صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۸:۴۵ - ۱۱ اسفند ۱۳۹۸

مأموریت کاوشگر اینسایت در مریخ چیست؟

کاوشگر جدید ناسا قصد دارد تحقیقات گسترده‌ای را روی سطح مریخ انجام داده و بیش از گذشته اطلاعات دانشمندان از سیاره سرخ را افزایش دهد.
کد خبر : 475361

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، مریخ‌نورد جدید ناسا با نام «اینسایت» (InSight) به‌تازگی مأموریت خود روی سطح سیاره مریخ را آغاز کرده است. این کاوشگر قصد دارد تحقیقات گسترده‌ای را در مریخ انجام داده و اطلاعات دانشمندان از سطح مریخ را بیش از گذشته افزایش دهد.


یکی از مأموریت‌های اصلی مریخ‌نورد «اینسایت» تحقیق در مورد میزان و ابعاد زلزله‌های سیاره مریخ است. بر اساس اطلاعات قبلی مریخ سیاره‌ای با زلزله‌های متعدد است که میزان شدت این زلزله‌ها در نقاط مختلف آن متفاوت است. با اینکه تا کنون تحقیقات گسترده‌ای در مورد سیاره سرخ انجام شده است ولی هنوز دانشمندان در مورد بخش‌های زیادی از این سیاره مرموز اطلاعاتی ندارند.



برخی از دانشمندان معتقدند شدت زلزله‌های سطح مریخ کمتر از زمین است و همین موضوع کنجکاوی آن‌ها را برانگیخته است. کاوشگر «اینسایت» می‌خواهد  پاسخی مناسب برای این پرسش ارائه کند. یکی از تفاوت‌های بزرگ زلزله‌های مریخ با زمین عمق وقوع زمین لرزه است. یعنی در کره زمین بیشتر زلزله‌ها نزدیک به سطح زمین رخ می‌دهد ولی در مریخ این زلزله‌ در اعماق بیشتری پدید می‌آیند.


یکی از علت‌های اصلی این تفاوت سرد شدن مریخ در طول هزاران سال است. لایه‌های عمیق کره مریخ فعال‌تر از لایه‌های سطحی است و از همین رو زلزله در لایه‌های پایین‌تر رخ می‌دهد درحالی که این موضوع در مورد سیاره زمین به هیچ عنوان این گونه نیست. کاوشگر اینسایت در این مورد تحقیقات گسترده‌ای را انجام و بدون شک در آینده اطلاعات بیشتری را در اختیار دانشمندان قرار می‌دهد.


انتهای پیام/4144/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر