صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۶:۵۷ - ۰۶ فروردين ۱۳۹۹

تاریخچه و نقشه جامع شهر مشگین‌شهر در ویکی آنا

نقشه جامع شهر مشگین‌شهر را میتوانید در این گزارش مشاهده کنید.
کد خبر : 476936

به گزارش خبرنگار حوزه سفر و گرشگری گروه اجتماعی خبرگزاری آنا, مِشگین‌شهر (به انگلیسی: Meshgin Shahr) سومین شهر بزرگ استان اردبیل در ایران است(دومین شهرستان با توجه به تشکیل شهرستان اصلاندوز و جدا شدن آن از پارس آباد). این شهر در بخش مرکزی استان اردبیل قراردارد.


مشگین شهر همچنان که از نامش پیدا است از اولین مناطق شکل گیری تمدن در محدوده استان اردبیل است. تا جایی که این روزها کاوش های باستان شناسی تمدن های هفت هزارساله در این منطقه را از دل خاک بیرون می کشند.


نام قدیمی این شهر «خیاو میمند» و «وراوی بوده» اما در سال ۶۰۵ میلادی که گرجستان این بخش از ایران را تصرف کرده‌ بود، یکی از امیران گرجی به نام بیشکین، این شهر را به نام خود نام‌گذاری کرد و به مرور زمان با برگزیدن اسم مشکین بر این شهر، تاریخ آن را به سال ۱۳۱۶ ه ش یا حداکثر به دوره حکومت بیشکین گرجی رساندند در حالی که قدمت این شهر به دوره های ما قبل تاریخ و هزاره های اول قبل از میلاد مسیح می رسد.


در عین حال مشگین شهر میراث دار طبیعتی غنی و مثال زدنی است. ارتفاعات سبلان، آب های گرم معدنی، باغات میوه که عطر سیب قرمز و انگور طلایی را تداعی می کند و شیروان دره نمونه هایی از طبیعت بکر در شهری است که سال گذشته یکی از مقاصد اصلی گردشگران نوروزی اردبیل محسوب می شد.


منطقه باستانی و تاریخی معروف به "شهریری" با بیش از ۴۰۰ هکتار وسعت در شمال غربی روستای پیرازمیان در ۳۱ کیلومتری شرق شهرستان مشگین شهر در کنار رود قره سو قرار داشته و از سه قسمت دژ نظامی، معبد و "قوشا تپه" تشکیل می شود.


به عقیده باستان شناسان و کارشناسان میراث فرهنگی قدمت قلعه و معبد این منطقه باستانی به هزار و ۴۵۰ سال قبل از میلاد و منطقه "قوشا تپه" به هفت هزار سال پیش از میلاد می رسد.


قبل از هزاره اول، در دوران نوسنگی این محل مسکونی بوده و بخشی از تمدن درخشان منطقه در این نقطه متمرکز بوده است.


انتهای پیام/

ارسال نظر