صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۳۲ - ۳۰ بهمن ۱۳۹۸
مدیرکل دفتر بهسازی محیط زیست شرکت تولید برق حرارتی:

قیمت یک کیلو وات برق مصرفی کشور ۱۰ درصد بهای برق صادراتی است

مدیرکل دفتر بهسازی نیروگاه‌ها و محیط زیست شرکت تولید نیروی برق حرارتی گفت: متوسط قیمت یک کیلو وات برق در کشور ۱۰ درصد قیمتی است که به کشورهای همسایه صادر می‌شود.
کد خبر : 473030

به گزارش خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی خبرگزاری آنا علی اصغر عبدلی پیش از ظهر امروز در چهل و سومین جلسه کارگروه ملی کاهش آلودگی هوای کلانشهرها در ارتباط با مصرف سوخت در نیروگاه‌ها اظهار کرد: ظرفیت نیروگاه‌های کشور ۸۲ هزار و ۵۰۰ مگاوات است. از این میزان تنها ۱۵ هزار و ۸۲۹ مگاوات در نیروگاه‌های بخاری تولید می‌شود و این تنها ۱۹ درصد ظرفیت نیروگاه‌های کل کشور است که می‌تواند از سوخت مازوت استفاده کند.


وی با بیان این‌که تمام نیروگاه‌های حرارتی بر پایه سوخت گاز طراحی شده و تنها در موارد اضطراری اجازه استفاده از سوخت مایع که همان گازوئیل و مازوت است را دارد، گفت: ما در مصرف مازوت دارای مشکلاتی همچون تخریب قطعات و تجهیزات نیروگاهی و ایجاد محدودیت در تولید هستیم که بیانگر تمایل ما به استفاده از ظرفیت ۱۰۰ درصدی سوخت گاز است.


مدیرکل دفتر بهسازی نیروگاه‌ها و محیط زیست شرکت تولید نیروی برق حرارتی افزود: میزان سوخت مصرفی نیروگاه‌ها سال ۹۳، 15.3 درصد مازوت، ۷۲ درصد گاز و 12.7 درصد گازوئیل بوده که این میزان در سال ۹۷ به 4.6 درصد مازوت، 79.4 درصد گاز و 13.9 درصد گازوئیل رسید.


عبدلی تصریح کرد: با توجه به تاکید سازمان محیط زیست ما تلاش کردیم مصرف مازوت در نیروگاه‌هایی که در نزدیکی کلان‌شهرها هستند را کاهش و این میزان را به 5.9 درصد مازوت، ۹۱ درصد گاز و 2.5 درصد گازوئیل برسانیم.


وی در ادامه ضمن تأکید مجدد بر این‌که نیروگاه‌ها تمایل چندانی به استفاده از مازوت ندارند، به اقدامات انجام شده در راستای کاهش آلایندگی نیروگاه‌ها پرداخت و اظهار کرد: آلایندگی های ناشی از احتراق سوخت فسیلی به سه شاخص nox، co2 و sox مربوط است. در بحث co2 به دنبال آن هستیم تا سال ۱۴۰۰ ضریب انتشار این آلاینده را تا ۱۵ درصد نسبت به سال ۹۰ کاهش دهیم.


مدیرکل دفتر بهسازی نیروگاه‌ها و محیط زیست شرکت تولید نیروی برق حرارتی تلاش وزارت نیرو برای کاهش آلاینده Nox نیز گفت: وزارت نیرو به دنبال آن است تا با تغییر تکنولوژی به مشعلهای low Nox در کلاس F این میزان آلایندگی را تا ۵۰ درصد کاهش دهد.


عبدلی در ارتباط با آلاینده Sox نیز عنوان کرد: در صورت افزایش سهم گاز در سبد سوخت این نیروگاه‌ها از سوی وزارت نفت میزان انتشار این آلاینده نیز به حد قابل توجهی کاهش پیدا خواهد کرد.


وی در ادامه در ارتباط با میزان مصرف برق در کشور نیز گفت: متوسط قیمت یک کیلو وات برق در کشور ۱۰ درصد قیمتی است که به کشورهای همسایه صادر می‌شود و این پایین بودن قیمت باعث می‌شود هیچ گونه الزامی برای مصرف‌کنندگان نسبت به کاهش مصرف وجود نداشته باشد.


انتهای پیام/۴۱۰۵/


انتهای پیام/

ارسال نظر