صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۵۵ - ۰۳ اسفند ۱۳۹۳
نعمت‌زاده خبر داد

پیشنهاد اصلاح 1500 تعرفه واردات به دولت

وزیر صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر اینکه ارائه آرد یارانه‌ای به واحدهای نانوایی فانتزی حذف نشده‌است، گفت: ما معتقدیم کالاهای مصرفی باید بر مبنای ارز آزاد وارد شود و به همین دلیل نظریات اصلاحی درباره 1500 تعرفه را به دولت ارائه داده‌ایم.
کد خبر : 4719

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، محمدرضا نعمت‌زاده در چهل و ششمین نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی با تاکید بر اینکه دلیلی وجود ندارد در این زمینه تصمیم تازه‌ای گرفته شود، در واکنش به انتشار خبری مبنی بر حذف سهمیه آرد یارانه‌ای واحدهای نان‌ فانتزی گفت: چنین مصوبه‌ای نداریم و‌‌ همان مصوبات قبلی در این زمینه اجرایی می‌شود.


نعمت‌زاده تاکید کرد که هدف از آزادپز شدن ۲۰ درصد نانوایی‌ها، افزایش کیفیت پخت آنها بود.


وی همچنین با اشاره به لزوم صرفه‌جویی ارزی در کشور گفت: باید تلاش کنیم در مرحله اول درآمد ارزی کشور را بالا ببریم و‌‌ همان گونه که رهبری و سایر مسئولان نیز بر این موضوع تاکید کردند، برای افزایش درآمد ارزی کشور باید توسعه صادرات غیر نفتی مورد توجه ویژه قرار گیرد.


وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به آمار 10 ماهه صادرات غیرنفتی و افزایش میزان آن گفت: آمار صادرات غیر نفتی در این مدت حدود ۲۲/۲ درصد رشد داشته است که این نشان می‌دهد توجه به صادرات غیرنفتی برای بالا بردن درآمدهای ارزی در دستور کار قرار گرفته است.


وی افزود: واردات صرفا از طریق اعمال تعرفه‌های مناسب و ضوابط فنی امکان پذیر است و دولت به تنهایی نمی‌تواند ورود هیچ کالایی را منع کند.


نعمت‌زاده با بیان اینکه با اصلاح ماده ۱۰۲ قانون برنامه پنجم توسعه اقتصادی قرار است واردات و مدیریت بهتر بر آن مورد توجه قرار گیرد، اظهار کرد: واردات کالاهای گروه ۱۰ که کمتر مورد نیاز جامعه است، از اول امسال با دو برابر سود بازرگانی انجام می‌شود که در واقع این موضوع مانعی برای واردات تلقی می‌شود.


وی افزود: بر اساس آمار موجود، حدود ۳ درصد واردات کل کشور از گروه کالایی ۱۰ است که نشان می‌دهد این تصمیم گیری دولت در این زمینه کاملا به جا و مناسب بوده است.


او گفت: با توجه به شرایط دولت و کاهش قیمت نفت، انجام برخی پروژه‌ها متوقف شده و یا محدودیت‌هایی برای آن ایجاد شده‌است. همچنین صادرات به برخی کشور‌ها محدود شده و به همین خاطر بعضی صنعتگران داخلی هراس دارند واردات در آینده افزایش یابد.


نعمت‌زاده با بیان اینکه در این زمینه نیز تصمیماتی گرفته شده و به رئیس جمهور و تیم اقتصادی دولت ارائه شده‌است، ادامه داد: برخی تعرفه‌ها قرار است اصلاح شود و نظریات اصلاحی پیرامون یک‌هزار و ۵۰۰ تعرفه را ارائه دادیم که این هفته به دولت تقدیم می‌شود.


وی با بیان اینکه امیدواریم نظریات اصلاحی پیرامون این تعرفه‌ها از ابتدای سال آینده اعمال شود، تصریح کرد: واردات بعضی کالا‌ها از سال گذشته با ارز آزاد انجام می‌شد و امسال نیز برخی اقلام را به سمت واردات با ارز آزاد هدایت کردیم. البته پیشنهاداتی نیز در این زمینه ارائه دادیم که باید در مورد آن تصمیم گیری شود.


وی افزود: معتقدیم کالاهای مصرفی باید بر مبنای ارز آزاد وارد شود، چرا که این امر موجب رونق صادرات غیر نفتی می‌شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر