صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۳۲ - ۱۹ بهمن ۱۳۹۸
ویترین کتاب/ 27

همه چیز درباره روایتگری و نوشتن در «روایت و ذهن نویسا»

بررسی اهمیت روایت در زندگی انسان و اینکه از اصل و اساس چیست و یا چه نیست، از جمله سوالات مهمی هستند که نویسنده در کتاب «روایت و ذهن نویسا» در پی پاسخ‌دادن به آنهاست.
کد خبر : 466185

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، کتاب «روایت و ذهن نویسا» نوشته کورش علیانی ازسوی انتشارات علمی و فرهنگی منتشر و راهی بازار نشر شده است.


چرا روایت در حیات انسانی مهم است؟ اساساً روایت چه هست و چه نیست؟ ربط آن به نوشتن چیست؟ آیا روایت امری است صرفاً خیالی؟ تفکیک میان خیال و واقعیت چگونه ممکن است؟ و سرانجام آن که روایت چگونه درمان می زید باورهایمان را می‌سازد و در تعیین شکل و شیوه زندگی‌مان کارگر است؟


این‌ها پرسش‌هایی است که نویسنده در این کتاب طرح کرده، آن‌ها را مبنای انسجام کتاب و فصل‌بندی قرار داده و کوشیده است ضمن بررسی آن‌ها برای هر پا یک پاسخی بیابد. در آغاز در تعریف روایت مؤلف تلاش کرده به تصویری دست یابد برآمده از توصیف؛ حاصل آنکه ذکر مثال‌ها، نقل متن و به ویژه لحن مبتنی بر گفتگوی نویسنده، خواننده را قادر به فهم عینی از موضوع کتاب خواهد نمود که واجد فاصله‌ای چشمگیر با حد و رسم‌ها و تعریف‌های انتزاعی است.


نویسنده در فصلی دیگر نشان داده است که ذهن چطور روایت می‌سازد و چطور می‌‌توان از دانسته‌ها در باب روایت به یک نظریه ذهن نوتر و مفیدتر دست یافت. تبیین اهمیت انکارناپذیر و بنیادی روایت در حیات انسانی موضوع دو فصل میانی یک کتاب است؛ چطور روایت هویت فردی و هویت جمعی ما را می‌سازد. درنهایت روایت چگونه به ما کمک می‌کند شیوه‌هایی برای زندگی و فکر خود بیابیم.


نویسنده از اهمیت جسم یا بدن در روایت غافل نشده است و با اشاره به بیماری و آسیب جسمی، به منزله یکی از ناب‌ترین سرچشمه‌های رخ دادن واقعه‌های غیرمنتظره، در فصلی دیگر به روایت پزشکی پرداخته است. سرانجام در پایان نویسنده می‌کوشد به شما ایده بدهد که چگونه بیان روایی خودتان را بسازید.


کتاب «روایت و ذهن نویسا» در ۹ فصل تدوین شده است. عناوین فصل‌ها به‌ترتیب عبارت است از: «درباره اینکه چرا روایت مهم است»، «درباره اینکه روایت چیست»، «درباره اینکه روایت چطور پدید می‌آید و ذهن چطور کار می‌کند»، «خیال، واقعیت، جعل و خیالینگی»، «درباره ربط روایت و باور»، «درباره اینکه روایت چطور هویت‌ها را می‌سازد»، «درباره اینکه روایت‌های زندگی چه هستند و چه می‌کنند»، «درباره روایت و پزشکی» و «درباره فن‌ها و ترفندهای یک بیان روایی».


کتاب «روایت و ذهن نویسا» در 266 صفحه با قیمت 28 هزار تومان از سوی انتشارات علمی و فرهنگی وارد بازار کتاب شده است. 


انتهای پیام/4028/


انتهای پیام/

ارسال نظر