صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۳۷ - ۱۰ اسفند ۱۳۹۸

اطلاعیه سازمان بهداشت جهانی در مورد ویروس کرونا

سازمان بهداشت جهانی در مورد ویروس کرونا اطلاعیه‌ای صادر کرده است که در ادامه می‌خوانید.
کد خبر : 474975

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، سازمان بهداشت جهانی در مورد ویروس کرونا اطلاعیه‌ای صادر کرده است که در ادامه می‌خوانید.


ویروس کورونا چیست؟


ویروس‌های کورونا خانواده بزرگی از ویروس‌ها هستند که ممکن است در جانوران و انسان‌ها تولید بیماری کنند. می‌دانیم که در انسان، چندین ویروس از خانواده کورونا سبب طیفی از عفونت‌های تنفسی می‌شوند که سرماخوردگی ساده را از یک سو، و سندرم تنفسی خاورمیانه یا MERS و سندرم شدید حاد تنفسی یاSARS را در بر می‌گیرد. تازه‌ترین ویروس کشف شده از این خانواده سبب بیماری جدیدی شده است که اکنون 19-COVID خوانده می‌شود.


بیماری 19-COVID  چیست؟


بیماري 19-COVID بیماري عفونی جدیدي است که توسط تازهترین ویروس شناخته شده از خانواده ویروس کورونا ایجاد میشود. این ویروس و بیماري تا پیش از آن که دسامبر 2019 در شهر ووهان چین همه‌گیر شود، ناشناخته بود.


علائم بیماری 19-COVID 


شایع‌ترین علامت‌های این بییماری تب، خستگی و سرفه‌های خشک هستند. برخی بیماران ممکن است دردهایی ضعیف تا شدید عضلانی و سردرد، گرفتگی یا آبریزش بینی، گلودرد یا اسهال را تجربه کنند. این علائم عموما ملایمند و به تدریج آغاز می‌شوند. ویروس ممکن است به بعضی از مردم سرایت کند بی آن که هیچ علامتی بروز دهد یا سبب بیماري شود. در حدود  80٪  افراد بدون هر گونه اقدام خاص، به طور کامل بهبود می‌یابند؛ اما در میان آن‌هایی که بیماری را بروز داده‌اند تقریبا از هر ۶ بیمار یک َتَنَ ناخوشی شدیدی تجربه می‌کند و دچار تنگی نفس می‌شود. افراد مسن، و آن‌هایی که بیماری زمینه‌ای مانند پرفشاری خون، مشکلات قلبی یا دیابت دارند بیشتر در معرض خطر نوع شدید بیماری هستند. تاکنون حدود 2٪ از این بیماران درگذشته‌اند. کسانی که تب، سرفه و تنگی نفس را تجربه می‌کنند باید به پزشک مراجعه کنند.


بیماري 19-COVID چگونه منتشر می‌شود؟


انسان ممکن است از هر کسی که آلوده به ویروس است، دچار بیماری شود. قطرات ریزي که هنگام سرفه یا بازدم از دهان یا بینی فرد آلوده پرتاب می‌شوند می‌توانند موجب سرایت ویروس از یک فرد به فرد دیگري شوند و تولید بیماری کنند. این قطرات همچنین ممکن روی اشیاء و سطوح نشسته و فرد دیگری پس از لمس آن اشیاء و سطوح سپس لمس چشم، بینی یا دهان خود دچار بیماری شود.


همچنین فرد ممکن است مستقیما همان قطرات ریزی که دهان یا بینی فرد مبتلا هنگام سرفه یا بازدم به بیرون پرتاب می‌شوند را به درون دستگاه تنفسی خود کشیده و بیمار شود. به همین دلیل افراد سالم باید فاصله‌ای یش از یک متر با فرد بیمار را رعایت کنند.


سازمان جهانی بهداشت هم‌اکنون در حال بررسی همه راه‌های انتشار بیماری است و یافته‌های  تازه را به اشتراك خواهد گذاشت.


آیا ویروس می تواند از طریق هوا منتشر شود؟


از پژوهش‌هایی که تاکنون انجام شدهاند بیشتر نمایانگر انتشار ویروس از طریق قطرات ریز تنفسی تا انتشار از طریق هوا است.


آیا 19-COVID ممکن است از فردی  که هیچ علامتی ندارد گرفته شود؟


راه اصلی انتقال بیماري قطرات تنفسی بیرون جهیده از دهان و بینی فرديست که سرفه میکند. خطر ابتلا از فردي که هیچ علامتی ندارد بسیار پایین است. با این وجود، تعداد زیادی از این بیماران به خصوص در مراحل نخستین بیماري، علائم ملایمی تجربه می‌کنند.


بنابراین این امکان وجود دارد که انسان بیماری را از فردی بگیرد که به عنوان نمونه فقط سرفه‌ای ملایم دارد اما احساس بدحالی نمی‌کند. سازمان بهداشت جهانی هم‌کنون مشغول بررسی دوره واگیری بیماری است و یافته‌های جدید در اختیار همگان خواهد گذاشت.


آیا احتمال انتقال ویروس از راه مدفوع وجود دارد؟


به نظر می‌رسد خطر سرایت از طریق مدفوع فرد آلوده پایین است. اگرچه در بررسیهاي ابتدایی نشان داد که ممکن ویروس در مدفوع فرد آلوده هم وجود داشته باشد اما، انتشار از طریق مدفوع از مشخصات اصلی این همه‌گیری نبوده است.


سازمان بهداشت جهانی مشغول پژوهش درباره راه‌های انتشار بیماری است و  یافته‌های جدید به اطلاع عموم خواهد رسید. با این وجود، با توجه به این که انتقال ویروس از راه مدفوع هرچند ناچیز اما یک خطر محسوب میشود، این هم دلیل دیگريست که دستها مرتبا شستشو شوند؛ پس از توالت رفتن  و پیش از غذا خوردن.


چگونه می‌توان از خود محافظت کرد و جلوی انتشار ویروس کرونا را گرفت؟


اقدامات محافظتی همگانی از جمله گوش به زنگ آخرین یافته‌های همه‌گیری بیماری که از طریق سازمان بهداشت جهانی، وزارت بهداشت کشور خودتان یا شبکه‌های محلی بهداشت منتشر می‌شوند باشید.


هم‌چنان بیشتر موارد این بیماری مربوط به چین است. اما چند کانون دیگر بیماري در کشورهای دیگر پدید آمده‌اند. بیماری می‌تواند یک ناخوشی ساده باشد اما ممکن است برخی را به صورت شدید و خطرناك مبتلا کند. مراقب تندرستی خود باشید و با انجام موارد زیر از دیگران هم محافظت کنید:


مرتبا و به روش صحیح دست‌های خود را با ژل‌ها یا محلول‌های که حاوی الکل تمیز کنید و یا با آب و صابون بشویید. زیرا این ژل‌ها و محلول‌ها همچنین آب و صابون ویروس‌ها را می‌کشد.


حداقل میان خود و فردی که سرفه یا عطسه می‌کند، حفظ کنید. زیرا چنانچه فرد مذکور بیمار باشد قطرات‌ریزی که از دهان و بینی او خارج می‌شود حاوی ویروس است و اگر شما فاصله کمی داشته باشید ممکن است آن قطرات ریز را تنفس کنید و بیمار شوید.


از لمس چشم‌ها، بینی و دهان خود بپرهیزید. زیرا دست‌ها سطوح زیادی را لمس می‌کنند و ممکن است آلوده به ویروس باشند. اگر اجزاء صورت خود را لمس کنید ویروس ممکن است وارد بدن شما شود.


اطمینان حاصل کنید که خودتان و اطرافیانتان بهداشت تنفسی درست را رعایت می‌کنید. به عبارت دیگر هنگام سرفه یا عطسه دهان و بینی را با گودي آرنج خود یا با دستمال بپوشانید. زیرا با این کار از انتشار قطرات حاوی ویروس‌ها جلوگیري می‌کنید.


اگر احساس ناخوشی می‌کنید در خانه بمانید. اگر تب، سرفه و تنگی نفس دارید به پزشک مراجعه کنید و پیش از آن تماس تلفنی برقرار کنید و از راهنمایی‌هایی که میشنوید پیروي کنید. زیرا مقامات کشوري و محلی تازه‌ترین اطلاعات درباره انتشار بیماري  19-COVID  در منطقه شما دارند. آنها شایستهترین افرادي هستند که می‌توانند راهنمایی‌های لازم را در اختیارتان بگذارند.


پیگیر آخرین تحولات درباره COVID  19-باشید. راهکارهایی که پزشکتان یا مقامات کشوري یا محلی براي مراقبت از خود و اطرافیانتان می‌گویند را پیروي کنید. زیرا مقامات کشوری و محلی تازه‌ترین اطلاعات را از اینکه بیماري در منطقه شما شیوع پیدا کرده است دارند و بهترین راهنمایی را براي مراقبت از مردم در اختیارتان میگذارند.


اقدامات محافظتی براي کسانی که یا در منطقه شیوع بیماري حضور دارند یا در 14 روز گذشته در چنین مناطقی بوده‌اند، راهکارهاي بالا را پیروي کنید ( اقدامات محافظتی همگانی) و در صورت احساس ناخوشی در خانه بمانید، حتا اگر علائم خفیفی مانند سردرد ملایم یا آبریزش اندك بینی دارید.


خودداري از تماس با دیگران و پرهیز از حضور در مراکز پزشکی، به این مراکز اجازه میدهد بهتر و موثرتر عمل کرده، از شما و دیگران در برابر بیماري مراقبت کنند.


اگر دچار تب، سرفه به همراه تنگی نفس، شدید، به سرعت به مراکز درمانی مراجعه کنید چرا که این علایم ممکن است نشان دهنده عفونت تنفسی یا شرایط خطرناك دیگري باشند. پیش از مراجعه تماس تلفنی برقرار کرده و از مسافرت اخیر خود یا از تماس نزدیک با کسانی که اخیرا مسافرت کردهاند، بگویید. زیرا این تماس سبب میشود دقیقا بدانید به کجا باید بروید و از انتشار بیشتر ویروس جلوگیري میکند.


 تا چه میزان امکان ابتلا ایمن به بیماری کووید ۱۹ وجود دارد؟


خطر ابتلا به این بستگی دارد که در چه منطقهاي زندگی میکنید یا به چه مناطقی سفر کردهاید. خطر ابتلا در مناطقی که شماري از مردم به  19-COVID  دچار شدهاند بالاتر است. بیش از 95٪ همه موارد بیماري در چین کشف میشوند که بیشترشان در استان هوبی هستند. براي مردم در نقاطی که هنوز این بیماري گزارش نشده است، خطر ابتلا پایین است، با این وجود مهم است که از وضعیت و میزان آمادگی مواجهه با بیماري در منطقه‌ای که زندگی می‌کنید، آگاه شوید.


سازمان بهداشت جهانی هم‌اکنون مشغول همکاري با مقامات بهداشتی چین و سایر کشورهای جهان براي دیده‌بانی و اقدام لازم در برابر کانون‌های جدید اپیدمی بیماريست. 


آیا باید  نگران ابتلا به بیماری کوی ۲۱۹ باشم؟
اگر شما در منطقه همه‌گیری بیماری زندگی نمی‌کنید، یا به مناطقی که بیماری در حال انتشار است مسافرت نکرده‌اید یا در تماس نزدیک با فردی که علایم مربوط به 19-COVID  را نشان داده است نبوده‌اید، احتمال بیمار شدن شما فعلا پایین است.


با این وجود قابل درک است که احساس نگرانی یا اضطراب داشته باشید. یک ایده خوب این است که اطلاعات خود را درباره بیماري افزایش دهید تا بتوانید احتیاط‌های لازم را به کار بندید. پزشک شما، مقامات بهداشتی/درمانی کشوری و منطقه‌ای و کارفرمای شما می‌توانند منابع خوبی برای به دست آوردن اطلاعات درست درباره 19-COVID  و انتشار احتمالی آن به محل زندگی شما باشند.


مهم است که از وضعیت منطقه‌ای که در آن زندگی می‌کنید آگاه باشید تا بتوانید از خود محافظت کنید. 
اگر در منطقه‌ای زندگی می‌کنید که  19-COVID شیوع پیدا کرده است. باید خطر ابتلا را جدي بگیرید. از راهنمایی‌های مقامات بهداشتی/درمانی کشوری و محلی استفاده کنید. اگرچه ویروس این بیماری در بیشتر مردم علائمی خفیف ایجاد می‌کند، بعضی افراد دچار ناخوشی شدیدی می‌شوند. همچنین و با احتمال کمتر، -COVID 19 سبب مرگ میشود. افراد مسن و افرادي که بیماري زمینهاي مانند پرفشاري خون، مشکلات قلبی یا دیابت بیشتر در معرض خطر مرگ هستند.


چه کسی  در معرض اطلاع شدید به بیماری است؟


در حالی که هنوز در حال یادگیري در مورد نحوه تأثیر کووید-19 (19-COVID) در افراد هستیم، به نظر میرسد که افراد مسن و افراد داراي سابقه بیماري (مانند فشار خون بالا، بیماري قلبی یا دیابت) بیشتر از سایرین در معرض ابتلاي شدید به بیماري هستند.


آبا آنتی‌بیوتیک‌ها در جلوگیری یا درمان کووید_۱۹ موثر هستند؟ 


خیر. آنتیبیوتیک‌ها علیه ویروسها کارایی ندارند، آنها فقط روي عفونتهاي باکتریایی جواب میدهند. بیماري کووید-19 ناشی از یک ویروس است، بنابراین آنتیبیوتیکها روي آن تاثیري ندارند. نباید از آنتیبیوتیکها به عنوان روشی براي پیشگیري یا درمان کووید-19 استفاده شود. از آنها فقط باید طبق دستور پزشک معالج جهت درمان عفونت باکتریایی مورد استفاده قرار گیرند.


آیا دارو یا درمان برای  کووید_۱۹ وجود دارد؟


هنوز خیر. تا به امروز، هیچ واکسن و داروي ضد ویروس خاصی براي جلوگیري و یا درمان کووید-19 وجود ندارد. با این حال، مبتلایان براي رفع علائم باید تحت مراقبت قرار بگیرند. افراد مبتلا به حالت شدید.


انتهای پیام/۴۰۸۴/


انتهای پیام/

ارسال نظر