دریادلانیها تقدیر شدند/ دفن دو شهید غواص در حوض حوزه هنری اتفاق عجیبی بود
به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، رحمت امینی در این مراسم، حمایت از هنرمندان هنرهای انقلاب و دفاع مقدس و هنرهای دینی را از وظایف حوزه هنری معرفی کرد و گفت: «با دفن دو شهید در حوزه هنری، روزهای تازهای برای حوزه هنری و مرکز هنرهای نمایشی آغاز شد و خوشبختانه باعث شد تا حوزه هنری در سریعترین شکل ممکن تلاش کند تا از گروهی جوان حمایت به عمل آورد.»
امیدوارم حمایت از جوانان همچنان ادامه داشته باشد
وی اظهار کرد: «اگر معتقدیم تئاتری باید باشد که عمق غنای فرهنگ ایرانی را نمایانگر کند باید بیشتر از این دست همکاریها داشته باشیم. ما افتخار داریم بگوییم که حوزه هنری از چنین همکاریها استقبال میکند.»
وی با تاکید بر لزوم حمایت اعلام کرد: «اگر به جوانان میدان داده شود کارهای شایستهتر از این نیز انجام خواهند داد و من امیدوارم حمایت از جوانان همچنان ادامه داشته باشد.»
در ادامه این مراسم با حضور شهرام کرمی، وفاداری و مجید امرایی از حسن زارع به عنوان دستیار اول، محمد فرجی به عنوان دستیار دوم، شهداد قهرمانی به عنوان مدیر صحنه، مبین هداوند و علیرضا اردستانی از گروه کارگردانی مورد تقدیر قرار گرفتند.
در بخش طراحان نمایش «دریادلان» نیز حمیدرضا اسماعیلی طراح نور و صدا، میثم احمدی طراح جلوههای بصری، حسین پناهی طراح لباس و محسن رایگانی به عنوان طراح پوستر مورد تجلیل قرار گرفتند.
در بخش دیگری از این مراسم گفتوگوهایی با هنرمندان برگزیده جشنواره تئاتر ماه حوزه هنری در قالب نماهنگ پخش شد.
فاضل نظری نیز در این مراسم با اشاره به دفن دو شهید غواص گمنام در حوزه هنری در مردادماه گذشته گفت: «در زمانی که قرار شد شهدا در حوزه هنری دفن شوند چند اتفاق جالب رخ داد که یکی از آنها این بود که برای تدفین شهدا تنها جایی که به آن فکر نمیکردیم، حوض مسجد بود. نکته دیگر اسم این برنامه بود که با تفال به حافظ و برگرفته از قرآن بود.»
وی ادامه داد: «حضور دو شهید بزرگوار در حوزه هنری برای ما که اینجا نفس میکشیم و این شمیم را با جان در مییابیم اتفاق خوبی است. خوشحالم که اینجا دوستانی هستند که با هنرشان و با هر نیت و شکل و هدفی که دارند این شمع را روشن نگاه داشتهاند. این آتش در آغاز در دل شما هنرمندان روشن شده است و من احساس میکنم که شما در رودخانهای قرار گرفتهاید که به دریای پاکبازی میریزد.»
در بخش بعدی مراسم با حضور مومنی شریف، فاضل نظری، بهداروند که از غواصان کربلای چهار بوده و علی اصغر خسروی مشاره و مدیر کل حوزه ریاست فرهنگی هنری شهرداری تهران و دبیر دومین سوگواره خمسه، امیر عبدالحسینی معاون هنری شهرداری و حسین پارسایی کارگردان و دبیر جشنواره تئاتر مقاومت، مجید فاطمی، میلاد محمدزاده، محمدرضا ابراهیمی، آصف جاودانفر، یونس حمزهلویی، سید مهدی باقری، آرمان سلحی، پیمان گنجی، سامان توحیدی، محمد گل گزی و علی گلگزی، علی پناهی، اشکان پناهی، احسان سخی، علی باقری به عنوان بازیگران نمایش اثر تجلیل شدند و امیر حسین شفیعی به عنوان نویسنده و کارگردان اثر از سوی جشنواره تئاتر مقاومت مورد تقدیر قرار گرفت.
محمود صلاحی که آخرین سخنران این مراسم بود نیز در اظهاراتش عنوان کرد: «جشنواره امسال تئاترشهر که 740 اجرا داشت با نمایش «دریادلان» کلید خورد و خود من هم برای دیدن این نمایش رفتم در مکان اجرا با صحنهای مواجه شدم که برایم بسیار جالب بود و آن این بود که با وجود اینکه از زمان آغاز اجرا تا پایان آن باران میبارید کسی مکان اجرای نمایش را به دلیل بارش باران ترک نکرد. این حس همان حسی بود که مردم در مراسم تشییع پیکر شهدای غواص نیز داشتند و همه را غافلگیر کرد. چراکه جمعیتی که برای تشییع آمده بود ساعت 23 تخلیه شد و نه اتوبوسرانی، نه مترو، نه صدا وسیما پیشبینی برای این میزان جمعیت نکرده بودند. وجود این جمعیت میلیونی خیلی عجیب بود.»
رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران ادامه داد: «نمونه کوچک دیگری که در عجیب بودن این مراسم شکل گرفت این بود که این شهدا هم به حوزه آمدند و هم در حوض حوزه هنری دفن شدند. »
وی با تاکید بر اینکه معانی شهید در ادبیات ما بسیار عمیق است، بیان کرد: «اگر آنها در آن دوره به آب نمیزدند ما الان امنیت نداشتیم. ریشه این داعشیها همان بعثیها هستند که به نام اسلام سر زن و بچه و خبرنگار و پیرمرد و جوان و مسیحی و زرتشتی و مسلمان و شیعه و سنی را میبرند. اینها دست غواصان را بستند و آنها را زنده به گور کردند در حالی که غواصان ما تا پایان زندگیشان ایستادگی کردند.»
کار خوبی کردید که نام این شهدا را با هنر ماندگار کردید
رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران خطاب به هنرمندان نمایش «دریادلان» گفت: «خیلی کار خوبی کردید که نام این شهدا را با هنر ماندگار کردید. اصولاً هنر وظیفهاش همین است.»
وی خاطرنشان کرد: «زمانی که پدر شهید غواص حسینعلی بالویی را خدمت مقام معظم رهبری برده بودند وی به رهبری نیز گفته بود که اجرای تئاتر غواصان شهید تسلای خاطری برای ما بود.»
محمود صلاحی تاکید کرد: «ظرفیت هنر در همه جلوههایش برای ماندگار بودن و معرفی همه چیزهایی که میگوییم حماسه و نه حادثه، بالا است. باید ظرفیتهای نمایش، موسیقی، خط، نقاشی و... را به کار گرفت و فرصتها را ضایع نکرد.»
وی با تشکر از حوزه هنری برای حمایت از نمایش «دریادلان» بیان کرد: «امیدوارم پس از این نیز سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و حوزه تبلیغات اسلامی کارهای مشترک در این زمینهها داشته باشند و این همکاری محدود به یک یا دو اثر نشود.»
تجهیز سالنها برای استفاده گروههای نمایشی جوان
وی اعلام کرد: «ساختمان پردیس تئاتر که از سالنهای شهرداری تهران محسوب میشود با 6 سالن آماده بهرهبرداری است و مرکز تئاتر صبا در خیابان ملک با 5 سالن نمایشی آماده بهرهبراری است. ما میتوانیم خیلی از فرهنگسراها را تجهیز کنیم که آماده برای استفاده گروههای تئاتری بالاخص جوان باشد.»
محسن مومنی شریف، محمود صلاحی و رحمت امینی، مهدی افضلی از مدیر عامل موسسه هنرهای معاصر و شهرام کرمی از رضا راد، سروش کریمی، مهرداد آبجار، روحالله سنایی و رستا رضوی که دیگر بازیگران نمایش «دریادلان» بودند تقدیر کردند. در این مراسم همچنین علی براتی برای طراحی حرکت نمایش ، اکبر حسنی به عنوان مدیر روابط عمومی، محراب محمدزاده به عنوان مشاور رسانهای، مهدی آشنا به عنوان عکاس اثر، روحالله زندیفر به عنوان مجری طرح ، حسین مسافر آستانه به عنوان مشاور کارگردان و امیر حسین شفیعی به عنوان نویسنده و کارگردان اثر تقدیر شدند.
انتهای پیام/