صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۱ - ۰۷ بهمن ۱۳۹۸

پشت پرده پروژه‌های فضایی محرمانه آمریکا/ اسپیس‌ایکس چگونه به ابزاری برای ایجاد سلطه تبدیل می‌شود؟

سازمان‌ فضایی آمریکا و شرکت‌های زیرمجموعه آن در قالب پروژه‌های فضایی اهداف فوق محرمانه‌ای را دنبال می‌کنند. این پروژه‌های سری می‌تواند امنیت جهان را به مخاطره بیندازد.
کد خبر : 468139

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، علیرضا باجلان: انسان سال‌هاست به دنبال آن است که با به کارگیری دستگاه‌ها و فناوری‌های مختلف به سیاره‌ها و دیگر کرات موجود در اطراف زمین سفر کرده و به منابع آن‌ها دست پیدا کند یا حداقل ربات‌هایی کاوشگر را به نقاط تاریک و ناشناخته کیهان ارسال کند.


این تلاش‌ها سبب طراحی و تولید دستگاه‌هایی شده است که قطعاً انسان در کمتر از 100 سال گذشته حتی نمی‌توانست تصور آن را بکند. امروز کاوشگرهای ساخته شده در کشورهای مختلف دنیا، ناشناخته‌های جهان هسته‌ای را به چالش کشیده و هر چند اندک ولی مسائل سری را در مورد سیاره‌های مختلف افشا کرده است.


تمامی اطلاعات و مستندات موجود در این گزارش در مقاله‌‌های Here's What We Know About the Secret Zuma Payload SpaceX Is Launching ، HERE’S EVERYTHING WE KNOW ABOUT THAT TOP-SECRET SPACEX MARS CONFERENCE، Satellite System،A Secret Space Plane Just Landed After a Record Stay in Orbit از سایت‌های www.wired.com، www.sciencedirect.com، www.space.com و www.syfy.com موجود است.


پس از مأموریت‌های تاریخی آپولو دیگر، سازمان‌های فضایی جهان نتوانستند و یا نخواستند که فضانوردان خود را به سمت ماه بفرستند ولی در طول این سال‌ها به جای انسان، دستگاه‌های بسیار پیشرفته‌ای به سمت سیاره‌های مختلف منظومه شمسی ارسال شده و خوشبختانه اطلاعات بسیار ارزشمندی را به مراکز تحقیقاتی بر روی زمین فرستاده‌اند.


در طول چند سال گذشته تعدادی از کشورهای دنیا مانند هند، ژاپن و کشورهای در حال توسعه مثل ایران، گام‌های بزرگی در جهت توسعه صنایع تحقیقات فضایی خود برداشته‌اند. اما با این وجود هنوز هم تنها کشورهای روسیه و به خصوص آمریکا خود را برترین قدرت‌های فضایی در جهان می‌دانند و برای حفظ این برتری تجهیزاتی و اطلاعاتی سالانه میلیاردها دلار هزینه می‌کنند.



اسپیس‌ایکس، ابزار قدرت آمریکا برای ایجاد سلطه جهانی


سازمان تحقیقات فضایی ایالات متحده آمریکا موسوم به NASA، هر ساله بخش عظیمی از بودجه نظامی و تحقیقاتی این کشور را به خود اختصاص می‌دهد. ناسا به عنوان بزرگ‌ترین شرکت تحقیقات فضایی در دنیا، ده‌ها شرکت زیرمجموعه در کشورهای مختلف دارد، یکی از شناخته شده‌ترین و فعال‌ترین این شرکت‌ها، «اسپیس ایکس» (SpaceX) است.


اسپیس‌ایکس در ژوئن سال ۲۰۰۲ توسط ایلان ماسک، بنیانگذار تسلا موتورز تأسیس شد. ایلان ماسک معتقد است هزینه بالای سرویس‌های فضایی در بسیاری از شرکت‌های آمریکایی و بین‌المللی به دلیل تجهیزات فرسوده و روش‌های توسعه ناکارآمد است.


او یکی از مهم‌ترین هدف‌های خود را کاهش هزینه به منظور دسترسی قابل اطمینان به اهداف فضایی اعلام کرد. اسپیس‌اکس در ۸ دسامبر ۲۰۱۰، پس از بازگشت کپسول دراگون از یک پرواز دو مداری، به اولین شرکت خصوصی تبدیل شد که توانسته‌ است هر دو عملیات ارسال و دریافت سفینه فضایی از مدار را با موفقیت پشت سر بگذارد.



این شرکت تحقیقات فضایی در نظر دارد تا پیش از سال 2024 میلادی نخستین گروه انسانی را به سیاره مریخ فرستاده و شرایط فرود و اسکان موقت آن‌ها در این سیاره را تا سال 2025 فراهم کند. اسپیس‌ایکس برای دستیابی به این هدف بزرگ تاکنون فعالیت‌های زیادی را انجام داده و در حال فراهم کردن شرایط سفر انسان به مریخ است.


درواقع اسپیس‌ایکس می‌خواهد سفر رؤیایی انسان به مریخ را در قالب تورهای تحقیقاتی-تجاری محقق سازد. این شرکت علاوه بر مریخ قصد راه‌اندازی خط هوایی سفر از زمین به ماه را نیز دارد. تا این لحظه تمامی فعالیت‌های اسپیس‌ایکس مثبت و جذاب به نظر می‌رسد اما مدارکی محرمانه که دولت آمریکا به هیچ عنوان علاقه‌ای به انتشار آن‌ها ندارد، نشان می‌دهد، SpaceX در قالب پروژه‌های تحقیقاتی خود به دنبال زمینه‌سازی برای سلطه کامل آمریکا بر تمامی جهان و تک تک افراد ساکن در سیاره زمین است.



 تحقق رویایی دیرینه یا تحقیقات محرمانه دولت آمریکا


مهم‌ترین اسناد افشا شده از شرکت SpaceX نشان می‌دهد این شرکت در سال 2018 میلادی به دلایلی نامعلوم سفینه فضاپیمای Zuma را به مدار زمین ارسال کرد. این سفینه در قالب پروژه‌ای مرموز و  محرمانه به فضا پرتاب شد و شرکت اسپیس‌ایکس هیچ‌گاه دلایلی روشن در مورد هدف آن را بیان نکرد.


این شرکت فضایی مدت‌ها پیش از ارسال Zuma به فضا آماده‌سازی شرایط را شروع کرده بود. اکثر مراحل آماده‌سازی و پرتاب‌های آزمایشی این سفینه در پایگاه کیپ کارانوال نیروی هوایی ارتش آمریکا در فلوریدا انجام شد. به نظر می‌رسد Zuma بخشی از پروژه فضایی SpaceX Falcon 9 است.


اسپیس‌ایکس می‌خواهد با تجهیزات فضایی خود توقعات دولت آمریکا را برآورده ساخته و از طرف دیگر امتیازهای لازم را دریافت کند. در واقع تجهیزات این شرکت علاوه بر جمع‌آوری داده‌های اطلاعاتی لازم، اهداف نظامی آمریکا را نیز فراهم می‌کند. دیگر ماموریت‌های مخفی اسپیس‌ایکس پرتاب دو ماهواره امنیتی به فضا است. این ماهواره‌ها که با همکاری ناسا طراحی و ساخته شده‌‌اند بدون انتشار اطلاعاتی از اهداف مأموریتی‌شان به مدار زمین ارسال شدند.



از دو ماهواره فوق که در سال 2017 میلادی به فضا پرتاب شدند، یکی از آن‌ها دارای بازوی روباتیک بود. گویا سازمان فضایی آمریکا و نیروهای نظامی این کشور در صدد هستند تا دامنه تحقیقاتی خود را در خارج از کره زمین گسترش دهند. با توجه به تاریخ پرتاب این ماهواره‌ها به نظر می‌رسد SpaceX پیش پرتاب Zuma از قبل برای پرتاب این دو ماهواره برنامه‌ریزی کرده و تجهیزات لازم را زودتر از تاریخ پرتاب این ماهواره‌ها به فضا ارسال کرده است.


ماهواره Zuma  در فاصله 2000 کیلومتری از سطح کره زمین قرار گرفته است و مناطق زیادی از سیاره‌ها را به صورت شبانه‌روزی رصد می‌کند. کارشناسان معتقدند این ماهواره به دوربین‌هایی مجهز شده است که بسیار بیشتر و بهتر از دوربین‌ ماهواره‌های موجود در فضا، نقطه‌ای را در نظر گرفته و تا میزان قابل توجهی بزرگ‌نمایی می‌کند تا بهترین نتیجه ممکن در تصویربرداری حاصل شود. ماهواره زوما هر 90 تا 120 دقیقه مأموریت خود را کامل کرده و به دور زمین می‌چرخد.



زوما ماهواره‌ای با قابلیت ارتباطات چند جانبه


تجهیزات زوما می‌تواند علاوه‌ بر برقراری ارتباط با زمین برای ارسال تصاویر و هرگونه اطلاعات دریافتی، به ماهواره‌های دیگر موجود در مدار زمین نیز متصل شده و از آن‌ها به عنوان ابزاری به منظور کسب اطلاعات بیشتر از نقاط مختلف کره زمین استفاده کند. البته سیستم‌های هدایت و ناوبری سازمان تحقیقات فضایی آمریکا نیز از روی زمین شرایط ارتباط انواع ماهواره‌ها با زوما را فراهم می‌سازد.


از دیگر قابلیت‌های ویژه این ماهواره امکان فرود روی سطح زمین  و ارسال مجدد به فضا است. بدون شک اسپیس‌ایکس مشخصاتی زیادی از این فضاپیما را به صورت راز نگه داشته است و شاید سال‌ها زمان لازم باشد تا به تدریج اطلاعات بیشتری از آن در سطح عمومی منتشر شود.


با اینکه هنوز نمی‌توان در مورد ابعاد پروژه‌های محرمانه شرکت SpaceX با قطعیت سخن گفت ولی شاید تمامی سرمایه‌گذاری‌ها و صنایع فضایی این شرکت مقدمه‌ای برای ایجاد تحولی بزرگ در جهان است.


قطعا این تحول که گه گاه اطلاعاتی از آن به بیرون درز می‌کند و همین گزارش نیز قسمتی از آن را بیان کرده، نشانی از تلاش گسترده آمریکا به منظور تسلط بر همه ابعاد زندگی انسان‌ها است. مدیران شرکت اسپیس‌ایکس با همکاری مسئولان ناسا و سایر مقامات دولتی آمریکا قصد دارند سیستم ناوبری و موقعیت‌یابی جدیدی راه‌اندازی کنند. قطعا این سیستم از طریق ده‌ها و حتی صدها ماهواره آمریکا در خارج از مدار زمین هدایت می‌شود.



گسترش ارتباطات ماهواره‌ای با افزایش تعداد ماهواره‌ها در مدار زمین


البته ایجاد چنین پروژه‌ای در کوتاه مدت به معنای نابودی و قطع خدمات مجموعه ناوبری جهانی(GPS) نیست و احتمالا هرگونه تغییری در سال‌های آینده با حفظ ظرفیت‌های کنونی سرعت می‌گیرد. شاید این سوال مطرح شود که آیا همین تعداد ماهواره‌های موجود در مدار زمین نمی‌توانند برنامه‌های آمریکا را محقق سازند؟


پیش از بیان پاسخ این پرسش باید بدانید که ماهواره‌های در حال چرخش در اطراف زمین، برای ارتباط با مراکز تحقیقاتی و کسب بهترین و بیشترین نوع اطلاعات با عکس‌برداری، فیلم‌برداری و یا اسکن نقاط مختلف سیاره زمین باید در زمان مناسب در فاصله‌ای مطلوب از منطقه مورد نظر قرار گیرند تا لنزهای دوربین ماهواره قادر به استفاده از حداکثر توانایی خود در هنگام عکس‌برداری باشند.


اما این موضوع همیشه و هر لحظه امکان‌پذیر نیست زیرا تعداد ماهواره‌های کنونی در خارج از مدار زمین محدود است. تنها راه از بین بردن این ضعف افزایش تعداد ماهواره‌هاست. پروژه افزایش کمی و کیفی ماهواره‌های هدایت‌گر در مدار زمین در بین دانشمندان با نام «منظومه ماهواره‌ای» شناخته می‌شود. طبق این پروژه در آینده‌ای نزدیک صدها ماهواره اطراف کره زمین را محاصره می‌کنند و در هر لحظه هدایت تمامی دستگاه‌های هوشمند و الکترونیکی را در اختیار دارند.



سفر به سیاره سرخ، رویای بزرگ مدیران اسپیس‌ایکس


رئیس شرکت SpaceX در اواسط سال 2018 با دعوت 60 تن از شناخته شده‌ترین دانشمندان بزرگ جهان در حوزه هوا و فضا و مهندسی مکانیک، کنفرانسی بزرگ را در محل این شرکت در کالیفرنیا آمریکا برگزار کرد.


این کنفرانس در دو بخش علنی و غیرعلنی برگزار شد و طبق خبرهای منتشر شده، ایلان ماسک در جلسه مخفیانه خود با دانشمندان علوم مختلف ضمن تشریح اهداف SpaceX از آن‌ها خواسته است در پروژه‌های شبه نظامی اسپیس‌ایکس مشارکت کرده و از قدرت مطلق آمریکا در ایجاد سلطه فضایی حمایت کنند.



همانطور که در ابتدای گزارش نیز به آن اشاره شد یکی از بزرگ‌ترین رؤیاهای ایلان ماسک و همه کارمندان شرکت اسپیس‌ایکس آماده کردن زمینه‌ها و تجهیزات لازم برای سفر انسان به مریخ است. قطعا سیاره سرخ هدفی راحت برای دستیابی نیست ولی می‌توان امیدوار بود تا پیش از سال 2025 شاهد حضور اولین فضانوردان روی سطح این سیاره باشیم. بدون شک SpaceX این هدف خود را با قدرت دنبال می‌کند و علاوه بر تحقق رؤیای دیرینه دانشمندان به فکر تأمین منافع شرکت خود و در نهایت دولت آمریکاست.


انتهای پیام/4144/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر