نکات مهم پخت کیک خوشمزه خانگی در ویکی آنا
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، معمولا نکات بسیار مهمی در پخت کیک خانگی وجود دارد که در زیر به تمامی این نکات و راهنمایی جهت بهتر شدن و خوشمزه تر شدن کیک خانگی به شما آموزش میدهیم. امیدواریم با رعایت این نکات، از تهیه کیک خانگی لذت کافی را ببرید.
چرا کیک پف نمی کنه؟
1. تخم مرغ مستقیم از یخچال خارج شده و داخل کیک استفاده شده(حتما باید برای همه نوع کیک تخم مرغ نیم ساعت داخل اتاق بمونه و بعد استفاده بشه).
2. مقدار مایعات مثل آب،شیر،ماست و ... دقیق نبوده یا مایع خیلی خیلی رقیق شده یا غلیظ.
3. میزان هم زدن خیلی کم بوده ولی در اواخر که نباید مواد هم بخوره زیاد هم خورده و از همه مهمتر مخلوط کردن دورانی در هم زدن رعایت نشده.
4. دمای فر یا خیلی زیاد بوده یا خیلی کم(اگر زیاد باشه کیک پف نمیکنه و بیشتر نپخته میمونه و اگر کم باشه کیک پف میکنه ولی به مرور پفش رو از دست میده و سفت میشه)
5. فر از قبل گرم نشده (اگر فر از قبل گرم نشه همه پف کیک میخوابه).
6. مواد رو بدون اولویت دستور مخلوط کردید یعنی هرچیزی رو هر وقت خواستید ریختید، این موضوع خیلی زیاد پیش میاد و خیلی روی پف کیک تاثیر منفی داره.
7. از کره یا روغن سرد و آب نشده استفاده کردید یا خیلی داغش کردید و به مواد اضافش کردید.
8. بیکینگ پودر یا جوش شیرین به نسبت آرد کم بوده یا خیلی کهنه بوده(اگر آرد مرغوب ندارید میزان رو باید 2تا3برابر دستور بریزید تا نتیجه خوب بشه).
9. روغن یا کره رو بیشتر از حد معمول ریختید یا ظرف رو زیاد چرب کردید.
10. اندازه قالب نسبت به مایه کیک بزرگ یا خیلی کوچیک بوده. یا اینکه میزان 1سوم توش رعایت نشده (یعنی فقط 1سوم قالب باید پر از مایه کیک بشه).
11. مواد خیلی کند آماده شده و فاصله بین تهیه مواد تا قرار گرفتن در فر خیلی خیلی زیاد بوده (حداکثر زمان آماده سازی باید نیم ساعت تا 45دقیقه باشه علی الخصوص توی هوای سرد اصلا نباید بین تهیه و پخت فاصله بیفته چون رطوبت کیک کلا از بین میره و کیک پفدار نمیشه).
چرا روی کیک چسبنده شده؟
12.کیک داخل قالب خودش سرد نشده و خیلی زود خارج شده.
13. وقتی کیک داغ بوده روش چیزی قرار گرفته (مثلا بشقاب برای برگرداندن).
14. مایعات شما خیلی رقیق بوده یا زیادی از مایعات استفاده کردید(سعی کنید شیر با ترکیب خامه استفاده کنید).
15. زمان پخت کم و حرارت فر زیاد بوده.
چرا کیک نم دارد؟
16. کیک خیلی داخل قالب باقی مونده و فضاش هم گرم بوده و کیک عرق کرده.
17. کیک کامل نپخته ولی ظاهرش سفت بوده و از فر خارج شده (تست با خلال دندون انجام نشده و داخل کیک مغزپخت نیست).
18. مقدار یکی از 3ماده اولیه(شکر،مایعات و روغن)زیاد بوده یا روغن جامد استفاده شده که آب نشده و مقدارش بیش از دستور بوده!
چرا کیک حفره حفره داره؟
19. دلیل اصلیش دمای زیاد و مدت پخت کم هست.
20. میزان مخلوط کردن یا کم بوده یا زیاد؛ مثلا شکر و کره خوب مخلوط نشدن و یا زیاد مخلوط شدن.
21. زیادی جوش شیرین یا بیکینگ پودر ریختید.
کیک چروک شده!
22. دلیل اصلی قالب خیلی بزرگ هست طوری که مواد انگار فقط ته قالب رو گرفتن!
23. زیادی قالب رو چرب کردید طوری که وقتی مایه رو ریختید روغن اضافی همراهش بالا اومد!
24. مواد رو غیر دورانی زیاد هم زدید.
25. بیشتر از مقدار دستور مایعات ریختید.
26. حرارت فر کم بوده و کیک بیش از مقدار لازم پخته شده.
27. حرارت فر خیلی زیاد بوده.
28. فر سرد بوده بنابراین مدت پخت زیاد شده.
29. مقدار سفیده زیاد بوده و خیلی هم پف داشته و بین مواد کیک هوا ایجاد شده.
30. میزان شکر و مایعات مناسب نبوده یا شکر زیادی دانه درشت بوده(این جوری شکر سنگین میشه و مقدارش نسبت به دستور با اینکه برابره ولی در واقع کمتر یا بیشتره)
31. قالب مورد استفاده نسبت به مواد کوچک بوده و مواد خیلی فشرده بودن.
32. کیک موقع پخت تکون خورده یا بهش ضربه زدید!
33. در فر موقع پخت باز شده یا دماش کم بوده!
34. بعد از اضافه کردن آرد خمیر زیاد مخلوط شده اونم به صوت غیر دورانی!
کیک خیلی زبره یا وسطش گود رفته!
35. فر شما از قبل داغ نشده یا دما خیلی کم بوده و کیک آرام پخته شده.
36. کامل توی روغن یا کره حل نشده یا به عبارتی کم مخلوط شدن یا روغن سرد بوده.
37. بیکینگ پودر یا جوش شیرین خیلی زیاد بوده یا کهنه بوده.
38. آرد خیلی سنگین بوده یا مال نان بوده یا نامرغوب!
39. میزان مایعات خیلی کم بوده و مایه کیک خیلی غلیظ بوده.
40. مواد خوب داخل قالب ریخته نشدن یا اینکه سطح صافی برای کیک انتخاب نشده و روش هم کامل صاف نشده.
روی کیک لزج و چسبناک و داخل کیک خشک شده!
41. مواد خیلی مخلوط شدن مخصوصا آخر کار اونم به صورت غیر دورانی!
42. زمان پخت زیاد بوده یا حرارت کم بوده!
43. سفیده خیلی زده شده حتما میدونید که اگر بعد از پف کردن سفیده یا خامه اون رو دوباره بزنید نتیجه معکوس میشه!
44. قالب خیلی بزرگ بوده و مایه کیک بیشتر کف قالب پهن شده و بیش از 2سوم قالب خالی مونده!
45. محیط کارتون خیلی سرد بوده یا اینکه روغن یا کره یا تخم مرغ به صورت سرد استفاده شدن.
46. میزان چربی و مایعات کم بوده یا اینکه مقدار ارد زیاد بوده.
چرا قسمت وسط کیک بالا اومده؟
47. فر زیادی داغ بوده و بیشتر از نیم ساعت هم گرم شده.
48. مواد رو در انتهای کار زیادی هم زدید اونم به شکل غیر دورانی.
49. میزان مایعات نسبت به آرد کم بوده یا اینکه آردتون سنگین بوده و زیاد شده.
50. کیک رو در طبقه وسط نپختید و دما از بالا یا پایین زیاد روش اومده!
چرا همه قسمتهای کیک طلایی نیست و بعضی جاها سفید شده ی قهوه ای تیره؟
51. کیک رو دقیق وسط فر نذاشتید و بیشتر به کناره های فر نزدیکه تا وسط فر.
52. کیک در طبقه وسط پخته نشده.
کیک سوخته ولی وسطش نپخته!
53. دقیقا مشکلات بالا وجود داره به اضافه اینکه دمای فر خیلی خیلی زیاد بوده یا اینکه زیادی از قبل گرم شده.
چرا کیک خیلی سفت شده؟
54. فر زیادی داغ بوده یا زمان طولانی برای گرم شدنش صرف شده!
55. آردتون خیلی سنگین بوده هواگیری نشده (یعنی 3بار الک نشده) یا اینکه جوش شیرین و بیکینگ پودر به آرد اضافه نشده و آرد رو سبک نکرده.
کیک به قالب چسبیده و به سختی جدا میشه!
56. قالب رو آرد پاشی و بعدش چرب نکردید.
57. کیک بعد از پخت یا خیلی زود از قالب خارج شده یا خیلی دیر(نیم ساعت باید بمونه تا سرد بشه بعد جداش کنید).
58. کیک هنوز داخلش خامه و خوب نپخته(به دلیل دمای بالا فقط روی کیک پخته شده)!
چرا کیک خرده خرده شده؟
59. مقدار چربی یا شکر خیلی کم بوده!(این جور مواقع مایه کیک خیلی خیلی غلیظ و سفته).
60. زیادی مواد کیک رو هم زدید اونم در مراحل آخر اونم به صورت غیر دورانی.
61. کیک رو داغ داغ از قالب جدا کردید.
62. شکر یا بیکینگ پودرتون زیاد بوده.
گردآوری شده از:
برترین ها
مجله هنر آشپزی
بیتوته
انتهای پیام/
انتهای پیام/