کسب مهارت دانشجویان در سرای نوآوری کشت و تجاریسازی گیاهان زینتی/ شتابدهنده تخصصی راهاندازی میشود
گروه استانهای خبرگزاری آنا؛ حجتالاسلام سیدعلی طاهری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان درباره دستاوردها و فعالیتهای این دانشگاه در سال گذشته و برنامههای سال جاری با خبرنگار آنا به گفتگو نشسته است که متن کامل این گفتگو را میخوانیم.
آنا: سال گذشته مهمترین دستاوردهای دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان در حوزههای مختلف بهویژه پژوهش چه بوده است؟
طاهری: یکی از مهمترین دستاوردهای حوزه پژوهش واحد گرگان در سال 98 عقد قراردادهای پژوهشی و تحقیقات با سازمانها و دستگاههای اجرایی استان گلستان بود.
ورود دانشگاه به حل مسائل جامعه و صنعت در زمینههای کشاورزی، صنعت گاز و نفت، صنعت برق، آب روستایی و شهری، مسائل مربوط به آلایندگی محیط زیست، چالش دریا و خلیج گرگان، صنعت اکوتوریسم، مسائل و مشکلات مربوط به سازمان زندانها، ستاد مبارزه با مواد مخدر و مشارکت در تدوین دانشنامه دفاعمقدس شهدای استان گلستان (موضوع اولویتدار بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس) و... از جمله مواردی هستند که دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان بهعنوان یک دانشگاه مسئلهمحور در سالی که پشت سر گذاشتیم به آنها ورود کرد.
انعقاد 6 میلیارد ریال قرارداد در راستای درآمدهای غیرشهریهای
این دانشگاه علاوه بر مطالعه و ارائه راهکار برای نیازهای جامعه و صنعت، درآمدزایی غیرشهریهای نیز از این طریق داشته است بهگونهای که سال گذشته مبلغ 6 میلیارد ریال در زمینههای مختلف قرارداد منعقد کرد.
یکی از مهمترین دستاوردهای حوزه پژوهش و فناوری واحد گرگان ساماندهی پایاننامهها و رسالههای دکتری در راستای اهداف پایش و پژوهش هدفمند بوده است که خود موجب ورود دانشگاه به حل مسائل جامعه و صنعت و چالشهای اصلی کشور خواهد شد.
در سالی که گذشت ارتقای کیفیت تولیدات علمی ازجمله چاپ مقالات در مجلات معتبر، چاپ و انتشار کتب علمی و فاخر و راهاندازی و افزایش کیفیت نشریات علمی معتبر از دیگر فعالیتهای حوزه پژوهش بوده است که با رویکرد تولید مؤثر علم به انجام رسید.
برگزاری بیش از 20 دوره مهارتی
آنا: پیرو طرح شعار هر دانشجو، یک تخصص، یک مهارت بهعنوان شعار سال 98 و تأکید بر انجام آن توسط واحدهای دانشگاهی، دانشگاه آزاد گرگان چهقدر در این زمینه موفق بوده و چه اقداماتی انجام داده یا در دست اقدام دارد؟
طاهری: واحد گرگان در سال گذشته با راهاندازی مرکز ارتقای شایستگیهای مهارتی برای دانشجویان همه رشتهها توانست با برگزاری بیش از 20 دوره مهارتی، بیش از 500 دانشجو را در زمینههای مختلف کاربردی دارای قابلیتهای عملی و مهارتی کرده و به آنان گواهی پایاندوره ارائه کند. این در حالی است که دانشجو به موازات تحصیل در رشته اصلی خود، فنون و مهارتهایی را که برای راهاندازی کسب و کارهای کوچک است، بهطور عملی میآموزد و پس از اتمام تحصیلات علاوه بر حصول مدرک رشته تحصیلی خود، صاحب فن و مهارت برای کارآفرینی و اشتغالزایی میشود.
هدایت دانشجویان به کسب مهارت در سرای نوآوری کشت و تجاریسازی گیاهان زینتی
یکی دیگر از برنامههای واحد گرگان هدایت دانشجویان علاقهمند به کسب مهارت در سرای نوآوری کشت و تجاریسازی گیاهان زینتی است. این اقدام در قالب طرح پویش در دست اقدام است و امیدواریم که با اجرای چنین طرحهایی علاوه بر احیای رشتههای کماقبال، هر دانشجو بهصورت یک کارآفرین از دانشگاه خارج شود.
مرکز تحقیقات گیاهان دارویی گرگان نیز با توسعه فعالیتهای خود در زمینه کشت و فرآوری گیاهان دارویی، طی برنامهریزی بلندمدت در حال جذب دانشجویان بهمنظور افزایش مهارتهای کاربردی آنان است.
آنا: واحد گرگان در طرح پایش و ایجاد سرای نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی چه فعالیتی داشته است؟
طاهری: دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان اکنون مجری طرح پایش در همه مقاطع تحصیلی است. همچنین دارای برنامه علمی با عنوان «کشاورزی پس از سیل» است که نظام موضوعات مربوط را در یک برنامه مدون احصا و به دبیرخانه پایش ارائه کرده است. البته استان گلستان به همراه دو استان لرستان و خوزستان مجری تدوین نظام موضوعات این برنامه علمی هستند.
فعالیت بزرگترین شهرک گلخانهای کشور در زمینه گلهای زینتی
در موضوع سرای نوآوری، واحد گرگان جزء نخستین واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی بود که از شهریور 98 بهطور رسمی دارای سرای نوآوری شد و این سرا توسط معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی در همان تاریخ افتتاح شد.
اکنون این سرا با در اختیارداشتن بزرگترین شهرک گلخانهای کشور در زمینه گلهای زینتی ساکیولنت و کاکتوسی، مصمم است که اهداف عالی سرای نوآوری را مطابق آییننامه جامع بازار فناوری، به منصه ظهور برساند. دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان با دارابودن این سرای نوآوری عملاً جزء دانشگاههای نسل سوم و چهارم بوده و یک دانشگاه کارآفرین است.
مقدمات راهاندازی دو سرای نوآوری تخصصی دیگر نیز در استان گلستان فراهم شده است. سرای نوآوری تولید و پرورش گیاهان صنعتی در واحد علیآباد کتول و سرای نوآوری بورس در واحد گنبدکاووس در مرحله تهیه طرح کسب و کار اولیه هستند و فرآیند تصویب خود را در شورای مدیریت دانشبنیان استان میگذرانند. جای امیدواری است که با راهاندازی این دو سرای نوآوری در استان گلستان ظرفیت مطلوبی از دانشجویان رشتههای مختلف و فارغالتحصیلان دانشگاه آزاد اسلامی جذب این سراها شوند.
آنا: مهمترین اقدامات معاونت فرهنگی و دانشجویی واحد گرگان در سال گذشته چه بود؟
طاهری: مهمترین اقدامات معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی گرگان در سال ۹۸ اجرای دقیق دستورالعمل آراستگی بود که علاوه بر تشکیل کارگروهها در مراکز و دانشکدههای آموزشی، به تعداد پرشماری از دانشجویان و نیز به تعدادی از استادان و کارکنان با همکاری دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری و اداره کل حراست واحد گرگان تذکر داده شد.
همچنین دهها حلقه گفت و شنود برای استادان، کارکنان و بهویژه دانشجویان در موضوعات مختلف در دانشگاه و خوابگاه دانشجویی برگزار شد.
فعالکردن مرکز مشاوره، برگزاری حیات طیبه و کارگاه شهید شهریاری، اردوهای متعدد آموزشی (هلالاحمر، معرفت رضوی، همایش تشکلهای دانشجویی با مدیریت ستاد مرکزی، طرح ولایت کشوری و استانی و اردوی جهادی در روستاهای محروم و شهرهای سیلزده)، کارگاههای آموزشی هیئات مذهبی با کمک ستاد، همایش امام لالهها، ۱۳ آبان، روز دانشجو، مانور زلزله، همایشهای گروهی درباره ازدواج و دهها برنامه ورزشی، کوهنوردی و صدها برنامه مؤثر که از سوی تشکلها و کانونهای دانشجویی در سطح استان و واحد گرگان برگزار شد، از دیگر فعالیتهای فرهنگی در سال گذشته بود.
راهاندازی شتابدهنده تخصصی
آنا: اهداف و دستور کار واحد متبوع شما در سال جدید در حوزههای مختلف چیست؟
طاهری: مهمترین برنامه دانشگاه در سال 99 اجرای دقیق و پرشتاب برنامههای حوزه معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری است. واحد گرگان اکنون دارای سرای نوآوری مصوب است که مقرر شده است با دارابودن مرکز رشد و چند شرکت دانشبنیان و واحدهای فناور در اسرع وقت شتابدهنده تخصصی راهاندازی شود.
با این اقدام تیمهای دانشجویی ساماندهی شده و با ورود به شتابدهندههای تخصصی، دورههای فناوری را سپری کرده و سپس با ارائه یک ایده دارای قابلیت تجاری، وارد مرکز رشد و سرای نوآوری میشوند و در نهایت هر نفر بهعنوان یک کارآفرین از دانشگاه خارج میشود. این اقدام در راستای منویات مقام معظم رهبری در موضوع اقتصاد دانشبنیان و افزایش رونق تولید است.
از مهمترین برنامههای پیش روی دانشگاه آزاد گرگان در سال جدید میتوان برگزاری همایشها و حلقههای گفت و شنود با همکاری کانونها و مرکز مشاوره امین، برگزاری جشنواره بزرگ (به ماه نگاه کن) با هدف عفاف و حجاب، برگزاری مسابقات متعدد در استان بهصورت مجازی با طراحی اپلیکیشن ویژه مسابقات، فعالکردن بسیج دانشجویی و کانونهای دانشجویی آراستگی و معرفت رضوی در راستای گفتمانسازی بحث عفاف و حجاب و آراستگی در دانشگاه، حضور مؤثر و پرشمار میدانی دانشجویان در دانشگاه، نمایش فیلم هفتگی توسط کانون دانشجویی نشاط و سلامت واحد و استان و برگزاری همایش و کارگاههای آموزشی بزرگ عفاف و حجاب با کمک مؤسسه خیبر و کرسی تلاوت و تفسیر از سوی کانون قرآنی مبین و کارشناسان قرآن و عترت نام برد.
فعالکردن مرکز مشاوره در خوابگاه و اجرای برنامههای متعدد فرهنگی و جشنها، برگزاری ورزشهای متنوع و متعدد برای استادان، کارکنان و دانشجویان، درآمدزایی از سالنهای ورزشی با پیوست فرهنگی در بستر عقلانیت و شریعت، طراحی پیوست فرهنگی برای همه اردوها، اجارهدادن سالنها، مسابقات ورزشی و هر اقدام جمعی که در دانشگاه انجام میشود، مشاوره گروهی با همکاری صمیمانه مشاوران مرکز مشاوره امین، کارگاه تفسیر سوره شورا در ایام ماه مبارک رمضان برای استادان و کارکنان و دهها برنامه متعدد که از سوی دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری استان، کانون هلال احمر، هیئتهای دانشجویی، کانون قرآنی مبین، تشکل جمعیت اسلامی، بسیج دانشجویی، بسیج استادان و کارکنان، انجمن اسلامی استادان، کانون مهدویت، کانون آراستگی، کانون شهید سردار سپهبد سلیمانی ... برگزار میشود از دیگر برنامهها هستند.
انتهای پیام/4103/4062/
انتهای پیام/