آنا گزارش میدهد؛
پنج گام ساده برای تشخیص خبرهای جعلی کرونا
با شیوع کرونا و ایجاد اضطراب و استرس ناشی از ترس ابتلا به این بیماری، بازار شایعات و اخبار جعلی هم داغ شده است. برداشتن پنج گام ساده میتواند شما را از درست یا غلط بودن هر خبر تا حدی مطمئن کند.
کد خبر : 478079
به گزارش خبرنگار حوزه رسانه گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، با شیوع کرونا و ایجاد اضطراب و استرس ناشی از ترس ابتلا به این بیماری، بازار شایعات و اخبار جعلی هم داغ شده است. پنج گام ساده میتواند شما را از درست یا غلط بودن هر خبر تا حدی مطمئن کند.
علائم کرونا ویروس / تمامی نشانههای افراد مشکوک به کرونا
- بر روی لینکهای ذیل محتواها کلیک کنید. در اکثر شایعات، لینکهای ساختگی مورداستفاده قرار میگیرند. با یک کلیک ساده به بدون منبع بودن متن پی خواهید برد.
- اگر در داخل متن به مصاحبه یک فرد با یک رسانه اشاره شده بود، حتماً با یک جستجو، منبعی که ذکرشده را بررسی کنید. خواهید دید اصلاً چنین متنی در منبعی که گفتهشده وجود ندارد.
- متنهایی که کلیدواژههای منبع آگاه، منبع مطلع، یک مقام مسئول، جمعی از استادان، گروهی از پژوهشگران و... را نخوانید و باور نکنید. بی منبعی یا منبع نامشخص داشتن، از نشانههای شایعه و خبر جعلی است.
- کلیدواژههای فوراً، خواهشاً برای همه بفرستید، توجه توجه و ...در صدر محتوا باید شما را یکقدم از متن فاصله بدهد. شایعات فوریت بخشی ساختگی دارند و احساسات شما را برمیانگیزند تا شما بدون بررسی، متن را برای سایرین ارسال کنید.
- منبع معتبر را فراموش نکنید. منبع معتبر یعنی رسانههایی که در قبال مخاطب و محتوا دارای مسئولیت حقوقی، اخلاقی و اجتماعی هستند. پس کانالها و صفحات شبکههای اجتماعی ناشناس منبع معتبر نیستند چراکه گردانندگان آن را نمیشناسیم و آنها با استفاده از همین ویژگی ناشناس بودن برای نشر شایعه بهره میبرند.
انتهای پیام/4145
انتهای پیام/