سازمان دانشگاه آزاد اسلامی در جهت همسویی با نیاز جامعه را بیان کردند. با توجه به نیاز جامعه خودمان احساس کردیم باید به سمت تولید مواد ضدعفونی‌کننده برویم. وزارت بهداشت هم زمینه را آماده و اعلام کرد هر شرکتی موقعیت مواد ضدعفونی‌کننده داشته باشد و بخواهد آغاز به کار کند به او پروانه می‌دهیم؛ اما متأسفانه به شرکت‌هایی که مجوز داده‌اند، الکل نمی‌دهند! یعنی پروانه هیچ پشتوانه‌ای ندارد که بر اساس این پروانه بتوانیم الکل بگیریم و تولیدات خود را با قیمتی منطقی به دست مردم برسانیم.


انتهای پیام/4144/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر