صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۳ - ۱۳ فروردين ۱۳۹۹
در گفتگو با آنا عنوان شد؛

شناخت فرهنگ غنی ایرانی اسلامی، ابزار مقابله با تهاجم فرهنگی

رئیس مرکز مطالعات، برنامه ریزی و تعالی علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی گفت: توجه به علوم انسانی و هنر برای تبدیل دانشگاه به نهاد علمی اسلامی بسیار با مهم است.
کد خبر : 472939

حسن خیری در گفتگو با خبرنگار حوزه دانشگاه و سیاست گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، اظهار کرد: اسلامی‌سازی دانشگاه با به کارگیری ابزارهای تاثیرگذار هنر باعث رشد علمی و فضای معنوی در میان دانشجویان می‌شود.


وی افزود:  دانشگاه آزاد سند اسلامی دانشگاه‌ها را سرلوحه کار خود قرار داده است. این سند از جامعیت مخصوصی برخودار است و ابعاد مختلفی در آن درنظر گرفته شده است. از جمله کارهایی که دانشگاه آزاد اسلامی طی ۱ سال اخیر انجام داده شکل‌گیری معاونت علوم انسانی و هنر است. بی‌تردید جایگاه علوم انسانی و هنر برای تبدیل شدن دانشگاه آزاد اسلامی به دانشگاهی در طراز انقلاب اسلامی بی‌بدیل است.


رئیس مرکز مطالعات، برنامه ریزی و تعالی علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: این کار، ابتکاری مناسب از سوی دانشگاه آزاد اسلامی است. دانشگاه آزاد اسلامی برای تحقق اهداف این معاونت شبکه گسترده توانایی‌های خود نظیر هیئت‌های اندیشه‌ورز، گروه‌های تخصصی و گروه‌های راهبردی را در سراسر کشور به کار گرفته است.


تلاش معاونت علوم انسانی و هنر برای اسلامی‌سازی دانشگاه آزاد اسلامی


حجت‌الاسلام خیری گفت: ما در این راستا اقدام به توانمندسازی اساتید، تالیف کتاب‌های درسی با رویکرد اسلامی، بازنگری سرفصل‌ها و تولید نشریات متناسب این مقوله را انجام داده‌ایم. در حوزه معاونت‌های دیگر دانشگاه آزاد اقداماتی مثل توجه به مدرسه‌های مهارت آموزی انجام شده است.


وی عنوان کرد: این فعالیت‌ها در واقع حرکت دانشگاه به سمت شناخت هر بیشتر نیازهای جامعه، بومی‌سازی، حکمی‌سازی و اسلامی‌سازی است. فعالیت‌های گسترده‌ای در سایر معاونت‌های سازمان دانشگاه آزاد از جمله معاونت فرهنگی در حال انجام است تا دانشگاه بیش از گذشته به سمت شناخت فرهنگ غنی ایرانی اسلامی و مقابله با تهاجم فرهنگی پیش برود.



رئیس مرکز مطالعات، برنامه ریزی و تعالی علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: طرح‌های مهمی مثل طرح پایش برای اسلامی شدن دانشگاه‌ها اهمیت زیادی دارند. طبیعتاً مجموعه این فعالیت‌های زمینه تحول دانشگاه‌ها بر پایه بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی را فراهم می‌کنند. قطعا همه ظرفیت‌های و استعدادهای دانشگاه آزاد برای هر بیشتر اسلامی شدن این مرکز مهم علمی کشور بسیج شده‌اند. همگامی و همسویی در نهادهای مختلف دانشگاه آزاد اسلامی بی‌نظیر و مثال‌زدنی است.


حجت‌الاسلام خیری تاکید کرد: نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه و بسیج دانشجویی به صورت هم‌افزا و یاری‌رسانی در این زمینه با همه معاونت‌های دانشگاهی همکاری می‌کنند. همایش‌های خوبی که در دانشگاه‌ آزاد اسلامی برگزار می‌شود عموما برنامه‌ای مشترک بین دو یا چند معاونت هستند که این خود نشان دهنده همدلی و همراهی بین همه معاونت‌های این دانشگاه است. چنین همکاری‌هایی نماد همبستگی است.


نقش دانشگاه آزاد اسلامی در تربیت سفرای فرهنگی


  وی اضافه کرد: مهم‌ترین موضوع برای تربیت سفیر توجه به ۲ بعد است. یکی هویتی و دیگری بعد علمی و دانشجویی. معاونت علوم انسانی و هنر در تلاش است تا محتوای درسی و سلوک اساتید را بیشتر در خدمت انقلاب اسلامی قرار دهد تا همه دانشجویان ایرانی و غیرایرانی در این زمینه بهره‌مند شوند.


رئیس مرکز مطالعات، برنامه ریزی و تعالی علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی عنوان کرد: در حوزه ساختاری وقتی که رسانه‌های خدوم و متواضع انقلابی در مجموعه مدیریتی دانشگاه آزاد اسلامی حضور داشته باشند، خاطره خوشی برای دانشجوی ایرانی و غیرایرانی برجای گذاشته می‌شود.طبیعتاً دانشجویان غیرایرانی شرایط اخلاقی و تحصیلی در ایران را با دیگر کشورها مقایسه می‌کنند.


حجت‌الاسلام خیری خاطرنشان کرد: اگر مدیران صرفاً پست میز نشین شدند و احساسی همراهی و هم‌نوایی با دانشجویان را نداشتند ذهنیت منفی برای دانشجو به خصوص دانشجوهای غیرایرانی ایجاد می‌شود. در چنین شرایطی دانشجویی عقده‌ای پرورش یافته و قطعا سفیر فرهنگی جمهوری اسلامی ایران نخواهد بود.


وی افزود: وقتی صحبت از دانشگاه در طراز انقلاب اسلامی می‌شود محصول و خروجی آن چه در داخل و چه در خارج از کشور افرادی می‌شوند که هویت اسلامی و انقلابی دارند. رفتارهای سلوکی مدیران و اساتید دانشگاه در تربیت دانشجویی انقلابی تاثیر زیادی دارد. خداوند در قرآن کریم می‌فرمایند: به غیر زبان خودتان دیگر را به اسلام دعوت کنید. استفاده از اساتید برجسته در دانشگاه خود عاملی بسیار مهم برای پرورش سفیر انقلاب اسلامی است. مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی وقتی که به صورت ساختاری و رفتاری بسیج شود قطعا بهترین سفرا را تربیت می‌کند.


رئیس مرکز مطالعات، برنامه‌ریزی و تعالی علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی در مورد نقش دانشگاه در تحولات غرب آسیا گفت: وقتی دانشگاه آزاد اسلامی خود را به عنوان دانشگاهی اجتماعی معرفی می‌کند تنها محدود به ایران نمی‌شود. این نهاد علمی خود را مسئول اتفاقات بروز مرزی هم می‌بیند. مثل سپاه قدس که نیروی دفاعی و فرامرزی است. دانشگاه آزاد اسلامی هم، زمانی که صحبت از گسترش اسلام و تفکر اسلامی می‌شود چنین وضعیتی دارد.


انتهای پیام/4144/


انتهای پیام/

ارسال نظر