صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۳۱ - ۱۲ اسفند ۱۳۹۸

کشف پروتئین فرازمینی در شهاب‌سنگ

دانشمندان برای نخستین بار پروتئین فرازمینی را در بقایای یک شهاب‌سنگ پیدا کرده‌اند.
کد خبر : 475513

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از نیواطلس، محققان موفق به کشف یک پروتئین ناشناخته در یک شهاب‌سنگ شده‌اند. این پروتئین جدید که «همولیثین» نام دارد حاوی آهن و لیتیوم است و احتمالا نقش مهمی در گسترش حیات در سیارات زمین مانند قابل سکونت دارند.


گروه تحقیقاتی از هاروارد، شرکت پلکس و بروکر در حین بررسی شهاب‌سنگ «اکفر 086» بودند که پروتئین همولیثین را کشف کردند. این شهاب‌سنگ سال 1990 در الجزایر کشف شده است.


این پروتئین نسبتا کوچک بوده و بیشتر ساختار آن از آمینواسید گلیسین (ساده‌ترین اسید آمینه در تمام یاخته‌های زنده و در بین آمینواسیدها) ساخته شده و اتم‌های آهن، اکسیژن و لیتیوم انتهای آنها را پوشانده است.


باوجود این که اتم‌های سازنده این پروتئین شناخته شده هستند اما آرایش اتمی این پروتین تاکنون روی سیاره زمین دیده نشده است. کشف همولیثین مدرک دیگری برای پشتیبانی از این نظریه است که بلوک‌های حیات در فضا انباشته شده و سپس از طریق سنگ‌های فضایی به زمین (احتمالا به سیارات دیگر) فرستاده شدند.


بسیاری از آمینواسیدهای تکی (ساختارهای سازنده پروتئین) پیش از این نیز در شهاب‌سنگ‌ها و ستاره‌های دنباله‌دار کف شده بودند.


پیش‌سازهای آمینواسید، قند، مواد آلی و مولکول‌های خاص که برای حیات نقش مهمی دارند، در فضا یا شهاب‌سنگ‌ها پیدا شده‌اند. وجود آمینواسیدها در سنگ‌های فضایی پدیده‌ای رایجی به شمار می‌رود اما قرار گرفتن آنها به شکل ساختار پیچیده‌ای مانند پروتئین بسیار نادر است.


انتهای پیام/4021/


انتهای پیام/

ارسال نظر