احتمال وجود حیات فرازمینی قوت گرفت
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از نیواطلس، ستارهشناسان از دانشگاه کمبریج اتمسفر یک سیاره فراخورشیدی نزدیک به زمین را تجزیه و تحلیل کرده و به این نتیجه رسیدهاند که آب مایع در سطح این سیاره وجود دارد. وجود آب مایع در سطح یک سیاره احتمال وجود حیات در آن را افزایش میدهد.
یافتههای جدید حاکی از آن است که سیارات فراخورشیدی قابل سکونت دقیقاً به اندازه سیاره زمین نیستند. نام این سیاره فراخورشیدی « K2-18b» است و124 سال نوری از زمین فاصله دارد. این سیاره فراخورشیدی در منطقه قابل سکونت ستاره میزبان خود در گردش است، بدین ترتیب دمای سطح این سیاره به اندازهای است که آب میتواند به شکل مایع در سطح آن حضور داشته باشد.
اتمسفر این سیاره فراخورشیدی سرشار از هیدروژن است و مقادیر زیادی بخار اب در آن وجود دارد. مواد شیمیایی چون متان و آمونیاک بسیار کمتر از میزان مورد انتظار بود. سال گذشته نیز دانشمندان مقادیر زیادی بخار آب در اتمسفر این سیاره فراخورشیدی شناسایی کرده بودند.
سیاره K2-18b در مقایسه با زمین 2.5 برابر گستردهتر و 8.6 برابر بزرگتر است. بنابراین نمیتوان گفت که یک سیاره زمین مانند است یا یک سیاره نپتون مانند. به گفته گروه تحقیقاتی، وجود بخار آب در اتمسفر یک سیاره به این معنا نیست که شرایط لازم برای وجود حیات در سطح آن مهیاست.
برای اطمینان از وجود حیات در سطح یک سیاره باید اطلاعات درستی از شرایط داخلی و اتسمفری سیاره داشت. درواقع باید دید آب مایع میتواند در سطح سیاره و زیر اتمسفر وجود داشته باشد. تفاوت اصلی سیارات فراخورشیدی زمین مانند و نپتون مانند نسبت اتمسفر به سنگها و ترکیب آنهاست.
انتهای پیام/4021/
انتهای پیام/