صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۰۱ - ۱۸ اسفند ۱۳۹۸

راهیابی «فلسفه تنهایی» به کتابفروشی‌ها برای پنجمین بار

کتاب «فلسفه تنهایی» با ترجمه خشایار دیهیمی از سوی نشر نو برای پنجمین بار به چاپ رسید.
کد خبر : 476761

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، کتاب «فلسفه تنهایی» اثر «لارس فردریک هاندلر اسونسن» فیلسوف نروژی است که با ترجمه خشایار دیهیمی از سوی انتشارات نشر نو به چاپ پنجم رسید. این کتاب اولین عنوان از مجموعه دوم «تجربه و هنر زندگی» است که این ناشر چاپ می‌کند.


نسخه اصلی این کتاب در سال ۲۰۱۷ چاپ شده و نشر نو ترجمه کتاب «فلسفه ملال» را هم از نویسنده آن منتشر و عرضه کرده است. لارس اسوندسن در «فلسفه تنهایی» معتقد است یک‌گونه دوگانگی یا تضاد درون وجود ما هست که ما را، هم به‌سمت دیگران می‌کشاند چون نیازمندشان هستیم و هم ما را پس می‌راند چون نیازمند حفظ فاصله از دیگران هستیم و می‌خواهیم به حال خودمان باشیم. امانوئل کانت فیلسوف شهیر آلمانی این نکته را با تعبیر «معاشرت‌طلبی غیراجتماعی» توضیح داده است.


از نظر نویسنده این کتاب، تنهایی، خلوت‌گزینی، انزوا و گوشه‌گیری مترادف‌های دقیقی نیستند. شاید پیش‌تر این لغات زیاد از هم متمایز نبودند و در یک معنا به‌کار گرفته می‌شدند اما به‌تدریج این تمایز در متون بیشتر شده و هرکدام بار ارزشی متفاوتی به خود گرفته‌اند. آدمی ممکن است با خویشتن خویش بیگانه شود بی‌آنکه متوجه آن باشد، ولی تنهایی چنین نیست، چون تنهایی نوعی احساس رنج و درد است که بر اثر اختلال در روابط فرد با دیگران پدید می‌آید.


کتاب «فلسفه تنهایی» شامل هشت فصل با عناوین «جوهر تنهایی»، «احساس تنهایی»، «چه‌کسانی احساس تنهایی می‌کنند؟»، «تنهایی و اعتماد»، «تنهایی دوستی و عشق»، «فردگرایی و تنهایی»، «خلوت‌گزینی»، «احساسِ تنهایی و مسئولیت» است.


در بخشی از کتاب می‌خوانیم: «آنچه در بُن تنهایی نهفته نوعی نقص و عیب است، حال‌آنکه خلوت‌گزینی نوعی گشودگی نامعین در برابر انواعی از تجارب، اندیشه‌ها و احساسات است».


از این‌رو، «تنهایی لزوما با احساس درد یا ناراحتی توام است، حال‌آنکه خلوت‌گزینی لزوما با هیچ احساس خاصی همراه نیست».


چاپ پنجم کتاب «فلسفه تنهایی» با ترجمه خشایار دیهیمی از سوی انتشارات نشر نو در ۲۲۵ صفحه با قیمت 35 هزار تومان وارد بازار کتاب شد.


انتهای پیام/4028/


انتهای پیام/

ارسال نظر