متولیان فرهنگی سینمای علمی و آموزشی را جدی نمیگیرند/ فقر فرهنگی زیادی برجامعه تحمیل کردهایم + فیلم
سیدامیر سیدزاده، تهیهکننده فیلم سینمایی «تعارض» که در جمع فیلمهای جشنواره فجر امسال دیده میشود، در گفتگو با خبرنگار حوزه سینمایی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا درباره پرداخت قصههای علمی و آموزشی در فضای سینما بیان کرد: به گمان من سینمایی میتواند رسالت خودش را ادا کند که برپایه تفکر باشد؛ یعنی تولیداتی که رسالتش بر بیرون کشیدن آدمها از تاریکی به نور طراحی شود. کار سینمای علمی نیز همین است که در جهت پویایی اندیشه مخاطب گام بردارد.
این بخش از سینما خالی است
وی افزود: اتفاقاً فیلمی که ابعاد علمی و کاربردی اندیشهای در آن مطرح است، درجهت بالا بردن شعور فرهنگی مردم کارایی والایی دارد. متأسفانه جای این نوع آثار علمی، آموزشی و متفکرانه در سینمای ملی ما خالی احساس میشود.
تهیهکننده «ناخواسته» اعتقاد داشت: ارتقاء این بخش از سینما ابتدا برعهده متولیان فرهنگی است، یعنی باید کاری کنند که این نوع فیلمها لااقل بهتر دیده شوند.
به گفته این تهیهکننده سینما؛ جامعه برای حرکت در جهت اهداف عالی و انسانی به غذای روحی خوب نیاز دارد. این نوع فیلمها هم باید ساخته شوند و هم اینکه در سبد سینما قرار گیرد؛ اما متأسفانه مسئولان فرهنگی این ماجرا را به طور جدی پی نمیگیرند.
این فیلمها اتفاقاً بودجه زیادی هم نمیخواهد
سیدزاده با تأکید بر اینکه ما فقر فرهنگی زیادی بر جامعه تحمیل کردهایم، گفت: ساخت فیلمهای علممحور، بودجه آنچنانی هم نمیخواهد؛ مثلاً اگر فیلمی معمولی برای ساخت نیازمند دو تا سه میلیارد تومان باشد، فیلم آموزشی با یک میلیارد نیز به تولید میرسد.
تهیهکننده فیلم «زندگی جای دیگریست» گفت: من بهعنوان یک فیلمساز معتقد به طراحی این نوع سبد فرهنگی برای مخاطب هستم ولی این ماجرا ابتدا بر دوش مسئولان فرهنگی است و ما از آنان تقاضای کمک برای ساخت این فیلمها را داریم.
انتهای پیام /4143/پ
دانلود فایل صوتی
انتهای پیام/