صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۱۲ - ۲۶ اسفند ۱۳۹۸
ادعونی استجب لکم/4

حجت‌الاسلام آقابابا: دعا قضا و بلا را دور می‌کند/ طبق گفته امام رضا(ع) دعا سلاح انبیا در مقابل مشکلات است

یک کارشناس دینی گفت: از قول امام صادق (ع) روایت شده است؛ دعا قضا و بلا را بازمی‌گرداند و آن را از هم باز می‌کند همانطور که رشته نخ از هم باز شود اگرچه به سختی تابیده شده باشد.
کد خبر : 476586

به گزارش خبرنگار معارف اسلامی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، یکی از موضوعاتی که رهبر معظم انقلاب در حاشیه مراسم درختکاری در روز سه شنبه ۱۳ اسفند مطرح کردند، موضوع اهمیت دعا و توسل در کنار رعایت نکات بهداشتی بود. ایشان در این بخش از بیانات خود فرمودند: البته این بلا آنچنان بزرگ نیست و بزرگ‌تر از آن نیز وجود داشته است؛ اما بنده به دعای برخاسته از دل پاک و صاف جوانان و افراد پرهیزگار برای دفع بلاهای بزرگ بسیار امیدوارم، چرا که توسل به درگاه خداوند و طلب شفاعت از نبی مکرم اسلام و ائمه بزرگوار می‌تواند بسیاری از مشکلات را برطرف کند.


به همین جهت گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا قصد دارد در پرونده‌ای به ضرورت موضوع نیایش و مناجات به درگاه الهی و توسل به دامان اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام در چنین شرایطی بپردازد.


حجت‌الاسلام علی آقابابا در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا، تأثیر دعا و استغاثه در رفع بلا گفت: خداوند در سوره مبارکه بقره آیه 186 می‌فرماید؛ «و هرگاه بندگان من از تو در باره من بپرسند [بگو] من نزديكم و دعاى دعاكننده را به هنگامى كه مرا بخواند اجابت مى ‏كنم پس بايد فرمان مرا گردن نهند و به من ايمان آورند باشد كه راه يابند». همه این مطلب را قبول داریم و این را می‌دانیم که دعا تأثیر به سزایی در سلامت روح روان ما دارد. خداوند وقتی می‌خواهد با ما صحبت کند می‌گوید قرآن بخوانید و وقتی که ما می‌خواهیم با خدا صحبت کنیم خداوند دستور داده دعا بخوانید.


وی با اشاره به اینکه ثنا، ارتباط با خدا و دعا مراحل پرواز معنوی هستند، بیان کرد: قرآن درباره دعا سفارشاتی را به ما کرده است. دعا و درخواست باید خالصانه و همراه با ترس و امید  باشد؛ همواره باید با عشق و رغبت و ترس باشد. به صورت پنهانی و هم آشکار مطرح شود و در دعا دیگران را نیز فراموش نکنیم. در کنار دعا کسب مال حلال را در زندگی و ترک گناه را هم در نظر داشته باشیم.


این کارشناس دینی عنوان کرد: اهل ایمان اهل دقت‌اند و برای رفع گرفتاری‌ها اهل دعا هستند. مرحوم سید علی قاضی می‌فرمودند، برای حاجتی 40 سال بعد از نماز دعا می‌کردم این نشان می‌دهد علما و بزرگان ما اهل دعا بودند. باید برای دفع بلا اهل دعا و راز و نیاز باشیم. باید برای دعا کردن وقت بگذاریم.


آقابابا اظهار کرد: یکی از آیاتی که این روزها باید به آن توجه کنیم آیه 77 سوره فرقان است که می‌فرماید «بگو اگر دعاى شما نباشد پروردگارم هيچ اعتنايى به شما نمى‌كند»؛ یعنی اگر ما اهل دعا نباشیم پیش خدا ارج و مقامی نداریم. به میزانی که ما دعا می‌کنیم نزد خدا جایگاه داریم.


وی با ذکر  چند روایت بیان کرد: از قول امام صادق (ع) در کتاب شریف اصول کافی جلد دوم آمده است؛ همانا دعا قضا و بلا را بازمی‌گرداند و آن را از هم باز می‌کند همانطور که رشته نخ از هم باز شود اگرچه به سختی تابیده شده باشد. در جایی دیگر علی(ع) می‌فرماید بلاها را به‌وسیله دعا از خود دفع کنید؛ یعنی وقتی که بلایی اتفاق می‌افتد با دعا رفع می‌شود. همچنین امیرالمؤمنین  فرمودند؛ محبوب‌ترین کارها در نظر خداوند عزوجل دعاست و برترین عبادت پرهیزگاری و پارسایی است. حضرت امیر خودشان بسیار دعاکننده بود.


این کارشناس دینی اضافه کرد: در جلد دوم اصول کافی هم از قول امام رضا(ع) آمده است، بر شما باد به روی آوردن به اسلحه انبیا و پرسیدند فرزند رسول الله سلاح انبیا چیست؟ فرمود، دعا اسلحه انبیاست پس دعا کنیم تا بلاها از ما دور شود، تا خدا عنایت و توجهی به ما کند.


آقابابا در تشریح فواید دعا و مناجات گفت: از امیرالمومنین روایت شده است که مومن از دعای خودش یکی از سه نتیجه را می‌گیرد؛ یا برایش ذخیره می‌شود یا در دنیا برآورده می‌شود و یا اینکه بلایی که می‌خواست به او برسد از طریق این دعا کردن رفع می‌شود. یعنی وقتی مومن دعا می‌کند باید مطمئن باشد که دعایش اثر دارد و مستجاب است. بخوانید مرا تا اجابت کنم شما را پس قطعاً اجابت خواهد شد. با دعا می‌توانیم بسیاری از گرفتاری‌‌ها را ازخود دور کنیم پس ناامید نشویم.


این سخنران برجسته خاطرنشان کرد: یکی از ویژگی‌های مومن دعا در هنگام گرفتاری‌ها و بلاست. امام کاظم(ع) می‌فرمایند؛ هیچ بلایی بر بنده مومن نازل نشود مگر آنکه خدا به بنده‌اش الهام می‌کند که دعا کند و از خدا رفع آن را بخواهد؛ پس بر شما باد دعا نمودن. البته دعا هم شرایطی دارد که باید رعایت شود تا می‌توانیم در کنار دعا اهل ترک گناه هم باشیم. معنای دعا کردن هم این نیست که کسب و کار خود را تعطیل کنیم، بلکه با توکل به خدا در کنار کار و فعالیت دعا کنیم. نکته دیگر این است که دعا در هر مکان و زمانی مفید است چرا که خداوند می‌فرماید من نزدیک هستم. نکته دیگر این است که با آنکه خدا همه چیز را می‌داند اما دعا کردن وظیفه ماست. دعا وسیله رشد و هدایت است. همچنین حالت انسان در استجابت اثر دارد؛ قبل دعا سفارش شده است که استغفار کنید و صدقه بدهید. و در انتها از دیگران بخواهیم که برای ما دعا کنند.


انتهای پیام/4028/


انتهای پیام/

برچسب ها: صحیفه سجادیه
ارسال نظر