صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۴۰ - ۲۱ دی ۱۳۹۸
آنا گزارش می‌دهد؛

قصه پرغصه مهاجرت؛ از مهاجرت نابغه تکواندو تا داور بین‌المللی شطرنج

مهاجرت ورزشکاران و قهرمانان شاخص ایرانی یکی از موضوعاتی است که این روزها به قصه‌ای پرغصه برای ورزش کشور تبدیل شده و روز به روز هم در حال افزایش است.
کد خبر : 465549

به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، سید حامد رحمتی، خبر کوچ ورزشکاران و قهرمانان شاخص ورزش ایران این روزها سوژه رسانه‌های ورزشی ایران شده است. کیمیا علیزاده، تنها دختر مدال‌آور المپیک ریو راهی هلند شد؛ سعید مولایی، جودوکار ایران به کشور مغولستان پناهنده شد؛ علیرضا فیروزجا، استاد بزرگ شطرنج ایران برای کشوری غیر از ایران مسابقه می‌دهد. میترا حجازی‌پور هم بدون حجاب در مسابقات حاضر می‌شود و شهره بیات هم داور بین‌المللی شطرنج هم برای کشوری غیر از ایران داوری می‌کند.


کیمیا علیزاده، نخستین بانوی تکواندوکار ایران بود که توانست در المپیک ریو به نشان برنز دست پیدا کند. خبرها حاکی از این است که او این روزها در کشور هلند به همراه همسرش، حامد معدنچی به سر می‌برد و قصد دارد با پرچمی غیر از پرچم ایران در مسابقات شرکت کند. علیرضا فیروزجا، استاد بزرگ شطرنج ایران هم در مسابقات قهرمانی جهان با پرچمی غیر از پرچم ایران بازی کرد و اتفاقاً نایب قهرمانی آن مسابقات را از آن خود کرد. او قرار است بعد از این برای کشور فرانسه بازی کند. میترا حجازی‌پور هم به گفته رئیس فدراسیون شطرنج یک سالی است که برای ایران بازی نمی‌کند و در همین مسابقات اخیر هم بدون حجاب بازی کرد. پس از مهاجرت ورزشکاران نوبت به داوران ورزشی می‌رسیم. همین چند وقت پیش بود که علیرضا فغانی به همراه خانواده‌اش راهی استرالیا شد تا ادامه قضاوت ورزشی‌اش را در کشوری غیر از ایران ادامه دهد. حالا پس از فغانی نوبت به شهره بیات رسیده، داور بین‌المللی شطرنج ایران که این روزها حواشی زیادی داشته است.


پس از انتشار عکس‌های بی‌حجاب شهره بیات در مسابقات قهرمانی جهان حواشی زیادی به وجود آمد. کیومرث بیات، رئیس هیئت شطرنج گیلان و مالک باشگاه سپیدرود رشت پدر شهره بیات است. او در اولین مصاحبه‌اش درباره این داور بین‌المللی شطرنج اعلام کرد انتشار تصاویر بی‌حجاب دخترش در مسابقات، شیطنت عکاسان بوده است. او پس از قضاوت در این رقابت‌ها به‌زودی برمی‌گردد و ادامه فعالیت‌های ورزشی‌اش را در ایران دنبال می‌کند.



درحالی‌که پدر این داور بین‌المللی اعلام کرده انتشار عکس‌های بی‌حجاب شیطنت عکاسان است؛ اما شهره بیات پنج‌شنبه‌شب هفته گذشته دوباره در مسابقات قهرمانی بانوان حاضر شد و بدون حجاب داوری کرد. موضوعی که نشان می‌داد او دیگر قصد بازگشت به ایران را ندارد و پدرش هم خبر مهاجرت او را تأیید و اعلام کرد دخترش قرار است با کمک فدراسیون جهانی شطرنج فعالیت ورزشی‌اش را در کشوری دیگر پیگیری کند و قصد بازگشت به ایران را ندارد. البته به گفته کیومرث بیات، او و فدراسیون شطرنج تلاش زیادی برای بازگشت این داور کرده‌اند؛ اما شهره بیات تصمیم خود را گرفته است و قرار نیست دیگر به ایران بازگردد.


خبر کوچ ورزشکاران ایرانی به هر دلیلی می‌تواند هشداری جدی برای متولیان ورزش ایران باشد. بدون شک ورزشکاران مطرحی که تصمیم می‌گیرند در سال منتهی به المپیک راهی کشور دیگری شوند، یک‌شبه به این جایگاه نرسیدند و تلاش‌های زیادی انجام داده‌اند تا حاصل زحمت و تلاش آنها برای کشوری غیر از ایران باشد.


امین ارباب، احسان خدادادی و مژگان تاجیک در ژیمناستیک، سامان طهماسبی و صباح شریعتی در کشتی، میلاد بیگی، راحله آسمانی و رضا مهماندوست در تکواندو افرادی بودند که به هر دلیلی ترجیح دادند ادامه دوران فعالیت ورزشی خود را در کشوری غیر از ایران بگذرانند. الشن مرادی و درسا درخشانی ۲ تن از نابغه‌های شطرنج ایران به آمریکا سفر کردند و مینا علیزاده و شروین پاک‌دلان نیز ۲ قایقرانی بودند که نتوانستند دست رد به پیشنهاد آلمانی‌ها بزنند. ایمان جمالی در هندبال و وحید سرلک در جودو نیز دیگر ورزشکاران مطرحی بودند که به ترتیب بار سفر به کشورهای مجارستان و آلمان را بستند و برای آنها به کسب افتخار پرداختند.


اگرچه شاید هرکسی به دلیل شخصی تصمیم به مهاجرت می‌گیرد؛ اما در موضوع مهاجرت ورزشکاران نمی‌توان پیشنهاد اغواکننده خارجی‌ها یا نبود امکانات و مشکلات معیشتی در ایران را نادیده گرفت و به همین خاطر آنها تصمیم می‌گیرند افتخارات خود را در کشوری غیر از ایران به جهانیان نشان دهند. در نهایت خیلی از کشورها بدون هیچ رنج و زحمتی صاحب‌تجربه و تخصص ورزشکاران ایران می‌شوند و در نهایت از مدال‌های رنگارنگ آنها بهره می‌برند. بدون شک فدراسیون‌های مربوطه و ناکارآمدی مسئولان قصه پرغصه مهاجرت را برای ورزش ایران به وجود آوردند و اگر متولیان ورزش جلوی این موضوع را نگیرند در سال‌های آتی بیش از این شاهد کوچ افتخارآفرینان این مرزوبوم خواهیم بود.


انتهای پیام/4048/4057/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر