صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۴۲ - ۳۱ فروردين ۱۳۹۹
آنا گزارش می‌دهد؛

عزم جدی اساتید برای نقش‌آفرینی در عرصه جهاد علمی/ تشکیل کارگروه ملی آسیب‌شناسی پساکرونا در بسیج اساتید

شناسایی استعدادهای موجود اعم از نیروی انسانی مساعد با فرهنگ جهادی و علمی در شرایط بحران و ساماندهی آن از جمله اهداف کارگروه آسیب‌شناسی پساکرونا در بسیج اساتید است.
کد خبر : 477527

به گزارش خبرنگار حوزه تشکل‌های دانشگاهی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دو ماه است که ویروس کرونا در کشور شیوع پیدا کرده است و همه در تلاش هستند که با این ویروس منحوس بجنگند و برای ریشه‌کن شدن آن اقدامات موثری انجام دهند.
بسیج اساتید یکی از تشکل‌های انقلابی نظام مقدس جمهوری اسلامی است که در راستای اهداف انقلاب اسلامی و منویات امام خامنه‌ای(مدظله العالی) گام برمی‌دارد و به دنبال تحقق دانشگاه اسلامی به معنای حقیقی کلمه است؛ این تشکل انقلابی برای مقابله با کرونا اقدامات مختلفی انجام داده است.
مجتبی زارعی، رئیس سازمان بسیج اساتید کشور؛ جلیل دارا، مسئول بسیج اساتید تهران بزرگ و سایر اساتید کشور اقدامات اثربخشی را تاکنون در راه‌اندازی اندیشکده‌ها و کارگروه‌های علمی حل مسائل در کشور راه‌اندازی کرده‌اند که موجب ورود اساتید دانشگاه به مشکلات جامعه شده و دقیقاً در راستای مطالبات مقام معظم رهبری است.
در حال حاضر ویروس کرونا موجب شده تا روال عادی زندگی مردم از آنچه در گذشته بوده است، تغییر کند و مردم عزیز کشورمان، مسائل، مشکلات و تغییراتی را مشاهده کنند. لذا این تغییرات، برخی از مردم را از نظر روحی و روانی دچار آسیب کرده و یا از نظر اجتماعی، مشکلاتی برای آنان به‌ وجود آورده است.
در همین راستا، بسیج اساتید کشور، تصمیم دارد تا بر اساس یکی از رسالت‌های خود در جهت بهبود شرایط جامعه و کاهش آسیب‌های مربوط به دوره پساکرونا با بهره‌گیری از منظر تخصصی اساتید این حوزه، گام‌های مؤثری را در این رابطه بردارد. در همین راستا لازم است آسیب‌های پیش رو از دید اساتید این حوزه، جمع‌آوری شود تا با جمع‌بندی این نظرات در مرحله اولیه در گام‌های بعدی، کارآمدی آن به سطح بالاتری برسد. لذا اساتید می‌توانند نظرات و دیدگاه‌های خود را براساس موارد مطرح شده در قالب پنج حوزه که در یک پرسشنامه به آدرس اینترنتی https://www.porsall.com/Poll/Show/1989e8cddcfa448 ارائه شده است، اولویت‌بندی کرده و نظرات خود را بنویسند.
یکی از کارهایی که در بسیج اساتید به‌تازگی دنبال می‌شود، تدوین برنامه‌های کارگروه آسیب‌‌شناسی پساکروناست که اهداف آن به شرح زیر است:
۱) همکاری، هم‌افزایی و هم‌اندیشی اساتید رشته‌های مرتبط با موضوع در خصوص پیشگیری و دفع تهدیدها و استفاده بهینه از فرصت‌های احتمالی از شرایط موجود و بعد از آن مبتنی بر رویکرد انقلاب اسلامی؛
۲) تهیه، تدوین و طراحی برنامه‌های محتوایی، عملیاتی و اجرایی علمی، جهادی و هدفمند در راستای خنثی‌سازی پیامدهای منفی شیوع کرونا و ارائه راهکارها به مسئولان ذی‌ربط؛
۳) شناسایی استعدادهای موجود اعم از نیروی انسانی مساعد با فرهنگ جهادی و علمی در سراسر کشور در شرایط بحران و ساماندهی آن؛
۴) ایجاد ساختار و محتوای تشکیل اندیشکده واکسینه روانشناختی در کشور حسب شرایط احتمالی از جمله بلایای طبیعی و غیرطبیعی؛ و
۵) شناسایی تهدیدهای احتمالی در حوزه تغییر افکار، نگرش‌ها، ارزش‌ها و خرده فرهنگ‌های ناهمگون و نابهنجار از طریق آینده.پژوهی و ارائه راهکارها و پیشنهادهای متناسب در حوزه‌های روانشناسی، جامعه‌شناسی و فرهنگی به مسئولان کشوری و لشکری.
کامران شیوندی، رئیس کارگروه ملی آسیب‌شناسی پساکرونا بسیج اساتید دانشگاه‌های تهران و عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی در گفتگو با خبرنگار آنا می‌گوید: «کارگروه آسیب‌های پساکرونا به پنج کمیته تخصصی روانشناختی، جامعه‌شناختی، فرهنگی، خانواده و تبلیغات و اطلاع‌رسانی تقسیم می‌شود و اساتید دانشگاه‌ها با توجه به تخصص و علاقه‌مندی خود در کمیته‌های مربوطه جهت تهیه و تدوین برنامه‌های هر کمیته سازماندهی خواهند شد و همه برنامه‌ها نیز در قالب کوتاه‌مدت و بلندمدت در راستای چشم‌انداز اهداف، ساماندهی خواهد شد».



وی می‌افزاید: « فرصت‌های پساکرونا از منظر رشته‌های مختلف، تهیه، تدوین و طراحی برنامه‌های علمی-پژوهشی و عملیاتی کردن آن جهت تحقق اهداف کلان کارگروه به انضمام نقشه جامع علمی بین رشته‌ای برای ادامه راه و چیستی، چگونگی و چرایی برگزاری همایش بین‌المللی یا ملی (زمان، مکان، موضوع‌ها، اهداف، شیوه فراخوانی و...) با موضوع مورد بحث از جمله اقداماتی است که گروه‌های تخصصی بسیج اساتید به‌صورت کاملا علمی به آن می‌پردازند».
در کارگروه آسیب‌شناسی پساکرونا، اساتید بسیجی سراسر کشور در رشته‌های روانشناسی همه گرایش‌ها اعم از روابط بین‌الملل، جامعه‌شناسی و علوم اجتماعی، عصب‌شناسی، روان‌سنجی و محیط زیست حضور دارند و در راستای حل مسائل کرونا هم‌اندیشی می‌کنند و در آینده‌ای نزدیک با الزامات عملیاتی و محتوایی به اندیشکده و قرارگاه تبدیل خواهد شد.
انتهای پیام/۴۱۱۸/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر