صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۵۷ - ۱۱ اسفند ۱۳۹۸

زهره؛ سیاره قاتل فضاپیما/ ناسا دو برنامه جدید برای سیاره درخشان دارد

زهره سیاره‌ای است که در آن باران اسید سولفوریک می‌بارد و تمام فضاپیماهایی روی سطحش می‌نشینند را از بین می‌برد اما ناسا برنامه‌های جدیدی برای اکتشاف در این سیاره دارد.
کد خبر : 475144

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از ویرد، تمام فضاپیماهایی که برای اکتشاف به سیاره زهره فرستاده می‌شوند، از بین می‌روند با این حال ناسا مأموریت‌های اکتشافی دیگری برای این سیاره درخشان در نظر گرفته است.


 ناسا برنامه دارد فضاپیمایی را برای مطالعه اتمسفر زهره به این سیاره بفرستد. اگر ستاره بزرگ و پرنوری را در آسمان دیده‌اید، به احتمال زیاد سیاره زهره را رصد کرده‌اید. نام لاتین این سیاره «ونوس» است و هم‌نام الهه عشق روم باستان به شمار می‌رود.


حال ناسا تصمیم جدیدی برای سیاره زهره گرفته است. آژانس فضایی آمریکا در حال بررسی دو مأموریت فضایی با مقصد زهره است. هدل از این مأموریت‌ها جمع‌آوری اطلاعات بیشتر و درک بهتر از نحوه تشکیل سیارات زمینی، به خصوص زهره، است. اتمسفر سیاره زهره بسیار ضخیم و ترکیبی از گازهای کربن دی‌اکسید بوده که بخشی از آنها توسط اثر گلخانه‌ای تولید شده است. درست زیر این اتمسفر ضخیم، آتش‎‌فشانی‌ترین سیاره کهکشان راه شیری قرار دارد.


دو مأموریتی که ناسا برای سیاره زهره در نظر دارد بسیار متفاوت از یکدیگر هستند اما هدف هر دو بسیار منحصربه‌فرد خواهد بود. مأموریت اول «وریتاس» نام دارد. در این مأموریت یک مدارگرد با هدف نقشه‌برداری از سطح زهره برای درک بهتر از ویژگی‌های پیچیده این سیاره به فضا ارسال می‌شود. این مدارگرد می‌تواند اطلاعات بیشتری در خصوص صفحات تکتونیکی سیاره زهره کسب کند و پاسخی برای این سوال که آیا این سیاره از نظر زمین‌شناسی فعال است یا خیر پیدا کند.


مأموریت دوم «داوینچی پلاس» نام دارد. یک فضاپیمای کروی درون اتمسفر سیاره زهره رها می‌شود که در طول نزولش اطلاعات بیشتری در خصوص ترکیبات اتسمفر این سیاره جمع‌آوری می‌کند. این امر به دانشمندان کمک می‌کند تا اطلاعات بیشتری درباره نحوه تشکیل این سیاره به دست بیاورند.


انتهای پیام/4021/


انتهای پیام/

ارسال نظر