صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۲ - ۱۶ بهمن ۱۳۹۸
آنا گزارش می‌دهد؛

ثمره مقاومت در برابر سعودی‌ها/بیماران یمنی پس از 3 سال برای درمان به خارج اعزام می‌شوند

نقض عهد سعودی‌ها در قبال مردم یمن صبر نیروهای مقاومت این کشور را به سر آورد و باعث شد ریاض از وحشت افزایش تحرکات انصارالله مجوز انتقال مجروحان یمنی را به خارج از این کشور صادر کند.
کد خبر : 469972

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا؛ با گذشت قریب به یک ماه از توافق آتش‌بس میان جنبش انصارالله یمن و ائتلاف متجاوز سعودی و نیز توافقات اولیه برای صدور مجوز پرواز هواپیماهای زیر نظر سازمان ملل متحد برای انتقال مجروحان به خارج از یمن، این توافق تا روز گذشته اجرایی نشده بود.


بیشتر بخوانید:


انتقاد رئیس هیئت صنعا به رئیس ناظران سازمان ملل متحد درباره عربستان


عربستان روزانه عامل مرگ ۲۵ بیمار می‌شود


نقض عهد سعودی‌ها


این در حالی است که ائتلاف عربی از مرداد 1395 تمام پروازهای خروجی از فرودگاه بین‌المللی صنعا را به‌ جز پروازهای بشردوستانه ویژه سازمان ملل متحد و برخی نهادهای بشردوستانه ممنوع کرده است. ریاض آبان‌ماه سال جاری زیر فشارهای شدید بین‌المللی وعده داده بود که پروازهای هوایی را با کمک سازمان بهداشت جهانی برای انتقال بیماران از صنعا و از فرودگاه بین‌المللی این شهر تسهیل کند.



فرودگاه بین‌المللی صنعا


افزایش درد و رنج مردم یمن از سویی، زیر فشار قرار گرفتن انصارالله یمن برای دیکته کردن مطالباتش بر دولت سعودی و متجاوزان از سوی دیگر و نیز نقض مکرر توافق سوئد از سوی عربستان باعث شد تا «محمد القادری»، رئیس هیئت صنعا در کمیته هماهنگی مشترک یادداشت اعتراضی دولت یمن را به ژنرال «آبهیجیت گوها»، رئیس تیم ناظران سازمان ملل متحد در یمن تحویل دهد و خواستار مساعدت این نهاد بین‌المللی برای کمک به مردم مظلوم این کشور شود.


صنعا در این یادداشت اعتراضی به‌شدت از مدارا و تسامح سازمان ملل متحد در برابر نقض عهدهای دولت سعودی در اعطای مجوز انتقال مجروحان به خارج از یمن و ارسال کمک‌های بشردوستانه به مردم ستمدیده انتقاد و اعلام کرد که «صبر صنعا درقبال اوضاع الحدیده به‌سر آمده است».


صبر یمنی‌ها به سر آمد


بی‌تردید ائتلاف سعودی در حال دامن زدن به تنش‌های خطرناک در ساحل غربی است و این موضوع پیش‌زمینه خطرناکی برای نقض بیشتر توافق سوئد به‌شمار می‌رود. با وجود این، همان‌گونه که قادری تأکید کرد و ارتش و کمیته‌های مردمی یمن در هفته‌ها و ماه‌های اخیر در جبهه‌های مختلف ثابت کرده‌اند صبرشان در برابر این نقض عهدها و تجاوزات حدی دارد و نمی‌توانند دست‌بسته بنشینند و شاهد بی‌تفاوتی نهاد ناظر بین‌المللی باشند. این در حالی است که نیروهای ائتلاف سعودی بیش از یک سال است از اجرای توافق سوئد سر باز می‌زنند و سازمان ملل متحد هیچ موضع جدی اتخاذ نکرده است.



موضوع تأسف‌بار این است که بدانیم نقض عهدهای دولت سعودی در قبال توافق سوئد و ندادن مجوز انتقال مجروحان یمنی به خارج از کشور روزنامه باعث مرگ 15 تا 20 نفر می‌شود. در واقع به تعبیر «مازن غانم» رئیس سازمان هواپیمایی یمن، ائتلاف سعودی-اماراتی با اقدامی که سازمان ملل متحد و سازمان بهداشت جهانی انجام دادند، در حال استفاده از این موضوع در جهت زدن تیر خلاص به مردم یمن هستند و از «پل هوایی امدادی» برای تحقق اهداف شوم خود در محاصره ملت یمن سوءاستفاده می‌کنند.


اگر بخواهیم نگاهی آماری به روند خروج بیماران و مجروحان یمنی داشته باشیم، طبق ارقامی که سعودی‌ها به سازمان ملل متحد و بهداشت جهانی اعلام کرده‌اند، باید ماهیانه فقط چهار پرواز انجام و در هر پرواز نیز فقط هفت بیمار  به خارج از این کشور منتقل شوند که این موضوع بر درد و رنج مجروحان یمنی خواهد افزود و عایدی دیگری نخواهد داشت. علاوه بر این شاهد مرگ روزانه 15 تا 25 بیمار خواهیم بود و با توجه به فهرستی که صنعا به سازمان ملل متحد ارائه کرده است، با روند خروج کنونی 13 سال زمان لازم است تا همه مجروحان (32 هزار نفر) به خارج از کشور منتقل شوند !


بدعهدی‌های ملل متحد به یمنی‌ها در حالی است که آنها از سال گذشته میلادی وعده ایجاد «پل هوایی بشردوستانه پزشکی» را برای انتقال شهروندان یمنی داده بودند؛ این افراد کسانی هستند که به دلیل ابتلا به بیماری‌های سخت نمی‌توانند در این کشور جنگ‌زده و زیر محاصره درمان شوند.


مجوز انتقال مجروحان یمنی صادر شد


به سر آمدن صبر یمنی‌ها و هشدارشان باعث شد تا سازمان ملل متحد به تکاپو بیفتد و ارتباطات دیپلماتیک خود را با ریاض افزایش دهد. سعودی‌ها که ضرب شست انصارالله را در حمله به تأسیسات نفتی آرامکو، جیزان و فرودگاه «ابها» چشیده بودند، اجازه دادند پروازهای امدادی از عصر دوشنبه از فرودگاه بین‌المللی صنعا انجام و بیماران و مجروحانی که به مداوا نیاز دارند با نظارت تیم پزشکی به خارج از یمن منتقل شوند.


سعودی‌ها البته مدعی شدند که این اقدام را در راستای «اقدامات اعتمادساز» و در چارچوب تحرکات دیپلماتیک با هدف پایان دادن به جنگ پنج ساله در یمن انجام داده‌اند. ادعای آنها در حالی است که سعودی‌ها شورشیان نقاط جنوبی یمن را فعال کرده‌اند تا به‌طور گسترده عملیات‌هایی را در جبهه «نِهِم» انجام دهند و خود را به صنعا برسانند. اقدام آنها با تیزبینی و اقدامات بازدارنده ارتش و کمیته‌های مردمی یمن ناکام ماند و توانستند پل ارتباطی «نِهِم» تا «مأرب» را که محور ارتباطی شورشیان جنوب با صنعا بود، قطع کنند.



انتقال مجروحان یمنی از فرودگاه صنعا


از سوی دیگر سازمان ملل متحد به بهانه احتمال شکست مذاکرات صلح و نیز موضوع انتقال مجروحان تلاش‌های دیپلماتیک خود را افزایش داده است تا مذاکرات سیاسی با هدف پایان جنگ یمن ازسر گرفته شود. رویترز دراین‌باره گزارش کرد که تلاش‌های سازمان ملل متحد باعث شد تا عربستان مجوز انتقال حدود 60 بیمار و مجروح را از یمن صادر کند. این نخستین‌بار است که پس از توافق صلح میان انصارالله و ائتلاف سعودی حریم هوایی صنعا به روی سلسله پروازهای امدادی و پزشکی گشوده می‌شود. 


بارقه امید در چشمان دختر یمنی


رغد، دختر 13 ساله‌ای است که دو شب پیش در فرودگاه صنعا و در زمره 30 نفری بود که انتظار می‌کشید تا در نخستین پرواز  درمانی به خارج از یمن منتقل شود. عبدالله، پدر رغد درباره دخترش گفت: او یکی از دختران باهوش مدرسه‌اش است. ما در باغ یکی از هتل‌های صنعا زندگی می‌کنیم. دخترم و خانواده ما در زمره ده‌ها نفری هستیم که ناممان در فهرست انتقال به خارج از یمن قرار گرفته است و ماه‌ها انتظار چنین روزی را می‌کشیدیم. سازمان ملل متحد چند ماه پیش وعده داده بود که ما را به خارج از یمن برای مداوا منتقل کند.



رغد، دختر یمنی که به خارج از صنعا منتقل شد


وی افزود: این اقدام آنها خیلی کوچک و در برابر دردهایی که می‌کشیم ناچیز است، ولی بعد از گذشت سه سال ممنوعیت پرواز که سعودی‌ها علیه ما اعمال کرده‌اند، گام مهمی به‌شمار می‌رود. 


پدر رغد در حالی که اشک جلوی صحبت‌هایش را می‌گیرد، با ناله می‌گوید: اگر رغد در یمن باقی بماند، پاهایش را از دست می‌دهد، زیرا پزشکان از درمانش ناتوان هستند. این برای دخترم و ما از مرگ بدتر است.


انتهای پیام/4106/4033/


انتهای پیام/

ارسال نظر