صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۰۷ - ۰۶ بهمن ۱۳۹۸
مدیر‌کل تربیت‌بدنی دانشگاه آزاد:

واحد تربیت‌بدنی به مقاطع تحصیلات تکمیلی اضافه می‌شود/ گسترش جاده‌های تندرستی در دانشگاه آزاد

رئیس اداره کل تربیت‌بدنی دانشگاه آزاد اسلامی از گسترش جاده‌های تندرستی در این دانشگاه خبر داد.
کد خبر : 468336

به گزارش خبرنگار حوزه ورزش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، یکی از مهم‌ترین کارکردهای ورزش دانشگاهی، افزایش نشاط دانشجویی و همچنین ایجاد سلامت جسم و روان در بین خانواده دانشگاه است که در دانشگاه آزاد اسلامی نیز به شدت مورد توجه قرار گرفته است.


در سال‌های اخیر در تمام دنیا، افزایش خطر ابتلا به بیمارهای روانی، افسردگی، کم تحرکی، چاقی و بیمارهای حاصل از آن به شکل نگران کننده‌ای گزارش شده است. ورزش یکی از مهم‌ترین واکسن‌های این بیمارهای روحی، روانی و جسمی است ضمن اینکه موتور ملی نشاط و پویایی هر جامعه‌ای نیز هست.


ورزش به عنوان فرا ورزش


کمال جوانمرد مدیر کل تربیت‌بدنی دانشگاه آزاد اسلامی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا اظهار کرد: هنگامی که در خصوص ورزش صحبت می‌کنیم، باید در نظر بگیریم که امروزه ورزش دیگر آن حالت صرف گذشته را ندارد و به نوعی سبک زندگی تبدیل شده است. این تغییر وضعیت ورزش از تعاریف سنتی به تعاریف مدرن امروز، می‌تواند ابزاری برای آموزش باشد کما اینکه ورزش مدت‌ها است که از ابزار آموزشی و تربیتی به حساب می‌آید. به عنوان مثال ژان ژاک روسو در کتاب «قرارداد اجتماعی» ورزش را بهترین ابزار برای تعلیم و تربیت می‌داند. همینطور کانت و هگل و دیگر فلاسفه نیز ورزش را ابزاری برای اصلاح رفتارهای اخلاقی می‌دانند و این نشان می‌دهد که نگاه جامعه امروز ما به ورزش باید اصلاح شود.


وی افزود: در جنوب شرق آسیا برای اینکه بتوانند مکتب دینی و اعتقادی خود را منتشر کنند، از ورزش استفاده کردند. بسیاری از هنرهای رزمی که در این منطقه رواج یافته در حقیقت بر مبنای اعتقادات آیینی آنهاست. ما هم ورزش‌هایی مثل کشتی پهلوانی داریم که بر مبنای اخلاقیات و فرهنگ اصیل مذهبی و سنتی مان شکل گرفته است.


ورزش به عنوان مکانیزم رفتاری


مدیرکل تربیت بدنی دانشگاه آزاد در ادامه تشریح کرد: ورزش کارکردهای زیادی دارد و بعد از دین دومین پدیده اجتماعی جهان است؛ بنابراین می تواند مثل یک مکانیزم رفتاری در الگوهای اخلاقی و فرهنگی جامعه اثر بگذارد. در جوامع پست‌مدرن ورزش یکی از ارکان اصلی جامعه است. در کشور خودمان هم مسئولان ورزشی روی برگزاری نفس ورزش تأکید دارند. همانطور که می‌دانید رهبری فرموده‌اند که ورزش را برای جوانان لازم و برای میانسالان واجب می‌دانم. این نمونه ای است از تاکید اجتماعی حکومت‌ها و جوامع بشری روی استفاده از ورزش برای داشتن جامعه‌ای با نشاط.


ورزش به عنوان عامل ضد اضطراب


جوانمرد گفت: در جامعه مدرن امروزی مهم ترین بحث، کاهش افسردگی و اضطراب شهروندان است. انسان پُست مدرن امروزی با سونامی اضطراب از همه چیز از جمله آینده و فردای خودش درگیر است. در نتیجه این انسان به یک پناهگاه امن برای بهبود شرایط خود نیاز دارد. ورزش می‌تواند علاوه بر اینکه جسم فرد را جلا دهد، روح و روان فرد را نیز در شرایط بهتری قرار دهد. باید این مباحث را توضیح می‌دادم تا برسیم به بحث ورزش در دانشگاه‌ها و نقش آن.


تربیت بدنی در سطح تحصیلات تکمیلی


وی افزود: متاسفانه واحدهای تربیت بدنی در سطوح آموزش تکمیلی تدریس نمی شوند. یعنی در مقاطع کارشناسی‌ارشد و دکتری، ما واحد عمومی تربیت بدنی نداریم که از نظر ما امر مطلوبی نیست. تربیت بدنی برای همه مردم واجب است. حتی اگر نه به عنوان واحد دانشگاهی که به عنوان یک سرگرمی یا یک امر کمک کننده به بهبود سلامت جسم و روان باید این واحد در دانشگاه‌ها باشد. حتی به صورت اختیاری هم که شده به دانشجویان دوره‌های تکمیلی باید این واحد ارائه شود. آنها واقعا در این مقاطع فشرده و دشوار تحصیلی نیاز دارند که با ورزش کمی از خستگی ذهن و جسم خود کم کنند. طرح این قضیه را نوشته‌ایم و امیدواریم که تصویب شود تا ترم‌های بعدی اجرایی شود.


ورزش بانوان در دانشگاه آزاد اسلامی


جوانمرد در خصوص اهمیت ورزش بانوان در دانشگاه آزاد گفت: ورزش به‌ویژه برای بانوان از سالم‌ترین، مجازترین و مشروع‌ترین تفریحاتی است که در جامعه ما وجود دارد. برای ورزش بانوان برنامه های زیادی داریم. اول اینکه ما در زمینه برابری جنسیتی یکی از بهترین باشگاه‌های کشور هستیم. شاید هیچ باشگاهی به اندازه ما این تناسب را رعایت نکرده باشد. اطمینان دارم که در بین تمام باشگاه‌های ورزشی کشور در تمام رشته‌ها و رده‌ها، هیچ باشگاهی به اندازه ما ورزشکار و تیم ورزشی بانوان ندارد. در این زمینه بر این باورم که پیشتاز هستیم؛ اما هنوز بسیار جای کار داریم.


وی ادامه داد: ورزش بانوان در دانشگاه آزاد بسیار جدی گرفته می‌شود. بر این باوریم که دانشگاه آزاد حریمی امن و سالم برای ورزشکاران خواهر است و آنها می‌توانند با استفاده از امکانات مثال زدنی واحدهای ما ورزش کنند. از یک طرف تیم های حرفه ای ورزش خواهران در لیگ‌های کشوری و حتی در میادین بین المللی افتخار آفرینی می‌کنند. از سوی دیگر لیگ‌های حرفه‌ای ورزش خواهران در سطح کشوری و استانی و درون واحدی بسیار فعال و پویا هستند که دانشجویان ما می‌توانند هر زمانی که خواستند از امکانات ورزشی دانشگاه استفاده کنند. هیچ دانشگاه و شاید هیچ نهادی در ایران به اندازه ما امکانات ورزشی ندارد.


مدیرکل تربیت بدنی دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: برای گسترش ورزش بانوان بحث‌های بسیار جدی صورت گرفته است ضمن اینکه از تمام مربیان، ورزشکاران و دانشجویان خواهر در دانشگاه آزاد اسلامی و حتی از خواهران ورزشکار خارج از دانشگاه آزاد دعوت می‌کنیم تا ایده‌ها و طرح‌های گسترش یافته خود را به ما انتقال بدهند. استقبال می‌کنیم. تعداد لیگ‌های ورزشی بانوان ما در داخل کشور احتمالا از تعداد لیگ های حرفه‌ای بانوان در مسابقات کشوری تحت نظر فدراسیون هم بیشتر باشد. واقعا از گسترش ورزش بانوان حمایت می‌کنیم ضمن اینکه از سال آینده خواهیم کوشید تا همکاری‌های خود با فدراسیون‌های ورزشی در زمینه تقویت و گسترش ورزش بانوان را افزایش دهیم.


به گفته جوانمرد همین جا هم رسما از تمام فدراسیون‌های ورزشی دعوت می‌کنیم تا در صورت داشتن برنامه برای گسترش ورزش بانوان، روی امکانات و مساعدت خانواده بزرگ دانشگاه آزاد اسلامی حساب کنند. ما صدها هزار دانشجوی خانم داریم و امکان ورزشی ما در اکثر شهرهای و استان های کشور برای هر رشته‌ای کفایت می‌کند.


توجه هم‌زمان به مباحث تئوریک و عملی


وی تشریح کرد: در دانشگاه آزاد و در رشته تربیت بدنی که به صورت تخصصی از سوی مدرسان و مربیان کارآزموده تدریس می‌شود، تلاش شده تا روی هر دو جنبه تئوری و عملی ورزش تمرکز شود. شاید به دلیل وسعت واحدهای ورزشی و همچنین عکس‌های بی شماری که از کلاس‌های ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی منتشر شده، این باور ایجاد شده باشد که کلاس‌های ورزشی ما بیشتر عملی است در حالی که مباحث عملی ورزشی زمانی بهره‌وری بالا خواهد داشت که ابتدا مباحث نظری به درستی آموزش داده شود. در این زمینه دستورالعمل آموزشی بسیار سنگین و جدی و دقیقی داریم. تعداد ساعات تدریس شده تئوری و عملی در هر درسی مشخص است.


بهبود امکان ورزشی دست ما نیست


جوانمرد عنوان کرد: بودجه و وظیفه‌ای که برای ما مشخص شده در مورد پیشبرد اهداف ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی و راه اندازی تیم‌های حرفه‌ای یا حرکت در مسیری مشخص در سمت و سوی ورزش همگانی است. وظیفه ما تاسیس و ساخت اماکن ورزشی نیست. ساخت اماکن ورزشی بر عهده واحدهای دانشگاهی است. به عنوان مثال در خوابگاه‌ها یا در کنار مراکز تحصیلی دانشگاه آزاد اسلامی باید اماکن ورزشی و فضای سبز باشد که هر دانشجویی به آن‌ها دسترسی داشته باشد. این وظیفه واحدهای دانشگاهی است که این اماکن ورزشی را با توجه به بودجه‌هایی که در اختیار دارند، بسازند. وظیفه ما در این مورد یادآوری این مورد است. در هر سفر استانی که حضور دارم، اماکن ورزشی دانشگاه‌ها را بازبینی می‌کنم و اگر ظرفیت مغفولی را دیدم به آنها اعلام می‌کنم. به عنوان مثال یکی از واجب‌ترین نیازهای دانشگاه‌های بزرگ جاده تندرستی است. وقتی یک واحد بتواند جاده تندرستی در فضای سبز خود تاسیس کند این به معنای افزایش فعالیت ورزشی دانشجویان و گسترش اهداف ورزش همگانی است.


مدیرکل تربیت بدنی دانشگاه در پایان خاطر نشان کرد: مثال دیگر اینکه وقتی در یک واحد دانشگاهی حضور دارم و می بینم که یک سوله یا سالن ورزشی دارند و می‌توان رشته ورزشی خاصی را در آن سالن برگزار کرد که در حال حاضر فعال نیست، به آنها اطلاع می دهم. بخش تربیت بدنی وظیفه اجرایی ساخت اماکن ورزشی را ندارد اما نظر مشورتی می‌دهد. اگر بودجه جواب داد و از ایده استقبال شد کار اجرایی می‌شود. سعی بر این است در تمام دانشگاه‌های کشور جاده تندرستی را به کمک واحدهای دانشگاهی پیاده سازی کنیم. بسیار ایده خوب و کاربردی و درستی است. حتی شما در این جاده پیاده روی عادی هم داشته باشید خودش ورزش است.


انتهای پیام/4084/


انتهای پیام/

ارسال نظر