صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۵ - ۱۷ اسفند ۱۳۹۸
آنا گزارش می‌دهد؛

مالیات بر عایدی سرمایه، شاه‌کلید جبران کسری بودجه سال 99

ایران در سال 99 با کسری بودجه‌ای حداقل 100 هزار میلیاردی مواجه است. یکی از بهترین راه‌کارها برای جبران این کسری بودجه، مالیات بر عایدی سرمایه خواهد ‌بود.
کد خبر : 476432

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، با توجه به لایحه بودجه سال 99 و عدم اصلاح ساختاری آن در مجلس، ایران با کسری بودجه حداقل 100 هزار میلیاردی در سال آینده روبرو خواهد بود. مالک شریعتی منتخب مردم تهران در مجلس یازدهم، در رابطه با اولویت مجلس آینده برای اصلاح ساختار بودجه بودجه سال 99 گفته است: در حال حاضر کشور با کسری بودجه حداقل ۱۰۰ هزار میلیارد تومانی مواجه است و اقتصاد کشور نمی‌تواند شرایط بدتری را تحمل کند. بنابراین برای اصلاح این شرایط برنامه هایی داریم که میتواند اقتصاد کشور را به ریل اصلی خود باز گرداند. قطعا اولویت اصلی مجلس آینده اصلاح قانون بودجه است.


محمدرضا یزدی زاده عضو شورای راهبردی نظام مالیاتی در رابطه با کسری بودجه ایران راه‌حل وضع مالیات بر عایدی سرمایه و کالاهای لوکس را ارائه کرده و گفته است: می توان از دو پایه مالیاتی جدید نظیر مالیات بر ثروت و مالیات بر اموال لوکس بیش از 100 هزار میلیارد تومان درآمد داشت. اگر ما همانند کشور ترکیه در دریافت مالیات عمل می کنیم، می توانیم سالانه 550 هزار میلیارد تومان درآمد کسب نماییم و این در حالی است که بودجه کشور 420 هزار میلیارد تومان است. در وضع مالیات بر ثروت، باید طراحی به گونه ای باشد که به طبقات ضعیف و متوسط جامعه اصابت نکند. برآورد حجم مالیات بر اموال لوکس در کشور در حدود 50  هزار میلیارد تومان است. این در حالی است که کسری بودجه در دولت تقریبا 100 هزار میلیارد تومان است.


مالیات بر عایدی سرمایه


سرمایه‌گذاری در اقتصاد به دو دسته مولد و غیرمولد تقسیم می‌شود. گروه مولد آن دسته سرمایه‌گذاری است که در کنار عایدی که برای فرد سرمایه‌گذار دارد ارزش افزوده‌ای را در قالب موارد مختلف مانند اشتغال یا تولید کالاها و خدمات به همراه دارد. در سوی مقابل سرمایه‌گذاری غیرمولد تنها برای صاحب سرمایه عایدی به همراه خواهد داشت و برای اقتصاد به‌عنوان کل ارزش افزوده‌ای ایجاد نمی‌کند. خرید و فروش دارایی‌هایی مانند مسکن و ارز در زمره گروه سرمایه‌گذاری‌های غیرمولد و سرمایه‌گذاری در کسب‌و‌کارهای تولیدی در زمره گروه‌های مولد قرار می‌گیرند. با توجه به مزیتی که سرمایه‌گذاری در بازارهای مولد نسبت به بازارهای غیرمولد برای اقتصاد به همراه دارد سیاست‌گذاران همواره در تلاشند تا سرمایه‌گذاری را از بازارهای نامولد به سمت بازارهای مولد سوق دهند. مجموع سرمایه‌گذاری‌های مولد نسبت به سرمایه‌گذاری‌های غیرمولد در اقتصاد ایران بالا است. در چنین شرایطی زمینه برای کسب سود‌ ناشی از عایدی سرمایه فراهم‌تر بوده، بنابراین در نظر گرفتن مالیات بر عایدی سرمایه بسیار ضروری است.


وحید شقاقی شهری یکی دیگر از کارشناس اقتصادی است که به لزوم وضع مالیات بر عایدی سرمایه تاکید کرده و ‌گفته‌است: در تمام دنیا، مالیات بر عایدی سرمایه یک پایه مالیاتی بسیار دقیق برای افزایش درآمدهای دولت و مسدود کردن مسیر سفته بازی و سوداگری است. از آن طرف با توجه به اینکه اخذ مالیات بر عایدی سرمایه راه خوبی برای کاهش سفته بازی در بازارهای مختلف است، همواره در ایران در برابر اجرای آن مقاومت‌های زیادی صورت گرفته است.


انتهای پیام/

ارسال نظر