سینما؛ ابزار شناخت تروریسم واقعی/ توجه به سینمای مقاومت با اهدای تندیس سردار سلیمانی در جشنواره فجر
به گزارش خبرنگار حوزه سینمای گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا در پی شهادت سردار مقاومت شهید حاج قاسم سلیمانی، جشنواره فیلم فجر با موافقت رئیس سازمان سینمایی و به منظور پاسداشت نمادین این الگوی ظلمستیزی «تندیس سردار شهید سلیمانی» را به بهترین فیلم از منظر جهاد و مقاومت اهدا خواهد کرد.
در این سالها شاهد ساختن فیلمهایی با مضمون مقاومت و مبارزه با تروریسم از سوی فیلمسازانی بودهایم که با ساختن این نوع کارها به شناختن هر چه بیشتر چهره تروریسم به جهانیان تلاش کردهاند. تعدادی از این فیلمسازان از ضرورت ساخت این نوع فیلمها در سینما گفتهاند.
در دوران جدیدی قرار گرفتهایم
مهدی همایونفر، تهیهکننده فیلم «33روز» با تأکید بر اینکه باید این نگاه ویژه در جشنواره فیلم فجر، به فیلمهای مقاومت و مبارزه تروریسم تداوم داشته باشد، گفت: برای ساخت این فیلمها باید یک نظام تشویق و ترفیع از سوی فارابی و سازمان سینمایی ایجاد برای فیلمسازان ایجاد شود. واقعه شهادت سردار سلیمانی بیانگر این است که ما در دوره جدیدی از مبارزه قرار گرفتهایم و مقطع بسیار حساسی است. پس نقشآفرینی فرهنگ و هنر در این دوران اهمیت بالایی خواهد داشت.
فرهمند: اهدای تندیس سردار سلیمانی به شرطی جریانساز است که فیلمسازان برای ساخت فیلمهایی با موضوع مقاومت دغدغه و البته شرایط لازم را داشته باشند
در حد شعار باقی نمانیم
رضا فرهمند، کارگردان مستند «زنانی با گوشواره باروتی» نیز در این باره توضیح داد: با توجه به رخدادی که اتفاق افتاد، باید از دریچههای مختلف به مقاومت پرداخته شده این موضوع فراگیر شود. اهدای تندیس سردار سلیمانی به شرطی جریانساز خواهد بود که فیلمسازان برای ساخت فیلمهایی با موضوع مقاومت دغدغه و البته شرایط لازم را داشته باشند چرا که این کار نیازمند یک حمایت گسترده است. ما در تمام این سالها درگیر این نوع رفتارها از جانب دشمنان بودهایم، اما در زمینه فرهنگ و هنر، همچنان نیاز به حمایت از تولید آثار جریانساز و اثرگذار دیده میشود و نباید همه چیز در حد یک شعار باقی بماند.
مخاطب جهانی باید تروریسم واقعی را بشناسد
مرتضی شعبانی، تهیه کننده و کارگردان سینمای مستند نیز گفت: فیلمهایی که در حوزه مقاومت ساخته میشوند، مخاطبان را با اتفاقهایی که در کشورهای اطراف میافتد؛ آشنا میکند. این نوع فیلمها باعث میشود تا مخاطب تروریسم واقعی را بشناسد. سینما شیوه بیانی این موضوع است. فیلمهایی مانند «به وقت شام»، «شبی که ماه کامل شد» و امثال این فیلمها، میتوانند در خاورمیانه و کشورهایی که این روزها با مسئله تروریسم دست و پنجه نرم میکنند، اثرگذار باشند.
انتهای پیام/4104/پ
انتهای پیام/