صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
#ژورنالیسم_علم؛

روزنامه‌نگاری علم به‌طور فزاینده‌ای به‌دنبال توسعه قلمرو خود است

روزنامه‌نگاری علم یکی از مهم‌ترین حوزه‌های روزنامه‌نگاری است که به‌طور فزاینده‌ای به‌دنبال توسعه قلمرو خود است زیرا امروز علم بیش از پیش با زندگی روزمره انسان پیوند خورده و به‌دنبال کشف نقاط اشتراک بیشتری است.
کد خبر : 466546

به گزارش خبرنگار حوزه رسانه گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از «مدرسه آزاد روزنامه‌نگاری» (open school of journalism)، روزنامه‌نگاری علم همواره به‌عنوان یکی از حوزه‌های جدید روزنامه‌نگاری مورد توجه قرار گرفته و از آن به‌عنوان یکی از مهم‌ترین شاخص‌ها در رشد و توسعه یاد می‌شود.


از دلایل مهم نگاه ویژه به این حوزه از ژورنالیسم می‌توان به این نکته اشاره کرد که روزنامه‌نگاران علم از یک‌سو به‌عنوان دانشمند مطرح هستند ‌که از یک‌سو می‌توانند گزارش‌های مفصل و پیچیده برآمده از حوزه‌های علمی و پژوهشی را خوانده و درک کنند و از سوی دیگر آن را برای عموم قابل فهم کرده و به مخاطبان انتقال دهند.


حوزه‌های تحت پوشش روزنامه‌نگاری علم کدامند؟


فرصت‌های جدید در روزنامه‌نگاری علم همیشه در حال تحول بوده و زمینه‌های فعالیت در چشم‌اندازهای ملی در بحث بهداشت عمومی روز‌به‌روز در حال تغییر و تحول است با وجود این برخی از مباحث متداول در ژورنالیسم علم عبارت‌اند از گزارش نتایج پژوهش‌ها، پرداختن به تعاملات علمی بین رشته‌های مختلف علمی، فضا و نجوم (به‌ویژه اکتشافات فضایی ناسا)، بررسی تضارب آرای مکاتب در خصوص موضوعات مورد علاقه عامه، کاربرد علم در ارتش و موضوعات دفاع ملی و تاریخ تکامل علم.


روزنامه‌نگاری علم باید به چه مخاطبانی توجه کند؟


امروز مخاطبان روزنامه‌نگاری علم به‌طور فزآینده‌ای در حال مهاجرت به قالب‌های آنلاین هستند. وبلا‌گ‌ها، خبرنامه‌ها و روزنامه‌های الکترونیک، مجلات دیجیتال، اخبار تصویری و دیگر خدمات گزارش‌دهی مبتنی بر اینترنت مهم‌ترین منابعی هستند که بخش عمده اخبار را در حوزه‌های مختلف تولید می‌کنند.


گفته می‌شود مخاطبان عام روزنامه‌نگاری علم کسانی هستند که یا اطلاعات کمی در ارتباط با حوزه علم هستند و یا اصلاً در این رشته‌ها آموزش خاصی هم ندیده‌اند.


به‌طورکلی روزنامه‌نگاران علمی که به گزارش موضوعاتی همچون یافته‌های پزشکی در ارتباط با مغز انسان، اکتشافات فضایی، تکنیک‌های جدید آموزشی و تغییرات زیست محیطی می‌پردازند باید سعی کنند به‌گونه‌ای به انتقال پیام بپردازند تا مخاطبان کنجکاو و علاقه‌مند نسبتاً ناآگاه را به این حوزه‌ها جذب کنند.


چرا روزنامه‌نگاری علم مهم است؟


اهمیت فعالیت روزنامه‌نگار علم در این است که این حوزه بیش از سایر حوزه‌های ژورنالیسم در حال توسعه است و پیش‌بینی می‌شود این روند همچنان ادامه داشته باشد.


ادامه روند رو به رشد حوزه‌های فعالیت ژورنالیسم علم بدان دلیل است که علم بیش از پیش با زندگی روزمره انسان پیوند می‌خورد.


علم هر روز به درک بیشتری از سلامتی و بیماری، تولد و مرگ، فرآیند طول عمر و پیری می‌پردازد. علم آن‌چیزی است که هر روز و بیش از پیش ما را با سیارات جدید آشنا می‌کند و شاید یک روز سخن از تصرف و استعمار یک سیاره جدید به میان آید.


آنچه امروز در رویکرد فرآیند فعالیت‌های علمی رخ داده باعث شده تا در بیشتر موارد بشر به جای اشتیاق برای اعزام نیروهای نظامی به قلمروهای ناشناخته و نبرد با بیگانگان، به‌دنبال تلاش برای مبارزه با فعالیت‌هایی باشد که به گرم شدن زمین و تغییرات آب و هوایی منجر می‌شود، این بدان معناست که روزنامه‌نگاری علم همچنان دارای بیشترین تقاضا برای آگاهی از مسائل جهانی و اشتیاق برای دانستن پیشرفت‌های علمی است که به سلامتی و صلح کمک می‌کند.


منبع اصلی


انتهای پیام/4105/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر