صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۷:۴۹ - ۰۵ اسفند ۱۳۹۸
معاون علمی دانشگاه آزاد اسلامی ملایر:

2 محصول دانش‌بنیان دانشگاه آزاد اسلامی ملایر به مرحله تجاری‌سازی رسید

معاون علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر گفت: تولید «لارو» و کشت گل‌های بنفشه آفریقایی و آپارتمانی از طریق کشت‌بافت به‌عنوان دو محصول دانش‌بنیان این واحد دانشگاهی به مرحله تجاری‌سازی رسیدند.
کد خبر : 473823

حسین سلیمانی در گفتگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا درباره فعالیت‌های پژوهشی و محصولات دانش‌بنیان دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر اظهار کرد: یکی از محصولات دانش‌بنیان این واحد دانشگاهی که به مرحله تجاری‌سازی رسیده تولید «لارو» است که در بیماری‌های دیابتی استفاده می‌شود و اکنون در مرکز استان همدان نیز بیماران را مداوا می‌کنند.


وی افزود: «یکی دیگر از محصولات این واحد دانشگاهی، کشت گل‌های بنفشه آفریقایی و آپارتمانی به طریق کشت‌بافت است به این صورت که برای کشت این گیاهان از گل آنها استفاده می‌کنیم. 130 نوع از گل‌های بنفشه آفریقایی را به‌صورت کشت‌بافت تولید کردیم و آن را به مرحله تجاری‌سازی رساندیم که نخستین نمونه‌های آن را برای فروش درایام عید آماده کرده‌ایم.»



معاون علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر در بخش دیگری از گفتگوی خود اضافه کرد: «پس از وقوع زلزله، استادان این واحد دانشگاهی تلاش کردند مرکز تحقیقات خانه‌های پیش‌ساخته‌ و موقت را راه‌اندازی کنند که اخیراً مجوز آن را از سازمان مرکزی گرفته‌اند. از عمده‌ترین اهداف این مرکز ساخت خانه‌های موقت در کمترین زمان بود  مانند کانکس‌های تاشونده که نخستین نمونه آن را در ایران ساختیم و امیدواریم به مرحله بهره‌برداری برسانیم.»


سلیمانی ادامه داد:‌ «کانکس تاشونده مراحل آخر را طی کرده اما هنوز به‌دلیل هزینه بالای آن به مرحله تجاری‌سازی نرسیده و نمونه آن کامل شده و منتظر بودجه هستیم. چند نمونه محصول دیگر داریم که آنها هم روند تکامل خود را طی می‌‌کنند.»


فعالیت 2 مجله علمی پژوهشی


وی درباره مجلات عملی پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر به آنا گفت: «این واحد دانشگاهی دو مجله دارد؛ نخست مجله آمایش محیط که علمی پژوهشی وزارتین است و سبز بوده و با درجه عالی به کار خود ادامه می‌دهد. دومین مجله گردشگری بوده که علمی پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی است و هنوز در مرحله مجوز وزارتین قرار دارد؛ البته به داوری وزارت علوم رفته و رد شده اما دوباره به داوری فرستاده‌ا‌یم.»


معاون علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر عنوان کرد: «به‌دلیل اینکه در مرکز استان قرار نداریم طرح‌های برون دانشگاهی زیادی نداریم. به‌عنوان نمونه از استانداری طرحی گرفتیم که هنوز نهایی نشده و مقداری ضعیف هستیم. در ملایر ادارات یا صنایعی که وجود دارد در حدی نیستند که طرح ارائه دهند. در مرکز استان زیاد هستند؛ اما با وجود دانشگاه بوعلی و دانشگاه آزاد اسلامی همدان معمولاً به این واحد طرحی نمی‌رسد و به هر حال برای جذب طرح‌های برون دانشگاهی تلاش می‌کنیم.»


راه‌اندازی 2 رشته جدید


 


سلیمانی با اشاره به اینکه ایجاد رشته فرش را در دستور کار داریم، مطرح کرد:‌ «با توجه به اینکه شهرستان ملایر به‌عنوان پایتخت مبل و منبت شناخته شده سرای نوآوری مبل و منبت را با اخذ مجوز از سازمان مرکزی راه‌اندازی کردیم تا به‌صورت دانش‌بنیان خدماتی به شهروندان بدهیم و به‌دلیل فعالیت 4 هزار خانواده ملایر در صنعت مبل و منبت اقدام به ایجاد رشته جدید مبل و منبت در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر کردیم که سه ترم برگزار شده و دانشجو جذب کرده‌ایم.»


وی اضافه کرد: «فعالیت‌های پژوهشی با توجه به رویکرد جدید دانشگاه آزاد اسلامی درباره کارآفرینی و ایجاد ثروت از علم در حال رشد و پیشرفت است. در بعدهای دیگر پژوهش روند خوب و رو به رشدی داریم؛ اما با توجه به کمبود دانشجو و انگیزه نداشتن استادان و نبود مقالات باید بیشتر سعی کنیم به سمت واقعیات پیش برویم.»


معاون علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر ادامه داد:‌ «اکثر استادان را قانع و پایان‌نامه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها را به سمت پژوهش هدایت کرده‌ایم. حوزه پژوهش مقداری در مسائل اقتصادی و مالی با توجه به اینکه از سال 96 هنوز هزینه پایان‌نامه، تشویق مقالات و ... را هنوز پرداخت نکرده‌ایم، تأثیرگذار بوده که امیدواریم مشکلات رفع شود.»


سلیمانی خاطرنشان کرد:‌ «حوزه پژوهش روند رو به رشدی دارد و دیدگاه جدید سازمان موجب شد که مسیر را سریع‌تر طی کنیم، امیدوارم که کار به همین صورت پیش رود و موانع‌ اقتصادی در حوزه پژوهش نباشند و اگر حمایت‌های سازمان را داشته باشیم، قطعاً مثمر خواهد بود.»


گفتگو از حسین عقابی


انتهای پیام/4121/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر