صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۳:۵۰ - ۰۴ فروردين ۱۳۹۹

تاریخچه و نقشه جامع شهر فیروزآباد در ویکی آنا

نقشه جامع شهر فیروزآباد را میتوانید در این گزارش مشاهده کنید.
کد خبر : 476974

به گزارش خبرنگار حوزه سفر و گردشگری گروه اجتماعی خبرگزاری آنا, فیروزآباد (به پارسی میانه: گور یا اردشیرخُوَرَّه، به‌معنی " شکوه اردشیر") شهری در ۹۶ کیلومتری جنوب شیراز و مرکز شهرستان فیروزآباد است. این شهر در ۳ کیلومتری محوطه باستانی گور قرار دارد که از شهرهای مهم دوره ساسانی و اوایل اسلام بود، طبق آخرین سرشماری، این شهر با ۶۵٬۴۱۷ نفر جمعیت، هشتمین شهر پرجمعیت استان فارس و چهارمین شهر پرجمعیت نیمه‌ی جنوبی استان به شمار می‌رود. فاصله هوایی این شهر تا شیراز ۱۱۰ کیلومتر و راه ارتباطی بین بندر عسلویه (پارس جنوبی) و شیراز می‌باشد.


این شهر هشتمین شهر پرجمعیت استان فارس است که به عنوان مرکز همین شهرستان هم به‌شمار می‌آید. در کتاب‌های تاریخی مختلف این شهر را با اسامی مختلف مانند گور، جور، اردشیر خورّه یا اردشیر خرّه نام برده‌اند. فر یا شکوه اردشیر هم از دیگر نام‌هایی است که برای این شهر مورد استفاده قرار گرفته است. فیروزآباد کنونی در فاصله‌ سه کیلومتری از شهر تاریخی گور قرار دارد. درواقع فیروزآباد قدیم با هسته مرکزی شهر گور بنا شده بود و فیروزآباد کنونی از قرن هفتم در اطراف آبادی کوچکی با نام کوشک شکل و توسعه یافت. درگذشته کوشک محلی برای تجارت و کسب‌وکار بود که با متروک شدن تدریجی شهر گور رفته‌رفته رونق و گشایش بیشتری پیدا کرد.


در کتب تاریخی از اردشیر بابکان به‌عنوان مؤسس و پایه‌گذار این شهر نام برده شده است. در دوره بعد اسلام و در زمان حکت آل‌بویه، شهر گور یا همان فیروزآباد کنونی به‌شدت موردتوجه حاکمان وقت قرار گرفت. به‌طوری‌که مراکز مختلفی مانند مسجد جامع، کتابخانه، دارالشفا و محلی برای کسب علم و دانش در شهر گور بنا شد. قدمت این مراکز به قرن پنجم برمی‌گردد. اغلب ساکنان قدیم فیروزآباد را زرتشتیان تشکیل داده‌اند که بعد از ورود اسلام به ایران مسلمان شده‌اند. در حال حاضر اغلب مردم این خطه، با لهجه‌های محلی مختلف به زبان فارسی‌ صحبت می‌کنند؛ البته عده‌ای از عشایر قشقایی ترک زبان هم در این منطقه ساکن هستند. بد نیست بدانید که زبان ترکی عشایر فارس با زبان ترکی آذری مردمان شمال غرب کشور تفاوت‌هایی دارد.



 


انتهای پیام/

برچسب ها: فارس نقشه شهرها
ارسال نظر