صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۳۰ - ۰۲ بهمن ۱۳۹۸
دکتر طهرانچی در جمع خبرنگاران:

دانشگاه آزاد حرکتی جدی را در عرصه فناوری و نوآوری شروع کرده است/ افتتاح سراهای نوآوری در دستور کار قرار دارد

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت:دانشگاه آزاد اسلامی افتخار این را دارد تا در شرایطی که کشور از سوی دشمنان در هجمه اقتصادی قرار گرفته با یک نگاه نو به آموزش عالی و کارکرد آموزش عالی، حرکتی جدی را در عرصه فناوری و نوآوری شروع کند.
کد خبر : 467669

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دکتر محمدمهدی طهرانچی در حاشیه اولین نمایشگاه و همایش شتاب‌دهنده‌های آزاد که صبح امروز در نمایشگاه دائمی اقتصاد دانش‌بنیان سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد، اظهار کرد: دانشگاه آزاد اسلامی افتخار این را دارد که در این شرایطی که کشور از سوی دشمنان در هجمه اقتصادی قرار گرفته با یک نگاه نو به آموزش عالی و کارکرد آموزش عالی، حرکتی جدی را در عرصه فناوری و نوآوری شروع کند.


وی افزود: دانشگاه آزاد اسلامی در سراسر کشور گسترده است و در همه شهرهای کشور شعبه دارد. این بستر را ما می‌خواهیم برای توسعه فناوری و نوآوری و حمایت از اقتصاد کشور و بسترسازی اقتصاد دانش‌بنیان و اشتغال دانش‌بنیان به کار بگیریم. این حرکت حرکتی ملی است که فقط توسط خود دانشگاه آزاد و به‌تنهایی نمی‌توانست انجام شود.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی عنوان کرد: ما از همه شتاب‌دهنده‌های فعال کشور دعوت کرده و طی یک مصاحبه بسیار خوب، بهترین‌های آنها را انتخاب کردیم. امروز 20 شتاب‌دهنده و همچنین تمام مدیران واحدهای خود را دعوت کردیم و در اینجا حضور پیدا کردند. با نگاه‌های جدید یعنی تشکیل بازار فناوری و سرای نوآوری و بسترسازی که از لحاظ قانونی در دانشگاه آزاد اسلامی شکل گرفته است، و همچنین با ارتباط‌دهی بین زیرساخت دانشگاه آزاد اسلامی و شتاب‌دهنده‌هایی که تجربه‌های ملی موفقی دارند، داریم این حرکت ملی را هم‌افزا می‌کنیم.


طهرانچی افزود: ما بیش از یک میلیون دانشجو، 24 هزار هیئت علمی، 11 هزار آزمایشگاه فعال و 20 میلیون متر مربع فضای ساختمانی فعال در همه شهرهای کشور داریم و نگاه جدیدی را که در دانشگاه آزاد اسلامی شکل گرفته است با کاری که در کشور صورت گرفته بود پیوند می‌دهیم. امیدواریم این کار یک کار بزرگ در حوزه اشتغال دانش‌بنیان و بحث نوآوری باشد که بتواند در این شرایط اقتصادی، برون‌رفتی را فراهم کند.


وی در پاسخ به این پرسش که غیر از این صندوق‌های نوآوری که معاونت علمی و فناوری از آنها حمایت می‌کند، دانشگاه آزاد اسلامی هم صندوق‌هایی برای حمایت دارد یا خیر، بیان کرد: در دانشگاه آزاد اسلامی، در حال عملیاتی کردن صندوق پژوهش و فناوری با سرمایه 200 میلیارد تومانی هستیم و همچنین صندوقی که  به همراه ستاد اجرایی فرمان امام(ره) و معاونت علمی و دیگر نهادها با سرمایه 650 میلیارد، یک ماه پیش در بورس پایه‌گذاری کردیم، این زیرساخت را هم داریم. همچنین ارتباط بسیار خوبی را با صندوق نوآوری و شکوفایی داریم و معاونت علمی و فناوری هم حمایت می‌کند.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی افزود: در گذشته واحدها سرمایه‌های‌شان را در بانک‌ها می‌گذاشتند و به کسب سودهای بانکی اتکا می‌کردند، اما هیئت امنا دیگر اجازه نداد آن سرمایه‌ها در این مسیر قرار گیرد. بنابراین قرار شد که سرمایه دانشگاه بایستی یا برای پشتوانه‌سازی وام دانشجویی برای تحصیل یا حمایت از کسب و کارهای دانش‌بنیان باشد. این کار را انجام دادیم و إن‌شاءالله سرمایه‌ای را که دانشگاه آزاد اسلامی دارد، به عنوان سرمایه فعال در این راستا به کار خواهیم گرفت.


طهرانچی درخصوص این سؤال که آیا این آغازی برای ایجاد واحدهای شتاب‌دهنده در خود دانشگاه آزاد اسلامی خواهد بود، گفت: ما دقیقاً اکنون افتتاح سراهای نوآوری را در دانشگاه آزاد اسلامی شروع کرده‌ایم و در دهه فجر پنج سرای نوآوری را در تهران افتتاح خواهیم کرد. فضاهایی که قبلاً فضاهای صرفاً آموزشی بوده با جابه‌جایی‌هایی که سال گذشته به سوهانک و بقیه مناطق داشتیم، فضاهایی را در مرکز شهر آزاد کرده‌ایم که آنها نیز در حال افتتاح هستند.


وی همچنین افزود: در شهرستان‌ها نیز این کار را انجام می‌دهیم. در واحدهای خوراسگان، همدان، آذربایجان شرقی، اردبیل و همه استان‌ها به این مفهوم پیوسته‌اند که فضاها و امکانات‌شان را برای تشکیل سرای نوآوری اختصاص دهند. همچنین در هر استان یک بازار فناوری و مجموعه‌ای از سراهای نوآوری تأسیس می‌کنیم که إن‌شاءالله بتواند در این راستا کار کند. یکی از سراهای خیلی جدی‌مان سرای بذر صیفی‌جات است که با مجموعه‌ای از توان ملی راه‌اندازی‌ شده است.


انتهای پیام/4112/4118/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر