داوری سودای سیمرغ به کدام گروه میرسد؟/ امسال قدرت انتخاب فراوان است!
به گزارش خبرنگار حوزه سینمایی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، چند روزی به آغاز جشنواره سی و هشتم فیلم فجر باقی نمانده و عمده فیلمسازان نیز در تبوتاب تهیه نسخه نهایی فیلم خود و تحویل آن به جشنواره هستند. در این بین تاکنون داوران سه بخش اعم از نگاه نو، فیلم کوتاه و نیز مستند به یک گروه ثابت سپرده شده تا همه آثار این بخشها را داوری کنند.
هرچند که قطعاً طیفبندی افراد حاضر در این هیئت پنج نفره میتوانست متعددتر جلوه کند تا آشنایی بیشتری با هر سه فرم این نوع آثار داشته باشند و به قطعیت بهتری برای انتخاب برگزیدگان برسند. با این حال باید دید که نتیجه عملکرد این گروه که فشار دوچندانی هم روی آنان خواهد بود به کدام سمت منتهی میشود.
مهدی جعفری، روحالله حجازی، مصطفی رزاقکریمی، فرشته طائرپور و هادی مقدمدوست، فیلمسازان بیتجربهای نیستند هر چند که برخی همانند طائرپور در این چند ساله اخیر در حوزه تهیهکنندگی، کمتر ورود جدی داشته و در کنار این مسئله جای حضور برخی فعالین دو بخش اعم از مستند و فیلم کوتاه به عینه نیز دیده میشود. هرچند لااقل در این بخشها تجربه نشان داده که آثار نهایی میتواند مورد اقبال همه قرار گیرد.
عمده تفاوت در انتخاب و داوریها متوجه بخش سودای سیمرغ است که گاه برگزیدگان نهایی مورد انتقاد بسیاری نیز قرار میگیرد؛ چنانکه این اتفاق در دورههای خاصی از جشنواره فجر بیشتر به چشم آمده و از حواشی عجیب و طولانیمدت بعد از برگزاری این رویداد نیز قلمداد میشده است.
چند روزی بیش به آغاز جشنواره نمانده و احتمالاً بهزودی اسامی هیئتداوران سودای سیمرغ اعلام میشود. نکته جالب شاید جمع بالقوه بسیاری است که به هر دلیل امسال در جشنواره فجر، فیلمی ندارند و همین نکته میتواند دست دبیر جشنواره را برای انتخاب داوری این بخش رقابتی و اصلی باز بگذارد.
البته باید دید این جمعیت زیاد فیلمسازان پشت درهای جشنواره فجر، آیا تمایلی برای داوری سوداغ سیمرغ دارند یا خیر؟ از این جهت که انتقادات همیشگی بعد از اعلام برگزیدگان و صاحبان سیمرغ که در مواردی کاملاً موجه و به حق است، متوجه این طیف خواهد بود. خصوصاً اینکه این اعتراض و نقدها بهراحتی همدست از سر آنان برنمیدارد!
انتهای پیام/ 4143/
انتهای پیام/