کرونا کدام نشستهای بین المللی را لغو کرد؟ / از اجلاس اتحادیه عرب تا کمپ دیوید
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، تبعات شیوع ویروس کرونا از حوزههای بهداشتی و اقتصادی خارج شده و ابعادی سیاسی در جهان به خود گرفته است. تاکنون این ویروس در بیش از 160 کشور جهان شیوع یافته و این در حالی است که نخستینبار کشور چین به عنوان عامل انتشار این ویروس ناشناخته معرفی شد.
بیشتر بخوانید:
بیمارستانهای آمریکا برای پذیرش ۹۶ میلیون بیمار مبتلا به کرونا آماده میشوند
بهتدریج کرونا در آسیا، اروپا، آفریقا آمریکای شمالی و جنوبی شیوع پیدا کرد و باعث شد بسیاری از فعالیتهای دولتهای جهان ازجمله برگزاری نشستها، همایشها و کنفرانس های بینالمللی لغو شده یا به تعویق بیفتند. همچنین نگرانی از ابتلا به کرونا باعث شده است تا بسیاری از سیاستمداران جهان سفرهای از پیش برنامهریزی شده خود را برای برگزاری کنفرانسها و همایشها لغو کنند و این نشاندهنده میزان فراگیری ویروس کرونا و ناتوانی کشورهای اروپایی در کنترل آن است.
همه این تدابیر بازدارنده در حالی است که کشورهای مختلف اقدامات پیشگیرانهای همچون بستن مرزها، توقف پروازهای بینالمللی و کاهش تجمعات سیاسی و اجتماعی را در نظر گرفتند تا در حد وسع خود مانع از شیوع ویروس کرونا شوند. با وجود این، نگرانی از ابتلا به کرونا باعث شده است تا بسیاری از نشستهای جهانی لغو شده یا زمان آن به تعویق بیفتد که در زیر برخی از این نشستها بیان میشود:
نشست اتحادیه عرب: تعویق
اتحادیه عرب اعلام کرد نشست این اتحادیه که قرار بود ماه مارس در الجزایر برگزار شود تا اطلاع ثانوی به تعویق افتاد.
احمد ابوالغیط، دبیرکل اتحادیه عرب اعلام کرد که به دلیل اوضاع بینالمللی و نگرانی از شیوع کرونا در جهان برگزاری نشست این اتحادیه در الجزایر دستکم تا ماه ژوئن به تعویق میافتد.
نشست های وزارت بهداشت ترکیه با ایران: لغو
فخرالدین کوجا، وزیر بهداشت ترکیه با رد پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران در زمینه ارسال تیم پزشکی از تهران به ترکیه برای کمک به جلوگیری از شیوع کرونا در این کشور گفت: طبق تصمیمات اتخاذ شده همکاریهای تیمهای پزشکی ایران و ترکیه به وسیله شبکه اجتماعی «اسکایپ» پیگیری میشود.
این اقدام ترکیه در حالی است که برخی کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس که مواردی از ابتلا به کرونا در میان شهروندانشان ثبت شده، مدعی هستند اتباعشان پس از سفر به ایران به کرونا مبتلا شدهاند. همچنین رژیم آل خلیفه در اقدامی خلاف عرف و قوانین بینالمللی از بازگرداندن بیش از هزار شهروند بحرینی که به مشهد مقدس سفر کردهاند، خودداری میکند و پیگیریهای وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران تاکنون بدون نتیجه بوده است.
انتخابات کنست (مجلس رژیم صهیونیستی)
روزنامه گاردین چاپ انگلیس در گزارشی نوشت: تلآویو نگران تأثیر شیوع کرونا بر میزان رأی دادن مردم در انتخابات کنست بود که دوشنبه گذشته در سرزمینهای اشغالی برگزار شد. در این انتخابات حدود ۵۶ درصد از صهیونیستها رأی دادند که پس از رأیگیری مشخص شد ۱۵ نفر به کرونا مبتلا شدند و دهها هزار نفر دیگر به قرنطینه اجباری رفتند.
مجلس خلق چین
شیوع ویروس کرونا در چین باعث شد تا جلسه سالانه مجلس خلق این کشور که قرار بود اواخر ماه گذشته میلادی به مدت ۱۰ روز برگزار شود، تا اوایل ماه مارس به تعویق بیفتد.
پکن پنجم مارس از لغو سفر شی جین پینگ، رئيسجمهور چین به ژاپن که قرار بود ماه آوریل انجام شود، خبر داد. همچنین برگزاری نشستهایی با هدف حل موضوعاتی همچون منازعات سیاسی با کره جنوبی و روسیه به زمان دیگری موکول شد.
جلسات مجلس کره جنوبی: لغو
دو جلسه مجلس کره جنوبی که قرار بود ۲۴ فوریه برگزار شود لغو و مجلس به دلیل نگرانیها در زمینه شیوع کرونا بسته شد. این نگرانیها زمانی افزایش یافت که پزشکان مستقر در مجلس اعلام کردند یکی از افراد مشارکتکننده در جلسات مجلس احتمالاً به ویروس مبتلا شده است.
همچنین دفتر ریاست جمهوری کره جنوبی اعلام کرد «مون جائه این» سفرهای خود به امارات، مصر و ترکیه را به دلیل گسترش ویروس کرونا در نقاط مختلف جهان لغو کرده است.
نشستها و کنفرانسهای اروپا: لغو
ویروس کرونا پس از انتشار در نقاط مختلف آسیا شیوع گسترده و سریعی در اروپا داشت و بهسرعت ایتالیا بهعنوان کانون بحران شناخته شد. کشورهای آلمان و فرانسه برخی برنامههای خود را لغو کردند و در این راستا پارلمان اروپا از لغو بیش از یک صد برنامه خود با هدف جلوگیری از شیوع کرونا خبر داد.
«دیوید ساسولی»، رئیس پارلمان اروپا در این زمینه خبر داد که همه فعالیتهای فرهنگی، سفرهای شخصی و دورهای لغو شده و تنها جلسه مجمع عمومی پارلمان هفته آینده در بروکسل برگزار میشود.
وی به دلیل افزایش شمار مبتلایان به ویروس کرونا در فرانسه به طور موقت جلسات پارلمان را از شهر استراسبورگ به بروکسل منتقل کرد.
از سوی دیگر مشکوک بودن نماینده کرواسی به کرونا نشست اتحادیه اروپا در زاگرب را لغو کرد.
«ایرنا آندراسى» در جلسه بود که به او اطلاع دادند مشکوک به کروناست و به قرنطینه رفت.
لغو تحریمهای کره شمالی
کمیته تحریم کره شمالی شورای امنیت سازمان ملل متحد در وبگاه خود از آخرین مصوبات مربوط به رفع تحریمها که توسط سازمان بهداشت جهانی خواسته شده است، رونمایی کرد.
وسایل معافشده از تحریمها شامل 600 دماسنج، 20 دستگاه لارنگوسکوپ، 40 دستگاه تنفس مصنوعی، 20 دستگاه اندازه گیری اکسیژن خون و تجهیزات و دستگاههای مختلف مربوط به آزمایش ویروس کروناست.
کنفرانس سالانه انرژی: لغو
کنفرانس انرژی سالانه «سراویک» که هر سال با حضور وزیران نفت و مدیران بلندپایه صنایع نفت و مالی جهان برگزار میشود، یکشنبه گذشته لغو شد. سراویک جدیدترین کنفرانس بزرگی است که به دلیل نگرانیها درباره شیوع ویروس کرونا برگزار نمی شود.
شرکت «آی اچ اس مارکیت» بر محدودیتهای سفر خارجی و سفر شرکتها و افزایش سطح هشدار ویروس کرونا از سوی سازمان جهانی بهداشت تأکید کرد که باعث شد برگزاری این رویداد در هیوستون لغو شود.
این کنفرانس قرار بود از نهم تا ۱۳ مارس برگزار شود و نمایندگان بیش از ۸۰ کشور در آن شرکت کنند.
نشست کمپ دیوید: لغو
دونالد ترامپ نشست حضوری سران گروه هفت (G۷) را که قرار بود ماه ژوئن (خرداد) در کمپ دیوید برگزار شود، لغو کرد.
این تصمیم پسازآن اتخاذ شد که به دلیل شیوع ویروس کرونا، بسیاری از کشورها مرزهای خود را بسته و ممنوعیتهایی در خصوص مسافرتهای خارجی وضع کردهاند.
قرار است بهجای نشست حضوری، مذاکرات و گفتوگوها از طریق ویدئوکنفرانس برگزار شود.
هفته جاری نیز سران کشورهای گروه ۷ یک ویدئوکنفرانس برگزار و در خصوص راههای مقابله با کرونا و حمایت از فعالیتهای اقتصادی مذاکره کردند.
به دنبال لغو نشست حضوری سران گروه ۷ در کمپ دیوید واقع در ایالت مریلند، انتظار میرود که سران گروه ۷ در ماههای آوریل، می و ژوئن جلساتی را بهصورت ویدئویی برگزار کنند.
«جود دیری» سخنگوی کاخ سفید به خبرگزاری رویترز گفت که «لری کودلو»، مشاور اقتصادی کاخ سفید همتایانش در گروه ۷ را از لغو نشست حضوری سران این گروه مطلع کرده است.
گروه ۷ متشکل از کشورهای آمریکا، ایتالیا، ژاپن، کانادا، فرانسه، آلمان، انگلیس و همچنین اتحادیه اروپاست و قرار بود نشست سران آنها از دهم تا ۱۲ ژوئن (۲۱ تا ۲۳ خرداد) در کمپ دیوید برگزار شود.
ترامپ هفته گذشته در پی شیوع کرونا ورود مسافر از اروپا به آمریکا را لغو کرد. این اقدام بدون مشورت با رهبران اروپایی اتخاذ شد و اعتراض آنها را در پی داشت.
انتهای پیام/4106/4033/پ
انتهای پیام/