صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۴۴ - ۰۴ فروردين ۱۳۹۹

تاریخچه و نقشه جامع شهر بندر کنگان در ویکی آنا

نقشه جامع شهر بندر کنگان را میتوانید در این گزارش مشاهده کنید.
کد خبر : 477035

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا,شهرستان کنگان محل اجرای بخش عظیمی از پروژه‌های پالایشگاهی پارس جنوبی است. منطقه پارس ۲ (پارس کنگان) که بزرگی آن دو برابر منطقه پارس ۱ (پارس جنوبی) است در ۱۰ کیلومتری بندر کنگان قرار دارد.


کارخانه سیمان کنگان نیز به عنوان یکی از بزرگترین کارخانه های سیمان در ایران،در این شهر قرار دارد و بسیاری از تولیدات آن از طریق اسکله اختصاصی آن به کشورهای حوزه خلیج فارس صادر می گردد.


شناخت تاریخچه،علل پیدایش و چگونگی توسعه و رشد و روند آن در ادوار گذشته
شهرستان کنگان یکی از سرزمینهای کهنسال ایران که قریب به ۲۳۵۰ سال تاریخ پر فراز و نشیب پشت سرگذاشته است.حوزه ساحلی خلیج فارس و دریای عمان از دیرباز محل آمد و شد اقوام،قبایل مختلف بوده است که از اطراف و اکناف دنیای قدیم –آسیا و آفریقا به قصد تجارت و سیاحت و سیاست به این خطه سفر می نموده اند،منطقه کنگان نیز از این ویژگی برخوردار بوده است و مردان این سامان به لحاظ موقعیت جغرافیایی صیاد و دریانورد بوده اند.
میرزا حسن قصابی در کتاب فارسنامه ناصری چنین می نویسد:« بلوک کنگان از گرمسیر است فارس از جنوب شیراز است.در ازای آن از نخل تقی تا قریه بنک سیزده فرسخ و پهنای آن از نیم فرسخ نگذرد. این بندر رشد خود را پس از ویرانی سیراف از اوایل قرن بیستم شروع نمود. سرکنسول فرانسه در بندر بوشهر که از کنگان دیدن نموده است می نویسد: « در بندر کنگان به سال ۱۹۱۱،(۲۵۰) خانوار زندگی می کردند که حدود ۲۰۰ نفر از این جمعیت یهودی و تعبیر عرب و عجم (غیر عرب) بوده اند و عمده تجار و بازرگانان شهر در این دوره یهودی بوده اند. میرزا حسن قصابی در کتاب پیش گفته موقعیت بلوک کنگان و آب و هوای آنرا چنین توصیف می کند: کنگان محدود از جهات شرق،شمال به بلوک گله دار و از طرف مغرب و جنوب به دریای فارس،هوای این بلوک از ماه ثور تا میزان (اردیبهشت تا مهرماه) گرم و بسیار مرطوب و شکار آن کبک و تیهو و مرغ کبک انجیر است.
بعد از جنگ جهانی دوم و مهاجرت یهودیان به فلسطین ،لطمه اقتصادی جدیدی نیز به منطقه وارد گردید و گذشته از کاهش جمعیت و سرمایه هنگفنی نیز خارج گردید . با پیشبرد سیاستهای جدید رژیم پهلوی در دهه ۴۰ و جایگزینی آرام سرمایه داری وابسته بجای اقتصاد کشاورزی شهر کنگان نیز به دوره جدیدی از شهر نشینی و مناسبات اجتماعی-اقتصادی همراه می گردد.رشد فیزیکی شهر در این مرحله بصورت خطی و به موازات ساحل انجام می پذیرد که خود نشانگر اهمیت صیادی و تجارت خارجی است.


وجه تسمیه: وجه تسمیه کنگان بنا به اظهارات تاریخ نویسان و برخی ریش سفیدان محلی و کتب موجود دارای چند نظریه است که عبارتند از:


نظریه اول: طبق اظهارات برخی ریش سفیدان محلی کنگان به محض فرورفتگی خشکی در دریاست.گفته می شود کنگان یا گنگان –گنگ رودخانه مقدس در هندوستان-یا بنا به گفته محمد علی سید السلطنه و «کنگاو» از لغات با ریشه سانسکریت است که در پی مهاجرت اولین شعبه آریائیها که در هزاره های قبل از میلاد از شمال دریای خزر به سمت جنوب سرازیر شدند،در منطقه رایج شده و در آثار ایلامی ها که حکومتی مقتدر در جلگه خوزستان تشکیل داده بودند نیز دیده شده است.
نظریه دوم: وجه تسمیه کنگان همانطور که در سفرنامه نئارک یا نئارص فرستاده اسکندر مقدونی که مأمور شناسائی نواحی شمالی خلیج فارس بوده آمده است « پس از گذشتن از دهانه رود سند،جزایر قشم و کیش و گاوبندی و بندر رشیدی امروزی به « بندر کوگانا» یا بندر کنگان فعلی رسید و در حدود ۲۱ روز در آنجا توقف کرد.
مساحتش شهر کنگان: مساحت مطالعاتی شهر کنگان،۷۳۸ هکتار معادل ۳۸۹۴/۷۳۸ مترمربع می باشد که از این میزان ۱۷% (معادل ۱۲۵ هکتار) به کاربری مسکونی ۸/۱۴% (۱۰۹ هکتار) به شبکه معابر ۱/۳%(۲۲ هکتار) به باغات و مزارع ۸/۳% (۷۵/۲۷ هکتار) به مسیل و ۵۱% (۳۷۶ هکتار) به اراضی بایر و بقیه به سایر کاربر یها اختصاص یافته است. در شهر کنگان ۲۴۶۹۷ مترمربع فضای سبز وجود دارد.
تاریخ تأسیس شهرداری بندرکنگان:
تأسیس شهرداری بندر کنگان به سال ۱۳۴۲ هجری شمسی بر می گردد که از آن دوران تاکنون تغییرات و تحولات بسیاری را گذرانده است.



انتهای پیام/

برچسب ها: اسکله نقشه شهرها
ارسال نظر