تولید دارو نیاز به مدلسازی حیوانی دارد
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری، ستاد توسعه علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی معاونت علمی و فناوری شبکهای ملی راهاندازی کرده است تا تولید محصولات حوزه سلامت مانند دارو و سلول پیگیری شود.
امیر علی حمیدیه دبیر ستاد توسعه علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به اقدامات ستاد در حوزه مطالعات پیشبالینی اشاره کرد و گفت: ستاد، اقدامات در این حوزه را بر اساس سند توسعه ملی علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی انجام داد.
حمیدیه ادامه داد: در این سند خودکفایی در مواد اولیه، تجهیزات آزمایشگاهی به گونهای که تا 90 درصد ارزش این مواد در کشور قابل تولید باشد مورد تأکید قرار گرفته است تا شاهد رونق فعالیتهای این حوزه باشیم. زیرا یکی از مشکلات صنایع پزشکی در نیم قرن گذشته، نبود مسیری مشخص برای انجام مطالعات پیش بالینی است.
وی همچنین بیان کرد: پس با توجه به این موارد شبکه ملی مدلسازی حیوانی و تحقیقات درون تنی در ستاد ایجاد شد. زیرا مطالعات پیش بالینی پایه صنایع سلامت است. با ایجاد این شبکه ملی از تمامی فعالان این حوزه دعوت به عضویت در آن شد تا گامهایی قدرتمند برای توسعه آن در کشور برداریم.
حمیدیه با اشاره به اینکه برای کار روی بیماریهای مختلف نیاز به مدلهای حیوانی متفاوت است گفت: برای تولید محصولاتی مانند دارو، سلول و ژن باید نخست مطالعات و تحقیقات روی مدلهای حیوانی انجام شود و توسعه این حوزه باعث درمان بیماریها در کشور آن هم بهصورت قانونمند میشود. پس با تشکیل این شبکه ملی در مسیر توسعه تحقیقات این حوزه گام برداشتیم و 3 بهمن ماه برنامه آموزشی و ترویجی این حوزه برگزار میشود تا با حضور فعالان فعالیتها بهصورت متمرکز پیگیری شود.
همچنین ربانی دبیر شورای راهبردی شبکه ملی مدلسازی حیوانی و تحقیقات درون تنی گفت: این شبکه بر مبنای تمرکز بیشتر روی تحقیقات پیش بالینی راه اندازی شد. برای تولیدات دارویی پیش از انجام تحقیقات انسانی در مرحله پیش بالینی نیاز به تستهای حیوانی است. پس این شبکه در تلاش است تا با ساماندهی این تحقیقات نتایج درخشانی برای این حوزه ایجاد شود و در این راستا برای نظاممند، قانونمند و متمرکز کردن تحقیقات گام برمیدارد.
به گفته وی، یکی از اقدامات شبکه برای تحقق این هدف برگزاری سمپوزیومی با عنوان «مدلسازی حیوانی و تحقیقات درون تنی» است که 3 بهمن ماه در مرکز قلب تهران برگزار میشود. معرفی فعالیتهای این شبکه ملی به تمامی محققان هدفی است که با برگزاری این سمپوزیوم دنبال میشود.
ربانی همچنین بیان کرد: بررسی وضعیت مراکز حیوانات آزمایشگاهی در داخل و خارج کشور، استانداردهای مراکز تکثیر، پرورش و نگهداری حیوانات آزمایشگاهی، آشنایی و معرفی انواع مدلهای حیوانی و اهمیت آنها در مطالعات درون تنی و تصویربرداری در این مطالعات برخی از محورهای این سمپوزیوم است. البته این شبکه علاوه بر برگزاری سمپوزیوم اقدامات دیگری مانند برگزاری کارگاههای آموزشی برای آشنایی با استانداردهای این حوزه انجام میدهد. از دیگر فعالیتهای شبکه معرفی مراکز ارائهدهنده خدمت به محققان است و با عضویت در آن محققان با تمام مراکز ارائهدهنده خدمت آشنا میشوند.
انتهای پیام/4021/
انتهای پیام/