صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۲۴ - ۲۹ اسفند ۱۳۹۸
رایزن سابق سفارت ایران در چین در گفتگو با آنا:

گسترش روابط تهران با پکن در چارچوب اقتصاد مقاومتی و نگاه به شرق است/ لزوم استفاده از فناوری چین

رایزن سابق اقتصادی و امور بین‌الملل سفارت ایران در چین با بیان اینکه گسترش روابط کشورمان با پکن در چارچوب اقتصاد مقاومتی و نگاه به شرق است بر ضرورت استفاده از فناوری چین به منظور ارتقای صنعت ایران تأکید کرد.
کد خبر : 476271

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، تحریم‌های اقتصادی آمریکا افزون بر شیوع بیماری کرونا باعث شد تا روابط اقتصادی ایران و چین که تاریخی دیرینه دارد، تحت‌الشعاع قرار گیرد؛ اما بسیاری از ناظران بین‌المللی معتقدند که هیچ چیز نمی‌تواند فرهنگ حاکم بر روابط دو کشور را که درهم تنیده شده است، تحت‌الشعاع خود قرار دهد. گواه این مطلب، ارسال چند نوبت کمک‌های بشردوستانه دولت چین به تهران در راستای مقابله با شیوع کروناست.


علاوه بر این، در سال جدید نیز روابط اقتصادی دو کشور حتی با وجود برخی پروتکل‌ها، مشکلات و احتیاط‌های لازم در زمینه مقابله با ویروس کرونا همچنان ادامه یافت. 


 بیشتر بخوانید:


کرونا نمی‌تواند روابط ایران و چین را متوقف کند


چین اقتصاد نخست دنیاست


منصور صالح فرد، رایزن سابق اقتصادی و امور بین‌الملل سفارت ایران در چین در گفتگو با خبرنگار حوزه سیاست خارجه و بین‌الملل گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا درباره چشم‌انداز یک‌ساله روابط میان ایران و چین گفت: در حال حاضر چین اقتصاد نخست دنیاست و بسیاری از کشورها با پکن در ارتباط هستند و شریک نخست تجاری ماست. در سال 98 حجم روابط اقتصادی میان ایران و چین حدود ۳۵ میلیارد دلار بود که شامل حوزه‌های انرژی، مواد اولیه، واردات و صادرات می‌شود.



وی افزود: ما در چارچوب سیاست  «نگاه به شرق» چین را یکی از شرکای ویژه اقتصادی خود در نظر گرفتیم و روابط سیاسی خوبی با پکن داریم. روابط اقتصادی و تجاری در حوزه‌های مختلف انجام می‌شود و همه تلاش دولت و بخش خصوصی در چارچوب دیپلماسی اقتصادی و اقتصاد مقاومتی بسط و گسترش روابط اقتصادی با چین است.


آمریکا رقیب اقتصادی چین


رایزن سابق اقتصادی ایران در سفارت چین تأکید کرد: به واسطه قدرت اقتصادی چین در دنیا رقبای زیادی وجود دارد و کشورهای غربی به ویژه آمریکا از اوضاع مناسب و جایگاه ارتقا یافته چین راضی نیستند. شایعاتی وجود دارد که نشان می‌دهد بروز ویروس کرونا در چین و سرایت آن به نقاط مختلف دنیا به واسطه اقدامات غربی‌ها و به ویژه آمریکا بوده است تا به این وسیله با اقتصاد رو به رشد پکن مبارزه کنند.


وی گفت: اقتصاد چین به واسطه شیوع کرونا ضربه خورده و سرایت این معضل به ایران مشکلاتی را نیز برای ما به وجود آورده است. تحریم های آمریکا و غرب روابط ایران و چین را تا حد زیادی تحت تأثیر قرار داد و با وجود مشکلات اولیه ما با چین که مباحث انتقال بین بانکی است، تجار ایرانی تلاش می‌کنند به شیوه‌های مختلف مشکل پولی و بانکی را حل کنند.  


صالح فرد افزود: پکن نیز به دنبال این است که روابط اقتصادی خود را با ایران گسترش دهد و موانع موجود را مرتفع کند. دوره رکودی که به واسطه شیوع کرونا به وجود آمده است، روابط اقتصادی چین با سایر کشورهای دنیا را تحت تأثیر قرار می‌دهد. خوشبختانه ما از چین مقادیر زیاد مواد غذایی وارد نمی‌کنیم که مشکلات ناشی از بیماری کرونا به ایران منتقل شود، بیشتر حجم نقل و انتقال میان دو کشور مواد اولیه و صنعتی است که مشکل چندانی ندارد.



آمریکا در حال حاضر حمل و نقل و ترانزیت مواد به مقصد ایران را رصد می‌کند تا در راستای تحریم همه جانبه جلوی واردات به ایران را بگیرد که ما توانستیم به وسیله کشورهای ثالث اقدام آمریکا را دور بزنیم. 



صالح‌فرد درباره همکاری‌های ایران و چین در حوزه فناوری عنوان کرد: ما می‌توانیم از فناوری و دانش چین در زمینه رفع بسیاری از نارسایی‌های داخلی استفاده کنیم و صنعت خود را که تا حد زیادی به غرب وابسته شده است، نجات دهیم. بسیاری از بنگاه‌های تولیدی ما نیازمند به روز کردن فناوری هستند که این مهم را می توان به کمک چین انجام داد.


رایزن سابق اقتصادی ایران در چین ابراز امیدواری کرد در سال جدید با رفع مشکل کرونا و توجه بیشتر به سیاست نگاه به شرق، روابط ایران با کشورهای همچون چین، مالزی، اندونزی و هند گسترش زیادی داشته باشد.


انتهای پیام/4106/4033/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر